Winterwandeltocht WIK 2017 Marum 20/25 km verslag en foto’s

WIK, jeetje zou echt niet weten wanneer ik bij deze wandelvereniging een winterwandeling heb gelopen, maar ach maakt dat uit? Nou nee.
Vanmorgen naar Marum dus, waar WIK haar winterwandeling op het wandelprogramma heeft staan.
De start is bij de restaurant Kruisweg aan de Kruisweg in Marum.

Vanmorgen eerst even de autoramen ijsvrij maken, de eerste keer alweer, wat zijn we benieuwd wat deze winter gaat brengen! Voor als nog is het behoorlijk frisjes maar we zijn er op voor bereid.

Het is al lekker druk bij binnen komst in de startlocatie, Titia is er ook.
Ik spreek af dat ik samen met haar de 20 km ga lopen, Titia heeft nog een late dienst vandaag dus is 20 km voor haar een mooie afstand. Afstand zegt mij niets, 20 of 25 km same differents.
We worden tegen 08.30 uur los gelaten, het duurt even voordat we een route te pakken hebben, daarna kom je moeilijk op gang omdat de wandelaars de hele weg gebruiken, zodat je er moeilijk langs kan……………….op de smalle paden daarna wordt het passeren helemaal een uitdaging, het zij zo. Na een paar km is dat opgelost en kunnen we lekker kletsend verder in ons eigen tempo.

De route is prachtig, er is een mooie mix van verhard en onverhard en je kunt merken aan de overgangen van verhard naar onverhard dat er veel aandacht aan is besteed, om de mooiste paadjes te vinden, dit waarderen we echt.
Na 5/6 km is daar al de eerste controle en rust, prima maar wij lopen door, sorry maar ik vind persoonlijk 1 x controle op 20/25 km wel voldoende, dus halverwege melden we ons wel.
De eerlijkheid gebied dat we ons wel op de volgende rust bij de voetbalkantine hebben gemeld, maar persoonlijk had dit voor mij dus niet gehoeven. Die controle is misschien ook voor de kortere afstanden?
Fijn natuurlijk dat er veel rusten zijn op 20/25 km, daar zullen de meeste van de 631 wandelaars wel blij mee zijn. Wat een mooi aantal deelnemers voor deze wandeltocht1
We genieten van de mooie omgeving die door het vriezende weer een winters gezicht krijgt.

Al met al zijn de 20 km alweer snel verlopen, de 20 km was net als de 25 km iets langer maar dat vonden we niet erg. We melden ons af en complimenteren de WIK met een mooie winterwandeltocht.
Titia, bedankt voor je gezelschap onderweg, werk ze nog vanavond.!

Het wachten daarna op Appie is in het gezelschap van Anne, Anneke en Tjitske,  gezellig, de laatste 2 hebben de 10 km route gelopen. Fijn dat er voor iedere wandelaar een te wandelen afstand was.
Het wachten op Appie duurt niet lang, waarna we weer snel huiswaarts gaan.

Volgende week weer naar Marum, dan voor de wandeltocht van de Flal uit hun winterserie, heb er nu alweer zin in!
Oant sjen.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.