Spleutentrekkers wandeltocht 2016 60 en 40 km verslag en foto’s


De Spleutentrekkers wandeltocht, vanuit Noordwolde was een waardige afsluiting van de winterserie 2015-2016 van de Flal.
Samen met 629 deelnemers kan ik zonder overdrijving zeggen dat we genoten hebben. Het was prima wandelweer en het bleef ook nog eens droog dus wat willen we nog meer.

Er kon vandaag gekozen worden uit drie afstanden, 25 km 40 km en 60 km.
Voor mij was de keuze niet zo moeilijk, vorig weekend 110 km gelopen tijdens de eerste Waterpoort loop, daarna de hele week gewerkt en om niet direct té veel te willen, koos ik voor de 40 km afstand ( ik wil ook nog graag morgen naar de Taribush) Appie liep gewoon de 60 km afstand.
Nadat ik de wandelaars van de 60 km had uitgezwaaid, was het nog een uurtje wachten voordat wij voor de 40 km weg konden. Nu is het niet zo moeilijk om de tijd vol te krijgen, want er was voldoende gespreksstof voorhanden met andere wandelaars.
Om 09.00 uur is het dan tijd voor de 40 km om te vertrekken en als snel loop ik in een lekker tempo. Na enige tijd wordt ik bij gehaald door Arend en we raken in een geanimeerd gesprek over de Flal.

Arend gaat alleen verder als ik uit mijn tas een boterham pak en stil sta om foto’s te maken, want dat ga ik deze wandeltocht wel weer proberen. De wandeltocht verdient het om vast gelegd te worden. Gelukkig zijn er veel wandelaars die dit doen, een prachtige hobby toch!
Deze wandeltocht kent maar liefst 3 rusten, waar we ons moeten melden en waar er gerust kan worden. Het grootste deel van de 40 km loop ik alleen en geniet volop! De route is voor een groot deel onverhard eigenlijk weer een mooie mix van verhard en onverhard. Iedere wandelaar komt aan zijn trekken.

Spleutentrekkers wandeltocht 19 maart 2016 op de voorgaande link klikken voor alle bijzonderheden over deze wandeltocht.

Vlak voordat ik weer bij de finish kom, duik ik een bloemenwinkel in, want we willen graag het bestuur dat geheel ( op Roel na) aanwezig is bedanken voor hun werk en inzet voor deze winterserie. Met een bloemetje neem ik afscheid van het bestuur van de Fal en daarna is het wachten op Appie.

Op 11 april aanstaande is er een extra vergadering van de Fal, hier worden de nieuwe bestuursleden geïnstalleerd en er worden nog 2 bestuursleden gevraagd. We staan aan de vooravond van een nieuwe Flal.

 

 

Spleutentrekkers-wandeltocht Noordwolde 19-03-2016

 

Op de foto klikken voor mijn foto verslag, later het commentaar op de foto’s en het verslag.

Bestuur bedankt voor gedane werk tijdens deze winterserie 2015 -2016 en alle voorgaande jaren, het ga jullie goed!

Oant sjen!

Tags:

Comments are closed.