Omloop van Goeree-Overflakkee 110 km 2011 Verslag en foto’s

Na nog een kort hazenslaapje vrijdag middag vertrokken naar Ooltgensplaat voor onze tweede Omloop van Goeree- OverflakkeeWat ons het meest bezig hield en ongetwijfeld ook alle andere wandelaar,wat gaat het weer doen, houden we het droog??

De Omloop 2011

Op de foto klikken voor het foto verslag

Het is in ieder geval  droog als we arriveren en  is het al gezellig druk bij de start. Eerst maar de startnummers ophalen, fijn om niet te hoeven stempelen gewoon je kaart laten scannen!
Het rugnummer heb ik niet opgespeld, daarvan krijg je alleen maar gaatjes in je kleding en daar zit ik niet zo op te wachten en bij navraag was het ook niet verplicht.
De tijd wordt weer vol gekletst met de andere wandelaars, verschillende keren krijgen we de vraag waarom wij niet mee doen aan onze “eigen”Kennedymars  in Friesland?
Nou,  we willen graag deze klassieke Omloop nog een keertje lopen een echte uitdaging! Ook de KM hadden we graag gelopen alleen jammer is dat ze dit jaar tegelijk vallen.

Tegen 19.00 uur is daar Helga van Leur, de weervrouw van RTL, zij belooft dat het niet de hele 110 km zal gaan regenen! Nou daar doen het dan maar mee,met een druk op de knop komt het confettikanon in actie en onder een regen van confetti gaan we van start, 427 deelnemers aan deze 110 km.

Albert loopt gezellig met ons mee en de eerste km verlopen voorspoedig, het is droog en dat zal ook nog een hele tijd zo blijven, koud is het ook niet er kan in shirt en korte broek gewandeld worden. Ook deze keer zijn er weer veel mensen onderweg die ons aanmoedigen en  waarvan we ook nog lekkers krijgen aangeboden.

Tot aan Stellendam kunnen we het te  wandelen terrein gemakkelijk aan. In Stellendam op ruim 36 km is het tijd voor de warme maaltijd, die bestaat uit spaghetti, rauwkost, toetjes, fruit enz. De spaghetti  krijgen we moeilijk weg dus laten we die halverwege staan en vullen de gaatjes met een toetje en wat te drinken er wordt prima voor ons gezorgd , we hoeven niet eens  onze eigen rommel op te ruimen of ons drinkflesje bij te vullen!
We konden hier ook voor de eerste keer bij onze tas, die van Albert was erg moeilijk te vinden, de volgende keer een Smiley op je tas doen Albert!
Daarna gaan we  langs dikke rijen mensen en onder begeleiding van muziek de nacht weer in.

Tot dan toe viel het te bewandelen terrein nog mee, veel verharde wegen en nog maar weinig grasdijken. Een stukje ruig  duinterrein is er  uitgehaald.

Natuurlijk  zit het strand er nog wel in, 7 km langs de vloedlijn lopen met de wind pal voor, dat kost heel veel kracht en energie en op het laatst wil ik nog maar 1  ding ZITTEN maar dat kan pas als we de Schuur Westhoeve arriveren, ( 55km) daar nemen we ook net als in Stellendam ruim de tijd om te rusten en te eten en te drinken, ook hier kunnen we bij onze tas.

Maar we moeten verder. En opnieuw krijgen we het flink voor de kiezen, er volgen vele km lange grasdijken, sommige zijn gemaaid bij andere is er een loop pad, soms even voor de variatie een grindpad, maar  we hebben schik en de verzorging onderweg is prima en het blijft droog!! Het stukje door natuurterrein de Slikken is er ook uitgehaald vanwege de overlast van steekvliegen!

Op ruim 80 km komen we aan bij Van de Velde watersport, waar we weer bij onze tassen kunnen. Maar eerst is er tijd voor lekkere vermicelli soep met broodjes en daarna tijd voor schone sokken en schoenen, ook de regen kleding wordt achtergelaten in tas en dat zal later een vergissing  blijken te zijn. Uitgerust voor zover mogelijk gaan we weer met z’n drieën verder.

We moeten nu nog 30 km over asfaltdijk, en na  1 km begint het te regenen en niet een klein beetje ook, gelukkig had ik nog wel een kort regenjasje bij mij en de paraplu, Appie had ook een kort regenjasje maar geen paraplu meer! Albert had nog steeds zijn paraplu,die moest hij noodgedwongen wel de hele nacht mee nemen omdat die niet in zijn tas paste !.
Ook met paraplu, wordt vooral de broek  kletsnat en ga dan maar eens naar een dixie als je nodig moet plassen!!  2 x wordt het heel eventjes droog en daar wordt je humeur gelijk een stuk beter door. Door de regen heb ik van de laatste kilometers geen foto’s gemaakt.

Gelukkig kunnen we ondanks het afzien het tempo goed houden en op het laatst nog een beetje versnellen.
Kletsnat arriveren we dan om 14.25 uur bij de finish!! We worden daar hartelijk ingehaald en krijgen onze medaille, oorkonde en een grote ronde chocolade medaille met een zonnetje er in wat  een leuke attentie!
Natuurlijk vergeten we niet om onze boekjes te laten afstempelen
De felicitaties onderling zijn hier natuurlijk ook op zijn plaats, we hebben het weer geflikt!
En Albert voor de eerste keer, super goed gedaan  en het was weer gezellig je er bij te hebben, succes bij Rotterdam-Nijmegen .

 

De organisatie bedanken we voor alweer een super goed geregelde editie!. We hebben maar 1 klein puntje, kan er bij de waterposten  bv ook ranja geschonken worden, je wordt op het laatst flauw van alleen water. Jammer dat een kwart van de deelnemers is uitgevallen, dat zegt misschien iets over de zwaarte van deze Ronde, die wat ons betreft zo moet blijven!

Alle die deze ronde hebben uitgelopen van harte gefeliciteerd daarmee!
Ook willen we graag de deelnemers van de Friese Kennedymars feliciteren, met enkelen hebben we contact gehouden tijdens onze omloop en hun Kennedymars.

Oant sjen maar weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 Responses to “Omloop van Goeree-Overflakkee 110 km 2011 Verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74