Winterwandeltocht Lsv Invictus 2019 20 km verslag en foto’s

Vanmorgen nog even de wandelschoenen aangetrokken om in Appelscha, mee te kunnen wandelen met de door Lsv Invitus georganiseerde winterwandeltocht.
De langste afstand was 20 km, perfect na de wandeling van gisteren in Steenwijk.

De start is om 10.00 uur, maar ruim daarvoor zijn we al in Appelscha en het is er dan al een drukte van belang. We hadden al gedacht dat het druk zou worden, want de korte wandelafstanden zijn zeer populair en zeker op zondag en helemaal vandaag omdat het weer natuurlijk perfect is.

Omdat het druk is vraag ik aan de inschrijftafel of de route ook om 10.00 uur wordt uitgedeeld.
Het antwoord was dat de route gepijld is en er geen route beschrijving is.
Nou dat vinden wij helemaal niet erg. Het valt op dat er al veel mensen zijn gestart en niet wachten tot 10.00 uur.
Appie en ik besluiten om 9.50 uur ook te vertrekken, misschien mooi voor de drukte op?
Nou dat hebben er dus meer gedacht, want het is best al druk op de route.

Meteen is het ook duidelijk waarom er geen route beschrijving is, de route loopt door de bossen van het Drents Friese Wold en het is waarschijnlijk een hele klus om de route te omschrijven.
En ach als de route goed bepijld is………………….
Nou de route is zeker goed bepijld we zijn nergens verkeerd gelopen, of was er onduidelijkheid over de route, een groot compliment voor de uitzetters.

Zo halverwege op 10 km is er een buitenrust, met koffie en koek. Helaas is het zo druk met wandelaars die wachten tot het hun beurt is voor de koffie en koek en het is druk met wandelaars die koffie staan te drinken, er lijkt geen doorkomen aan. Ook staat er een lange rij wachtenden voor de 2 dixies.

Appie en ik besluiten door te lopen, van lang blijven staan krijg je het al snel koud en dat willen we voorkomen. We nuttigen onze eigen koek en ook drinken hebben we bij ons.

Het is genieten van deze route, bijna compleet onverhard en zoals reeds eerder gezegd door de bossen. De winterwandeling doet zijn naam alle eer aan, want er ligt nog sneeuw en sommige poeltjes zijn nog bevroren. Het zonnetje komt ook nog even kijken.

Doordat we de rust hebben overgeslagen gaat het lopen van deze 20 km erg snel en om 13.00 uur zijn we alweer bij de finish.

We bedanken de organisatie voor een mooie route.

Wat een prachtig wandelweekend is het geworden!

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply