Vrijbuiter wandeltocht Flal 2019 20 en 35 km verslag en foto’s

Volgens mij is het nog nooit eerder voorgekomen dat ik een wandeltocht heb ingekort, vandaag dus wel. Maar een ding is zeker dat lag zeer zeker niet aan de wandeltocht van Tom van Velde.

Vandaag dus de zevende wandeltocht, uit de winterserie 2018-2019 van de Flal en tot nu tot hebben we ze allemaal gelopen, een bijzonderheid, zeker voor mij. Andere jaren moest ik ook vaak werken op de zaterdagen dat de Flal een wandeltocht had.
Maar werken is verleden tijd, er is nu alle tijd om te wandelen.

De buien radar voorspelde veel regen, maar die van mij beloofde dat pas te doen rond 12.00 uur nou dan zijn we echt al een heel end onderweg van onze 35 km, toch?

De start is vandaag gezamenlijk, 25 en 35 km om 09.00uur. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik dat vandaag geen succes vond. Andere keren ging de langste afstand een kwartier eerder weg, waarom dat veranderd is? Niet dat we het erg vinden, maar…. Geduldig wachtend in de rij, voor de route blijkt Janke de 25 km route bij zich te hebben, net als Broer. Een eindje verder stond Henk verdekt opgesteld met de route van de 35 km. We hadden geen zicht op degene met voor ons de juiste route. En het werd weer dringen geblazen, jammer. Maar goed nadat ik een route had, kon de wandeling beginnen. Vandaag loop ik weer met Titia. Appie is er natuurlijk ook, maar die wil een beetje sneller lopen, zodat we allemaal ons eigen tempo lopen.

Geen start in de Vrijbuiter hal ( helaas is de Vrijbuiter failliet ) wel in de skihal Snow&Co in Roden, een goede vervanging. Als we arriveren is de koffie al klaar. Zoals gewoonlijk wordt er veel bijgepraat, nog goede wensen voor 2019 en zo verstrijkt de tijd weer snel tot aan de start.
De start was zoals gezegd, een beetje rommelig, maar al snel lopen we gezellig aan de praat de eerste stappen.
We lopen een mooie afwisselende route, een oud Drents landschap, met zandpaden en o.a. door het natuurgebied de Onlanden. En de eerste km verlopen droog en ook lopend over de natte gras, blijven de voeten nog droog.

Helaas het duurt niet lang of het gaat regenen en dat blijft maar doorgaan, gekscherend zeggen we al het is maar één bui. Ik baal een beetje want ik heb de verkeerde wandelbroek aan en het duurt dus niet lang of die is door en door nat, zelfs met een regencape aan en droog gaat het niet meer worden?

Bij de eerste rust op 10 km  is er gelukkig nog plek om te zitten, nadat we eerst de natte kleding uit doen.
De warme chocolade melk met slagroom en de krenten-wegge maken ons weer warm en blij. Na deze rust is kleden we ons weer voor de regen en lopen weer verder.

Door die natte kleding krijg ik het koud en dan wil het lopen ook niet echt.
Titia en ik hadden al besloten om over te stappen op de 25 km maar zelfs dat halen we niet.
Het lijkt ons beter om maar zo snel mogelijk terug te gaan naar Roden, warm worden dat lijkt mij wel fijn. En Titia wil nog graag even in Roden shoppen en ja morgen gaat voor haar het werk wekkertje wel weer. Dus precies op 19.99 km lopen we de hal weer binnen. We melden ons af en dat is dat.

Wat heel fijn is dat Titia extra droge kleren in haar auto heeft, zodat ik in ieder geval nog droge sokken en schoenen aan kan krijgen en dat scheelt al een heel end. Het feit is dat Appie de sleutels van de auto bij zich heeft, dat was ook niet slim………………….
We krijgen van Johan een bon van Intersport Roden aangeboden met 15% korting bij de aankoop van wandelschoenen, leuk.
Titia en ik nemen afscheid van elkaar, over 2 weken zien we elkaar vast weer.

Ik blijf achter in de Snowhal en vermaak mij met de wandelaars die er zijn. Ik krijg een kijkje in het wandelboekje van Broer, de meest mooie foto’s komen voorbij van zijn wandeltochten, zo mooi gemaakt!
Het wachten op Appie duurt wel even ( hij loopt gewoon de 35 km ) niet erg hoor, maar die natte broek zorgt ervoor dat ik niet echt warm wordt. In regen lopen vind ik persoonlijk niet zo erg, maar deze keer was ik gewoon niet passend gekleed, een beetje dom.
Bij dezen bedank ik Tom voor de mooie wandeltocht en bij gelegenheid, ga ik deze wandeling  samen met Appie nog eens na lopen.

Oant sjen

Bekijk mijn foto’s hier

 

Tags:

One Response to “Vrijbuiter wandeltocht Flal 2019 20 en 35 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74