Vrijbuiter-wandeltocht Flal in Roden 35 km verslag en foto’s

Een mooie Flal wandeling vandaag, eentje die vorig jaar niet tot zijn recht kwam vanwege de winterse omstandigheden. Toen kwamen er maar 131 wandelaars, vandaag werd dat ruimschoots goed gemaakt met 709 wandelaars. En terecht vind ik, een wandeling waar iedere wandelaars aan zijn trekken kwam. En gelukkig geen drek vandaag en daar was ik heel blij mee en niet alleen ik.
Ook een droge dag vandaag en ook dat was gewoon heerlijk!

Als je start bij de Vrijbuiter in Roden dan krijg je meestal, koffie thee en of chocolade melk aangeboden. Plus een stukje koek. Ook krijg je meestal een tegoed bon voor een goede en goedkope warme maaltijd die je na de wandeling kan inleveren. Konden we andere jaren kiezen uit een bord boerenkool of een andere stamppot, dit jaar stond er een 100 % runderburger plus een kom erwtensoep op het menu.

Maar eerst moest er wel gewandeld worden, natuurlijk. Na een paar keer 25 km te hebben gelopen, was vandaag het plan om weer eens 35 km te lopen. Eens kijken of dat er weer in zit.
De omstandigheden waren goed, ok een beetje mistig vanmorgen en een hoge vochtigheid, maar het was zeker niet koud. Ik had mijn sportschoenen aangedaan, met de hoop geen blubber of drek tegen te komen en gelukkig lukte dat prima vandaag. Goed er waren wel slechte paden, maar daar kon je gemakkelijk omheen lopen. De meeste andere onverharde paden waren prima te bewandelen joh wat was ik daar blij mee.

Vandaag wandelen we naar het volkstuinen complex en via de Zulthe verlaten we Roden. Via het Natuurschoonbos, lopen we naar Terheijl. Over het schouwpad naar Oost-Indië en door naar het Diepswal. Langs het Leeksterhoofddiep kwamen we bij de Twee Jonkersbrug. Via die brug steken we over naar de Jonkersvaart, ( waar mijn oude schoolvriendin woont) om langs de Everswijk naar de eerste rust te lopen. Wij melden ons maar lopen door, we hebben er dan 11 km opzitten.
Het is weer gezellig onderweg, we komen “oude bekende”, wandelaars tegen.

Na rust lopen we ( 35 km) langs de Steenbergerloop richting Amerika en via Amerika het Zuidend.
We bereiken in Een  onze tweede rust, op 22 km nu is het tijd voor een kommetje soep en die smaakt prima! Ook aan de tafel is weer erg gezellig, moppen vliegen weer over de tafel.

Na de rust wandelen we verder door het Middelboer en het Noordeinde naar de Zuursche duinen bij Steenbergen. We sluiten via de Meeuwenplas weer aan bij de wandelaars van de 25 km.

Op 30 km is er nog een rust mogelijkheid maar ook daar maken we geen gebruik van, het is er druk en in het gebouw is het behoorlijk warm, ons té warm.

Na deze rustmogelijkheid is het nog 5 km naar de Vrijbuiter, we komen nog door landgoed Mensinge en door het centrum van Roden.

Al met al een mooi verzorgde wandelling Tom van Velde die deze tocht heeft uitgezet hebben we nog kunnen complimenteren met deze wandeling.

Na deze 35 km die ik zonder heel veel problemen heb kunnen wandelen hebben we afgesloten met de hamburger en erwtensoep, hoeven we thuis nog alleen maar een toetje!

Over twee weken gaan we met de Flal naar Winsum, heb er nu alweer zin in!

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.