Omloop Goeree – Overflakkee 2013 110 km verslag en foto’s

Voor het eerst een andere start en finish plaats in de Omloop, Middelharnis in plaats van Ooltgensplaat.
Je kon als deelnemer merken dat het voor de organisatie een beetje wennen was.

Appie, Sybe en ik arriveren mooi op tijd in Middelharnis, het was even zoeken naar een parkeerplaats, die stonden wel aangegeven, maar alleen op de parkeerplekken zelf, niet bij binnenkomst van Middelharnis. Ook moesten we zoeken waar de start was, maar gelukkig is Middelharnis geen grote plaats.

Van Albert krijg ik nog een berichtje dat hij zijn inlegzooltjes in vergeten! Appie geeft de tip, loop even langs een schoenenwinkel en bij navraag zijn er verschillende schoenenwinkels en daardoor slaagt Albert snel!

Na het aanmelden en het inleveren van de tas, wordt ik nog geïnterviewd door de plaatselijke radio en toevallig of niet Appie wordt naar zijn bevindingen gevraagd bij de finish.

We kletsen de tijd weg tot aan de start. Die start verloopt een beetje chaotisch, er was enige verwarring welke kant we uit moesten lopen na de start.
Wij wisten wel welke kant we uit moesten, in vorige jaren kreeg je bij binnenkomst in Middelharnis altijd een pannenkoek je liep dan altijd over de boulevard langs de winkels.

De voorzitter verteld dat de Omloop misschien vanaf dit jaar steeds een andere start/finish plaats zal krijgen?
De burgemeester geeft het startschot, waarna we onder een laag van confetti vertrekken.
Grappig is dat je nu in het licht loopt waar je andere jaren in het donker liep.
Het valt wel op dat er minder publiek aan de kant staan en dat blijft de hele omloop zo’n beetje

Het tempo zit er vanaf het begin goed in, Appie en ik lopen het eerste stuk samen, maar later sluiten Albert en Bert aan. Grappig is dat Appie nog steeds de snellere loper is op het strand, Bert loopt snel op de grasdijken.
De verzorging onderweg is prima en goed, alleen zitten er deze keer flinke lange stukken meer tussen de verzorgingsposten, dat is in het begin niet erg, maar op het einde wil je graag dat er om de 6 of 7 km een verzorgingspost is en dan is bijna 11 km wel erg veel.

 

De Omloop 2013 met start en finish in Middelharnis

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Na de Slikken krijgen we een warme maaltijd in Schuur Westhoeve en dat gaat  er wel in, bami, saté, rauwkost, kroepoek, toetje enz. We nemen ruim de tijd hiervoor en ik smeer mijn bovenbenen in met spierzalf, de inspanning is daar dan al voelbaar.
Als we weer verder gaan, kom ik Corina nog tegen, zij is met een vertraging van 15 min gestart, ze zat helemaal vast in het verkeer. Er waren meer wandelaars hiervan de dupe maar de organisatie reageerde hier heel flexibel op.

Het weer blijft er goed geen regen, wel een paar spetters maar de regenjas hoefde nergens aan.
Wel  krijgen we de laatste 23 km te maken met een behoorlijke tegenwind  en die  buldert dat het een lieve lust is, niet erg fijn.

Albert kan niet altijd ons tempo bijhouden en haakt wel eens even af, om die dan later weer aan te sluiten, maar na de rust in Herkingen  haken Albert en Bert af en lopen Appie en ik alleen verder.

We komen Albert en Bert nog tegen als we na Oude Tongen afslaan richting Gatatheese haven.

Ondertussen zijn mijn bovenbenen volledig verzuurd en doet het lopen behoorlijk pijn, maar op houden is geen optie, ondanks de pijn weet ik een vast tempo te lopen waardoor die pijn te harden is. Binnen lopen in Oolgensplaat is wel een verschil met vorige jaren, er zijn protestborden en er zijn protestliederen te horen. Er wordt geroepen dat we nu nog 20 km moeten!
We rusten een tijd in Ooltgensplaat waar Appie geniet van preisoep en ik van koffie en een banaan.
Ik smeer mijn bovenbenen nog maar eens in en daarna vertrekken we voor de laatste 20 km.

Het stuk dat we normaal in het donker lopen lopen we nu dus in het licht en dat maakt het er niet gemakkelijker op. Vooral het laatste stuk over de asfaltdijk, duurt super lang, want het bulderen van de wind is erg vervelend in het gehoor, maar daar kan niemand iets aan doen natuurlijk.

Leuk is wel al de kinderen die mee doen aan de Kids run, 15 km!
Als we eindelijk kunnen afslaan naar Middelharnis, hebben we geen last meer van de wind en dat is een verademing.
En de laatste 3 km gaan gelukkig ook snel.

Bij de finish blijkt dat we erg snel hebben gelopen, het was niet onze bedoeling om een PR te lopen maar dat blijkt wel het geval. Drie jaar geleden liepen we de Z tot Z in 17 uur en 45 min.  Nu 110 km in 17 uur en 30 min en dat is best verrassend ook vooral als je het verschil van terrein in ogenschouw neemt. De Omloop, met zijn gras en asfaltdijken en het strand, Zeewolde is alleen maar verhard.

Het was een mooie Omloop, maar volgend jaar graag meer verzorgingsposten graag op iedere 6 of 7 km. Persoonlijk maakt het ons niet uit waar de start en finish is, wel hebben we een lichte voorkeur voor Ooltgensplaat omdat je na de asfaltdijken een mooi stuk wandelt langs het windmolenpark en dat vinden wij minder saai dan het laatste stuk naar Middelharnis.

Het enthousiasme van vrijwilligers was weer geweldig en we bedanken hun voor alles!
De organisatie bedankt voor een mooie omloop en graag tot ziens.

Alle deelnemers gefeliciteerd met hun prestatie

Oant sjen maar weer.

Tags:

11 Responses to “Omloop Goeree – Overflakkee 2013 110 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74