Vrijbuiter wandeltocht 2014 35 km verslag en foto’s

Het was een prachtige dag voor de Vrijbuiter wandeltocht
en zo dachten de andere 798 deelnemers er ook over. Wat een succes voor Frans Schreuder de uitzetter van deze tocht en de Flal!

Als je bij de Vrijbuiter in Roden start, dan weet je bijna zeker dat je bij de start een kop koffie of thee gratis krijgt en ook deze keer was dat het geval. Het personeel van het restaurant stond ons al op te wachten en niet alleen met koffie of thee we werden ook verrast met een heerlijke gevulde koek.

Natuurlijk even bij praten met Henri Floor en vele anderen, heel gezellig de sfeer zat er al meteen in.
Terwijl wij wachten op de start, zie je dat het maar blijft doorlopen van wandelaars, ik doe een wilde schatting van pak hem beet 700 man/vrouw maar 800 deelnemers dat overtreft onze stoutste verwachtingen.

Tegen 09.00 uur mogen we weg en we gaan ook meteen voort varend van start, het parkoers en het weer leent zich daar uitstekend voor en zo wordt het ook een mooie voorbereiding voor de Bossche 100 volgende week.

In het begin lopen we gezellig in een groep, met Janny, Anneke, Geertje, Durkje, Teake, Piet en Fokko, maar na de eerste rust, op ruim 6 km gaan de dames voor een kop koffie, maar wij vinden het nog te snel na de start, samen met Piet en Fokko en Teake slaan wij deze rust over en gaan gezamenlijk verder. De tocht is mooi, we lopen o.a. door de natuurgebieden van Peizer en Eeldermaden en het Drentse deel van het Leekstergebied. Er zit misschien wat minder onverharde paden in, maar dat vinden wij deze keer niet zo erg, we vermaken ons prima met deze wandeling.

Als we bij de tweede rust aankomen op 22 km, in Roderwolde, blijkt het daar zo druk te zijn, dat we helaas moeten besluiten om door te gaan, het aantal deelnemers vergt veel van het personeel en het is binnen zo ontzettend warm, dat is niet fijn meer.
Gelukkig hebben we zelf voldoende te eten en drinken mee genomen, dus is dat geen probleem.
Joop en Annie lopen ook nog een stuk met ons op en ook dat is erg gezellig.

Vrijbuiter wandeltocht 18-01-2014

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Maar op 28 km is er nog een derde rust, daar is het lekker rustig, dus na een hoognodig toilet bezoek en een glas chocolade melk en een boterham, vervolgen wij ons wandeling.

De finish in Roden is daar al om 13.52 uur en we hebben 36.84 km op de GPS staan, dus mooi binnen de marge. We treffen Frans binnen en kunnen hem gelijk bedanken voor een mooie wandeltocht en Frans verteld meteen dat hij alweer bezig is met een volgende tocht!

Udo en Jan maken ondertussen al veel reclame voor hun wandeltocht op 15 februari in Bad Nieuweschans. Jammer genoeg kunnen wij hierbij niet aanwezig zijn en dat vinden we best spijtig, want deze mannen staan bekend om hun mooie wandeltochten.

Bij het afmelden krijgen alweer  een bon van de Vrijbuiter voor alweer gratis koffie of thee, maar je kunt ook een bord heerlijke boerenkool voor een zacht prijsje krijgen, fantastisch en nogmaals dank hiervoor. Appie en ik lopen nog even door de Vrijbuiter voor nieuwe sokken en gaan dan nog even napraten onder het genot van een kop koffie.

En dan is het alweer tijd om huiswaarts te gaan, na een prachtige wandeling in alle opzichten.

Oant sjen maar weer.

Tags:

Comments are closed.