Omloop van Goeree Overflakkee 2012 110 km verslag en foto’s

Het was weer een pittige wandeltocht, daar op Goeree Overflakkee.
Pittig door het lopen op de grasdijken, langs het strand en de laatste 30 km op asfaltdijken.
De regen speelde in de vooravond nog een rol van betekenis , waardoor er in Oud dorp al wandelaars uitvielen.
Om 21.00 uur begon het te regenen, eerst kon je met de paraplu volstaan, maar niet lang want toen moest echt wel regenkleding aan. Tegen 24.00 uur werd het weer droog, koud was het beslist niet!
Er deden 370 wandelaars mee aan de 110 km en 22 wandelaars liepen de Kennedymars.
Je kon ook nog andere afstanden lopen maar hoeveel daar aan mee deden weten we niet.

 

Omloop van Goeree Overflakkee 2012

Op de foto klikken voor het foto verslag

Sybe reed de heenweg met ons mee naar Ooltgensplaat, dat scheelde hem een hoop reistijd en overstappen van trein, in metro en bus. Na de start hebben we hem niet meer gezien, maar hij heeft de Omloop goed uitgelopen en is weer veilig thuisgekomen.

Voor de start konden we onze tas afleveren bij Carina, ik hoop dat ik haar naam goed onthouden heb, ze was behalve in Herkingen bij alle tassen rusten aanwezig om de wandellaars deze te brengen!
De verzorging was weer top onderweg maar nog steeds missen we de ranja bij de waterposten, je wordt op het laatst zo flauw van al dat water. Heerlijk die pannenkoeken en natuurlijk de warme maaltijd in Stellendam.

Onderweg kwamen we wandelaars tegen die voor het eerst aan deze long distance mee deden en die het daar best moeilijk mee hadden  maar toch ondanks alle pijn de tocht hebben uitgelopen, hulde!
Want pijn doet zo’n tocht wel, door de regen loop je snel natte voeten op die dat niet fijn vinden, en waardoor blaren op de loer liggen. Gelukkig hadden we ruim kleding, schoenen en sokken mee genomen, maar toch kwamen we met natte voeten aan, door nog een flinke regenbui  zelfs ook nog met hagelstenen op de asfaltdijken.

Die asfaltdijken is echt een verschrikking om over te wandelen, wat een pokkeneind zeg, ruim 25 km pas op het einde daarvan sla je af, het lijkt heel veel op onze afsluitdijk en dat is ook niet fijn wandelen. Maar ja wandelen willen we dus moeten we ook dit accepteren.

Het strand viel deze keer mee, hoe wel  het wel zwaar te belopen was, alleen Appie had er geen moeite mee, ik volgde op afstand en ook voor Albert was het  moeilijk lopen op het strand. De afstand was 3 km ingekort en eigenlijk vonden we dat niet erg, pas later zou blijken waarom dat zo was!
Leuk waren de brandende fakkels toen we het strand opliepen, later werden de fakkels vervangen door breakerlichtjes .We hebben een omweg naar Oude Tongen moeten maken omdat de brug eruit lag,  vandaar die kortere afstand op het strand. Dat omlopen was best wel balen en ook tijdens die loopje kregen we nog een flinke regenbui te verwerken.

Maar gezellig was het wel, vanaf de start heeft Albert met ons mee gelopen en later kwam daar Mike bij. Mike heeft vandaag zijn eerste long distance uitlopen!! Supergoed.
We hadden ons voorgenomen niet heel snel te wandelen, van de rusten gebruik te maken, en dat hebben we ook gedaan.
Maar toen we op de asfalt dijken kwamen hebben we het tempo toch weer wat op geschroefd want hoe eerder we die achter ons hadden hoe liever ons dat was, want dan was daar ook de finish toch! Dat tempo was voor Mike en Albert net even te veel waardoor ze afhaakten en wij samen  de laatste 30 km hebben gelopen.

We hadden leuke ontmoetingen met andere wandelaars,  we hopen dat ze allemaal aan de finish zijn gekomen.
Om 15.00 uur arriveren we bij de finish en we zijn blij toe, we hebben het weer gehaald.
We krijgen de felicitaties, de oorkondes en de medailles, waar we erg  blij mee zijn.
Albert en Mike arriveren een half uur later maar die hebben we niet meer gezien, want wij zijn direct na de finish huiswaarts gegaan, voor een verfrissende douche.
Bedankt voor de sms jes en belletjes,  die soms een beetje verloren gingen door het gebulder van de wind.

Iedereen de gefeliciteerd  met zijn of haar prestatie, tijdens deze omloop.

De organisatie en alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en verzorging, het was weer dik in orde, hulde voor jullie allemaal!

We zijn benieuwd hoe deze tocht er volgend jaar uit gaat zien, want er schijnen veranderingen op stapel  te staan??

Oant sjen maar weer.

Tags:

6 Responses to “Omloop van Goeree Overflakkee 2012 110 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74