Oostermoer-Hunze wandeltocht Borger 2017 25 km verslag en foto’s

Het Oostermoerfeest vindt deze keer plaats in Borger, bij alle festiviteiten hoort ook de jaarlijkse wandeltocht, uit Borger dit jaar. Deze wandeltocht wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden en dit jaar konden Appie en ik samen deze tocht lopen.

Vanmorgen eerst waren de weersgoden ons niet echt gunstig gezind, het water kwam met bakken uit de lucht vallen. Buienradar voorspelde dat het droog zou zijn tegen de tijd dat we van start konden, dat zou wel fijn zijn. Het is natuurlijk wel zo, als je buiten speelt kun je van alles verwachten en gelukkig valt de meeste regen altijd naast je!

In Borger aangekomen, worden we naar een weiland geleid waar onze auto geparkeerd kan worden.
Dan nog een stukje lopen naar het feestterrein, waarop een grote tent staat. In deze tent kunnen we ons voor deze wandeltocht inschrijven. Voor € 5.00 p.p. mogen we starten, voor onze 25 km, jammer dat er geen 40 km wandeltocht was. Maar ach we zijn blij dat er toch nog een wandeltocht is vandaag, na het wandel feest in Nijmegen.

In Borger zelf is het ook feest, de straten zijn allemaal versierd volgens bepaalde thema’s erg leuk.
Het regent eerst nog even maar al heel snel is het droog en niet lang daarna begint de zon ook mee te doen. Het wordt zelfs erg warm, té warm naar mijn smaak maar ik klaag niet hoor!!!
Er zijn zelfs op 6 punten horeca gelegenheden, waar voor eigen rekening consumpties gekocht kunnen worden.

Onderweg komen we weer bekende wandelaars tegen, waaronder Francis en Berend, fijn om weer eens bij te praten.

De route is mooi, een mengeling van verhard en onverharde paden. Heel veel landerijen staan vol met aardappelen, mais en suikerbieten, zover het oog reikt, vergezichten, bospaden, zandpaden prachtig!
Ook de bepijling is dik in orde, eigenlijk is alles goed op orde.
Zo halverwege drinken we even een kop koffie, vaker vinden wij niet nodig op 25 km.

Zo tegen half een zijn we weer terug bij start en we bedanken de organisatie voor een mooie en goed verzorgde wandeltocht. Wij komen volgend jaar bij gelegenheid zeker terug bij de 8e Oostermoer-Hunze wandeltocht, op 21 juli 2018 dan vanuit Gasselternijveen.

 

Oant sjen!

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.