Peperbuswandeltocht Zwolle 2019 30 km verslag en foto’s

Afgelopen week hadden we ons voor genomen, als het weer het toelaat  we zaterdag en zondag gaan wandelen. Zaterdag natuurlijk wandelen bij de Flal, naar Bourtange en zondag naar de Peperbus wandeltocht van de Zwolse wandelvereniging in Zwolle.
In de loop van de week veranderd het weer en wel zo danig dat we bijna gaan denken dat het al lente is, terwijl de winter nog zeker een maand gaat duren.

Dus is er geen enkele reden om na die mooie wandeling in Bourtange vandaag thuis te blijven, want het weer zal ook vandaag weer prachtig zijn.

Het voornemen is wel om relaxt te lopen, niet gaan forceren, voort blijven borduren op behoud van conditie en mijn voet heel houden. Gisteren liepen we 50 km, vandaag kiezen we voor 30 km.
Die 30 km is de langste afstand. Je kunt, hier ook 20, 15, 10 of 5 km wandelen.
Ook gisteren kon je hier wandelen, op deze beide dagen zijn ruim 1200 wandelaars afgekomen, echt geweldig.

We staan vroeg op en sturen naar Zwolle, het is nog erg rustig onderweg.
In Zwolle aangekomen, wandelen we het wandelhonk van de Zwolse wandelvereniging binnen.
Meteen komen er vele herinneringen, we hebben hier ook de Zwolse Kennedymars gelopen.
Jammer genoeg, bestaat ook deze niet meer. Helaas ben ik de laatste editie uitgevallen vanwege die blessure aan mijn voet.

Bij binnenkomst zijn er natuurlijk ook weer bekenden, Rolf Cranen, die hebben we in lange tijd niet meer gezien. De koffie smaakt goed en zo wachten we tot we mogen starten. De start is om 8.00 uur, lekker vroeg. Als we gaan lopen is het echt nog wel fris, maar dat is ook weer fijn.
Koud hebben we het niet.

De route is verrassend mooi, o.a. langs de Uiterwaarden van de IJsel, waar de ganzen luidruchtig aanwezig zijn. Maar niet alleen de ganzen. We horen veel vogels fluiten en de specht timmert in de boom dat het een lieve lust is. We zien veel zilverreigers en een paar blauwe reigers. De zwanen zijn bezig om op de hoeken van de weilanden alvast een broed plaats te vinden. En de ooievaar is ook alweer terug, we zien er meerdere maar al eentje zit op het nest, in afwachting van.

Ook bij deze wandeltocht zijn de rusten goed verdeeld, 3 stuks op 30 km is mooi Fijn dat er op 15 km appelgebak te koop is in  het dorpshuis!

We genieten deze dag opnieuw van een mooie wandeling, de zwarte pijlen zijn goed te zien en er is duidelijk gepijld. Alleen vraag ik mij( achteraf) af waar de EHBO zat, want nergens bij de rusten hoef je je te melden. Er zit geen EHBO er bij de rusten. Bij de Flal zijn we altijd zo gewend dat je je even meld bij iemand van het Rode Kruis, als je een rust binnen komt.
Begrijp mij goed het niet hoeven melden vind ik geen probleem, afmelden alleen vind ik voldoende, helemaal op die korte wandeltochten. Waarschijnlijk heb ik de EHBO er gewoon niet gezien?

Zo tegen enen zijn we weer terug, inmiddels is het al best warm geworden.
Een stempel en een plaatje in het wandelboekje en we bedanken de organisatie voor een mooie wandeltocht. Op 6 en 7 april is hun volgende wandeling de bos en weide tocht in Dalfsen bij ons en vele anderen goed bekend.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.