Robbenoord wandeltocht Flal 35 km verslag en foto’s

De Robbenoord wandeltocht van de Flal in Den Oever is vandaag het wandelplan, nummer 5 alweer.

En eindelijk is het KOUD, dat betekent dat het mijn weer is. Ik hou van wandelen als het koud is.
Je kunt je immers goed tegen de kou kleden, met meerdere laagjes kom je een end en als het té warm word dan haal je er een laagje af. Het grootste voordeel van koud/fris weer vind ik dat er zuurstof in de lucht zit, je hebt gewoon veel meer energie dan als het zo warm is. Maar ieder zijn meug zullen we maar zeggen.

Vandaag had ik samen met Appie de pijlen moeten plukken, maar daar vond ik mij zelf nog niet fit genoeg voor. Appie vond in Jelle Hoekstra een goede vervanger, het blijkt zijn eerste kennismaking te zijn met pijlen plukken, hoe mooi is dat. Het geluk was dat de meeste pijlen op de weg gekalkt waren, met dank aan Anne Molenaar die deze krijtpijlen altijd maakt! Krijtpijlen kun je mooi laten liggen, een regenbuitje zorgt er meestal wel voor dat deze daarna wel verdwenen zijn………….

Ik mag om 09.00 uur vertrekken, na een tút en een route beschrijving van mijn eigen man!
Er lopen vandaag 80 man/vrouw op de 35 km de overige 208 lopen op de 25 km een mooi aantal.

Van te voren had ik mij voorgenomen om alleen te gaan lopen en niet bij anderen aan te sluiten, even verstand op nul en gewoon lekker de kop leeg maken. Nou dat is prima gelukt.
Ik kan mij niet herinneren dat ik vaak in deze omgeving met de Flal heb gelopen, wel met tijdens de Kennedymars van Anna Pawlona die inmiddels ook al niet meer bestaat. Deze Kennedymars werd georganiseerd door de Marine en het leuke hiervan was dat je tijdens de mars 2 x op de Haukes kwam waar je in een grote tent van de Marine soep of iets anders kreeg aangeboden altijd heel gezellig. Deze tent kwam ik vandaag dus niet tegen, ha ha.

We lopen vandaag rond en over het eiland Wieringen, na de start lopen we via de waddenzeedijk over de asfalt dijken naar Hippolytushoef waar we de eerste rust hebben. Deze rust is op 9 km, na even iets gedronken te hebben ga ik weer door. Ik geniet van de wijdsheid van de omgeving en voor dat ik het weet ben ik alweer bij het Lutjesstrand en rust op 15 km. Ik geniet van warme chocolade melk uiteraard met slagroom. Gebak gaat het vandaag niet worden denk ik.
Na de Haukes en deze rust  gaan we via de oude zeedijk richting Robbenoordbos.
Deze oude ( gras) zeedijken, zijn niet gemakkelijk om op te lopen, maar ik houd er wel van.
Niet alleen over de grasdijken lopen maar ook klimmen over de hekken, soms is er een overstapje bij….ik stap op een gegeven moment in een onvoorziene kuil en voor ik het weet lig ik weer eens op de grond! Maar ik kan gewoon verder, geen probleem. Er zijn jagers onderweg die met hun vak bezig zijn, leuk om te zien, zij doen goed werk.

Bij de derde rust op 29 km drink ik weer warme chocolade melk, een goden drank bij dit weer.
Daarna resten mij nog maar 6 km, waarvan een groot deel door het Robbenoordbos en een stukje door Den Oever, daar komen weer andere herinneringen naar boven, die van de wandeltocht, Amsterdam-Leeuwarden bij veel wandelaars wel bekend.

Om kwart voor drie loop ik het terrein bij de startlocatie weer op, wat heb ik genoten van deze wandeling!
Bij het afmelden zitten Johan Vellinga en Tineke Kazimier nog, zij hebben deze wandeltocht samengesteld dus kan ik ze daar mooi voor bedanken.
Tijdens het wachten op Appie en Jelle kan ik mooi even na kletsen met de andere wandelaars.
Maar zo tegen vijf uur is echt iedereen binnen en kunnen we weer huiswaarts.

Op naar de zesde Flal wandeling It Rûntsje De Leije-wandeltocht, met start in Drachten een thuiswedstrijd zullen we maar zeggen.

Oant sjen!

Bekijk de foto’s hier

 

Tags:

Comments are closed.