Wandelweekend in Schiedam 107 km verslag en foto’s

Op voorhand leek het gemakkelijk, nog maar 1 long distance wandelen en nummer 50 is binnen, nou die laatste had nog behoorlijk voeten in de aarde.

Sommige wandeltochten, loop je probleemloos, maar voor een andere moet je een beetje tot het gaatje gaan. Dit wandelweekend in Schiedam, is ook weer eentje die we niet snel zullen vergeten, net als voor gaande edities. De ene keer, vergeet je zooltjes in je schoenen te doen, de andere keer is het te warm en weer een andere keer is het best aan de koude kant.
Wat heb je liever? Nou ik heb liever een beetje fris weer, dan zit er zuurstof in de lucht, dan gaat het lopen iets gemakkelijker. Deze editie zou het zeker niet warm worden, wel fris zeg maar gewoon koud en als extra een stevige tegenwind op het lange end, in combinatie met veel zon op de laatste 2 km naar de finish.

We reizen met de trein richting Schiedam en dat alles verloopt voorspoedig. Bij aankomst is wandelvereniging RWV al druk bezig, met alle voorbereidingen. Wij melden ons en krijgen ons start nummer met naam erop als je van te voren hebt ingeschreven, heb je dat niet gedaan dat schrijven ze die er nog even bij en het boekje met alle namen die weer corresponderen met de afstanden die we lopen.

Vlak voor de start nog een buitje maar dan om 12.00 uur mogen we gaan. Er doen veel buitenlanders mee en dat maakt het een internationaal gezelschap. Van te voren had ik mij voor genomen niet te hard van stapel te gaan en vaste ronde tijden te gaan lopen. Ik wil graag mijn 50e stempel binnen halen en daarvoor heb ik ruim de tijd. Appie raak ik daardoor al in het begin kwijt, die loopt iets sneller en dat is prima, lekker eigen tempo lopen. Wat erg leuk is dat de Engelse deelnemers allemaal erg enthousiast zijn over de parkoers vooral het feit dat die erg vlak is! En ook mooi door het bloeien van het fluitenkruid. Ook zijn ze spraakzaam onderweg, erg gezellig natuurlijk. Maar ook de andere deelnemers zijn spraakzaam, maar ik loop natuurlijk niet steeds te kletsen, ik loop ook hele stukken alleen, daar geniet ik ook van.

Al na het eerste rondje doe ik mijn jasje uit, het shirt eronder is warm genoeg. Wel erg fris als je op het eerste lange stuk loopt, maar ik heb voor als nog geen last van de kou. Maar de schoenen zitten niet lekker en die besluit ik te wisselen, het kan allemaal tijd genoeg.

Alice blijkt ook in het verzorgingsteam te zitten en na ruim 20 km heb ik haar diensten nodig, mijn voet verkrampt en doet pijn en Alice stelt voor deze te tapen? Dit lijkt mij een strak plan en zo gezegd zo gedaan. Ik ben benieuwd, dat tapen van de voet pakt goed uit, geen kramp en geen pijn! Steeds bij de verzorging posten eet en of drink ik wat, bij de eerste verzorging post er van alles te krijgen, je hoeft maar zeggen wat je wilt, het wordt omgeroepen en het staat klaar als je langs loopt. Deze verzorging verloopt er goed en soepel, compliment voor deze vrijwilligers! Bij de andere verzorgingspost is alleen ranja en of water te krijgen en daar is steeds een grapje bij. Klaas waarschuwt dat ik niet té snel water moet drinken!
Bij deze post is ook de EHBO en toilet, handig deze combinatie. Steeds als je er langs loopt zie je dat ze in actie zijn en anders helpen ze bij het water en ranja delen.

We krijgen zo nu en dan een regenbuitje te verwerken met de nadruk op buitje.

Ik weet niet meer op welke ronde ik was, maar ineens zie ik Gerda bij de verzorgingspost zitten, ze ziet er niet goed uit. Ze is weer erg misselijk en kan zo niet verder, de teleurstelling is erg groot. Ze moest alleen van start omdat Dick geblesseerd is.
Wat vind ik dit jammer, ik had zo gehoopt dat ze zou slagen bij haar poging CC te worden ze ging zo goed van start!!! Maar bij een poging om CC te worden moet gewoon ALLES kloppen.

Ook loop ik een rondje met Ilonka op, zij gaat een Nederlands record vestigen op de 50 km voor vrouwen boven 40 jaar! Ook Anne loopt een Nederlands record, beide gefeliciteerd!!!

Zo tegen de morgen valt de wind gelukkig weg maar de kou blijft en het voelt nog kouder aan. Nu krijg ik er wel last van en ik besluit een jasje aan te gaan doen, maar dat is geen gemakkelijke opgave met dikke handen! Gelukkig is daar Bas van Andel de redder in de nood. Hij helpt en daardoor krijg ik mijn jas ook nog dicht, want een rits vast doen als je vingers mega dik en koud zijn! Bas nogmaals dank! Handschoenen gaan vanaf nu als vast onderdeel in de wandeltas!

 

Onderweg maken mensen mij er op attent dat ik scheef loop, ik voel het alleen niet zo en kan er ook niets aan doen, ik denk toch dat de kou mijn spieren heeft verkrampt? Ik drink ruim voldoende, slik magnesium doe rompoefeningen wat nog meer te doen? Het vervelend is dat ik daardoor weer pijn in mijn rug krijg of misschien is het één het gevolg van het ander? Maakt niet uit, na 80 km ik ga bij Alice langs en zij masseert mijn rug in de hoop dat dit ook goed gaat helpen, helaas is dat maar kort het geval. Maar met een tempo van gemiddeld 6.5 km kom ik gewoon bij de finish.

Het allerleukste zijn de prestaties van anderen. Anita die met heel veel wilskracht haar 105 km loopt net als Carla, deze vrouwen hebben een doorzettingsvermogen, buitengewoon!

De 50 EM is voor degene die Kennedyvriend willen worden, 80 km binnen 12.00 uur en daar slagen er veel van.
Die maken ook grote indruk, Peter, Arjen, Larissa, Jeroen, Cora, Corina, Willem e.a.
Onderweg kwam ik ze tegen en ze wilden wel ff babbelen maar ik stuurde ze weg, later na afloop kunnen we babbelen, nu niet kletsen DOORGAAN!

Appie kom ik weer tegen als ik mij 27e ronde in ga, hij wil nog een rondje met Gertrude lopen, zij loopt voor de 100 EM. Ook Adrie Romijn sluit hierbij aan en ik haak ook aan, maar voor een kort stukje, want ik los al snel. En zo loop ik 109.766 km in 17.02.13 uur en daar ben ik zeer content mee, mijn 50e long distance is binnen en dat was mijn doel.
Als ik lichamelijk beter was geweest dan was  ik doorgelopen, dat was nu niet het geval en forceren daar wordt ik niet beter van! Appie loopt dezelfde afstand maar iets sneller en daarmee heeft hij zijn 40e long distance wandeltocht gelopen, super, we hebben beide ons doel gehaald.

Na afloop gaan we ons verkleden en nog even nagenieten in de kantine, waar de deelnemers die klaar zijn nog even gaan zitten. Ook kijken we nog even bij de finish van de 50 EM, want zoals gezegd dat was geweldig! Dwight en Adrie Romijn hebben hun CC gehaald, er waren er vast meer maar dat heb ik toen niet meer mee gekregen, wij zijn tegen 08.00 uur op de trein gestapt, moe maar zeer tevreden naar huis.

 

Schiedam 2016 24 uur 100 EM

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Dit wandelweekend was weer een feestje, niet voor iedereen, maar volgend jaar is er weer een kans. Als alles klopt lukt het zeker een keer, dat weet ik uit ervaring. Zolang je het leuk vind, gewoon er weer voor gaan.

Wandelvereniging RWV super bedankt voor de organisatie van dit wandelweekend, ook vooral de inzet van alle verzorgers TIGE bedankt, het was geweldig!

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prestatie.

Oant sjen!

Tags:

Comments are closed.