Waterpoortloop 2018 110 en 80 km verslag en foto’s

Meelopen aan Kennedymarsen of met een long distance wandeltocht bleek begin januari voor mij dit jaar niet mogelijk. Dat betekent niet dat ik er geen deel van uit kan maken, want vaak kun je wel meehelpen aan de uitvoering/verzorging van een wandeltocht.
Omdat Appie en ik dit jaar ook dit jaar graag naar de Waterpoortloop wilde ( we hadden al voor ingeschreven) besloot ik noodgedwongen mijn inschrijving terug te trekken en mij aan te melden als vrijwilliger.
Gelukkig mocht ik als vrijwilliger een steentje bij dragen en daar was ik erg blij mee.

Meehelpen zou ik doen bij 2 verzorgingsposten zo stond in het draaiboek. Samen met Kees en Mariëlle en ook nog de ervaren hand en spandiensten van Elly en Ria.

Ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk heb gevonden om er zo bij aanwezig te mogen zijn.
We klikten goed als verzorgers en hebben veel lol gehad tussen en bij het verzorgen van de wandelaars. Feit is natuurlijk dat ik door de jaren heen veel wandelaars persoonlijk heb leren kennen waardoor het nog eens extra leuk werd.

Het wandelen is voor de wandelaars zwaarder geworden door de regen die de onverharde paden veranderde in drekpaden. Menig wandelaar is uitgegleden, je kon ze herkennen aan de met drek besmeurde kleding. Gelukkig geen vervelende blessures door die glijpartijen.

Bij onze tweede verzorgingspost, kwamen de wandelaars in groepjes of alleen aan, dat gaf mij de gelegenheid ook een paar foto’s te maken, tussen het verzorgen door.

Uitvallers waren er ook, door uiteenlopende oorzaken. Voor mijn Appie werd het ook zwaar, verkeerde schoenen in het eerste helft van de tocht, daardoor behoorlijke blaren aan zijn voeten. Toen hij op ruim 70 km bij onze verzorgingspost kwam heb ik nadat ik zijn gehavende voeten had gezien voorgesteld maar te stoppen dit leek mij verstandig om erger te voorkomen. Appie had gelukkig niet veel overreding nodig.
Ik hoop dat het de laatste twee mannen die voor sluitingstijd van onze verzorgingspost binnen kwamen, het ook gehaald hebben?

Onze laatste verzorgingspost sloot om 12.41 uur en na opruimen van alles zat het er toen voor ons op. Kees en Mariëlle konden na een gewone werkdag op vrijdag en vrijdagnacht en ochtend als vrijwilliger op de verzorgingsposten naar huis en het bed in, eindelijk slapen!
Ria brengt Elly, Appie en mij naar Oude Tonge waar de tas van Appie staat.
Daar treffen we nog een keer Rietje Bareldo, zij is de bekende presentatrice van het lokale programma: De huiskamer van Flakkee. Zij maakt een reportage tijdens deze editie van de Waterpoortloop 2018.

In eerdere programma’s kwamen Ton Korteweg en Hansje Zoon en Jan Birkhoff aan het woord. Prachtige pr voor deze longdistance/Kennedymars.

In het land achter de tuin van deze binnenrust, was een torenvalk weer teruggekeerd in zijn oude nestbak, wat ontzettend gaaf om dit zo te mogen aanschouwen. Mijn foto toestel kon zover niet inzoomen maar er stond er eentje die dat wel kon, zodat een ieder die dat wilde er een blik op kon werpen.

Op de valreep komen we Ton Korteweg ook nog tegen, hij staat bij een verkeerspunt de wandelaars van de 40 km te helpen. Zodoende konden we nog even afscheid van hem nemen.
Ton heeft eerst de hele nacht en dag op de fiets de route gecontroleerd, veel pijlen waren door de aanhoudende regen natgeregend en gevallen, maar met linten heeft Ton zoveel mogelijk alles weer in orde gekregen, TOP!

Als we in Ooltgensplaat, aankomen bedanken we Ria voor het terugbrengen van ons naar de startlocatie.
Vooral bedank haar voor de gezelligheid in de nacht en ochtend. Je kon echt merken dat iedereen enthousiast was en er plezier in had om zich zo als vrijwilliger in te zetten.
Wat rest is zelf nog een stukje sturen naar ons overnachtingsadres.

Alle deelnemers aan de long distance en Kennedymars van harte gefeliciteerd met je prestatie!
Maar ook bedankt voor je gezelligheid bij de verzorgingsposten.

De organisatie van de Waterpoortloop bedankt dat ik dit jaar een steentje heb mogen bijdragen, ik heb het erg naar mijn zin gehad. Wat hebben jullie een inzet en was alles goed voor elkaar, respect hiervoor.

Oant sjen!

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.