Slach om e Toer 2017 verslag en foto’s

De achtste Surhûster wandeltocht “Slach om é Toer, ging vanmorgen om half negen van start.
Trainer Henk de Jong opende deze editie, deze man was oprecht onder de indruk van het aantal deelnemers dat de 30 km afstand wilde wandelen.

Deze keer lopen we zonder kleindochter Ellen, ze heeft alle voorgaande edities meegelopen en dat is iets om dankbaar over te zijn. Maar ook kleindochters gaan hun eigen gang en het is de kunst haar dan los te laten.
Dus vanmorgen samen met Appie in geschreven voor de 30 km afstand, dat zou moeten kunnen.
We arriveren echt vroeg om een parkeer plaats op het terrein van het dorpshuis te bemachtigen en dat lukt.
We zijn lang niet de eersten en het is meteen gezellig druk. Er komen bijna 1000 wandelaars op deze wandeltocht af en dat is terecht.

Om half negen telt Henk de Jong samen met ons tot drie en we mogen weg, bij het verlaten van het dorpshuis krijgen we nog een route beschrijving mee.
Er zijn maar liefst 5 controle plaatsen waar je moet melden voor een stempel maar waar je ook iets te eten en te drinken krijgt. Thee en koffie met een snee feestbrood, krentenbrood, suiker brood of cake. Bij de laatste controle zelfs nog warme chocolade melk met een olie bol.
Zitten en naar toilet kan ook bij de controle punten, echt top.

De route heeft een hoog blubber gehalte maar het is volop genieten en het blijft droog er is een zonnetje en prima gezelschap, wat wil een mens nog meer. In het begin zelfs nog even glad maar we hebben het allemaal op de been gehouden.
De route start in Surhûzum,  dan naar Surhuisterveen, Boelenslaan, Rottevalle, de Leijen, Harkema en de terug naar Surhûzum. Bij familie van Dijk lopen we door de koeienstal en als we daar uit komen is daar heerlijke zuivel te krijgen en of een stukje kaas, we komen echt helemaal niets te kort!

Terug in het dorpshuis, afmelden en een stempeltje in het wandelboekje.
We moeten even wachten op de erwtensoep, maar dat vinden we niet erg, eigenlijk hebben geen honger meer, maar omdat het traditie is wachten we gewoon even.
Het gaat allemaal lekker relaxt.

Na deze heerlijke erwtensoep gaan we huiswaarts, de lange broek, en schoenen hebben een poetsbeurt nodig!!
We bedanken de organisatie voor een perfect georganiseerde kuiertocht, wij hebben genoten en we weten het nu al, wij komen zeker weten terug.
De vrijwilligers bedankt voor jullie inzet.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.