Steenwijk Tigo 2019 40 km verslag en foto’s

Vorige week kreeg ik van Cora een appje , met de vraag, of wij ook gingen wandelen in Steenwijk.
Op mijn ja, was de volgende vraag of we het gezellig zou vinden als zij ook kwam, want de treinverbinding vanuit haar woonplaats naar Steenwijk was goed te doen.
Ik werd meteen helemaal blij, het was ook alweer zo lang geleden dat we elkaar gezien hadden en er is zoveel gebeurd. Ik sprak meteen af dat Appie haar wel van het station zou halen dan zou ik voor de inschrijving van ons zorgen, je weet nooit hoe druk het word bij de inschrijving.

Zo gezegd zo gedaan, Appie levert mij af bij de bekende startplaats van de helaas ter ziele gegane Kennedymars van Tigo.
De inschrijving is snel geregeld want met de drukte valt het dan nog wel mee, er zijn 330 deelnemers op deze wandeltocht afgekomen.
Even bij kletsen met Siemen en Agnes, die afgelopen weekend de Bossche 100 hebben gelopen.
In eens zie ik Andre Loos, die korte tijd geleden zijn 80e verjaardag heeft gevierd, kon ik hem mooi nog even feliciteren. Gelukkig is hij weer goed hersteld en kan weer 25 km lopen, stiekem verteld hij mij denkt hij er alweer aan om de 11 Stedenwandeltocht te gaan wandelen.

Ondertussen blijf ik om mij heen kijken of Appie er alweer is met Cora. Gelukkig duurt dat niet lang. Maar de verbazing is groot dat Appie niet alleen Cora, maar ook Bert Vos en Marcel Dekker in de auto heeft. Alle drie met de trein naar Steenwijk, toevallig of niet!
Ik knuffel Cora wat ben ik blij haar te zien!

De start duurt dan niet lang meer en die verloopt rustig.

Ik zal jullie eerlijk zeggen, het bij praten heeft echt de hele dag geduurd, voor het maken van foto’s had ik geen tijd. Echt het zijn maar een paar geworden en ook die zeggen echt niet veel over deze wandeltocht, De Romke van de Bergtocht.
Maar we waren wel zeer tevreden over deze wandeltocht, want alles zat er in wat een wandeling mooi maakt. Verhard, onverhard, bos stukje heide, een echte berg de Woldberg.
We kwamen veel mountainbikers tegen die rustig hun rondjes reden.

De rusten waren goed verdeeld voor onze 40 km waren dat er zelfs 4, maar die hadden wij niet nodig. Op 5 km alleen een plaspauze en op 13 km was er tijd voor koffie met appelgebak met slagroom. Op 26 km kwamen we terug bij de zelfde rust van de appelgebak, toen alleen koffie.
Op laatste rust 35 km hebben wij overgeslagen.

Het pijlen van de route viel niet tegen, hoewel er wel een paar puntjes waren. Bij de rusten was dat niet meteen even duidelijk. Sommige wandelaars liepen daar verkeerd.
Door het weghalen van een pijl liepen ook wandelaars verkeerd, gelukkig over kwam het ons vandaag niet.

We hebben het grootste deel met zijn vijven gelopen erg gezellig en mede door de mooie wandeltocht genoten van deze dag!
Na afloop even napraten, fijn dat daar Hennie ook zat.
Daarna nog even Cora en Bert terug naar de trein gebracht, Marcel zat toen net aan de snert!

Wat een fijne dag, Cora bedankt, we spreken elkaar weer snel.

Oant sjen.
Bekijk de foto’s hier

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply