OostermoerHunze wandeltocht 2018 25 km verslag en foto’s

Als je niet meeloopt met de Nijmeegse vierdaagse dan zijn er het weekend vooraf en erna, weinig andere georganiseerde wandeltochten. Niet erg hoor, maar op zaterdag wil je toch graag aan de wandel. Gelukkig is er de OostermoerHunze wandeltocht in Gasselternijveen, de langste afstand is
25 km en dat vinden wij prima. Vorig jaar vanuit Borger, nu vanuit Gaselternijveen en volgend jaar vanuit Gieten.

Het is alweer de achtste editie en ook dit jaar vinden er ook nog vele andere festiviteiten plaats.
Hadden we vorig jaar te maken met fikse regenbuien en werd het later warm, dit jaar is het echt heel anders. We hebben de laatste weken te maken met warm en droog weer, er valt al weken geen druppel. Dit gegeven noopt de organisatie om op verschillende punten in de route een pamflet op te hangen met een verbod op roken en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Je moet er niet aan denken dat de natuur in de fik vliegt!!!

Op de website staat dat de start om 08.30uur is, maar de organisatie maakt er geen probleem van dat wandelaars eerder starten. Wij vertrekken om 08.20 uur. We starten vanuit een grote tent, er worden ons flesjes water aangeboden voor onderweg, maar dat vinden we nu niet nodig.

Het is nog niet warm, dus lopen de eerste km vlot op, maar na een km of 5 gaan we al in een lagere versnelling lopen.
Ook in Gasselternijveen en omgeving zijn de straten versiert volgens verschillende thema’s, we komen enge beesten tegen, Thema vervoer, Nijntje, China, de fabeltjes krant, er leuk allemaal.

Er zijn 3 rusten onderweg, goed geregeld. De route is ook dit jaar weer mooi, veel zandpaden maar ook verhard, stukje bos, voor alle wandelaars zit er wel iets leuks in. De route is ook uitstekend gepijld.

Bij de Bessenboerderij trakteren we ons zelf op een bessenijsje, lokaal gemaakt en erg lekker.
De koffie doen we een rust later, zin in gebak hebben we niet, het is gewoon te warm.

We hebben gelukkig niet erg veel last van de warmte, dat komt denk ik door het windje, maar als je in Gasselternijveen komt, beklemd de warmte je meteen. In zo’n dorpskern blijft de warmte echt hangen. Gelukkig is er water volop te krijgen bij de finish en op dat moment is dat erg fijn.
We mogen een extra flesje mee voor op de terugweg en dat water is er al snel door.
Na afmelden gaan we al snel weer door, richting huis.

We kijken terug op wederom een prachtig wandeling en komen bij gelegenheid volgend jaar zeker weer terug.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.