Nijkerkse Landschapstocht WS78 60 km verslag en foto’s

Wat boffen wij als wandelaars, om vandaag alweer aan zo’n mooie wandeling deel te kunnen nemen.
Nee, vandaag niet bij de WIK, voor hun wandeling voor het goede doel, dichtbij huis, maar naar Nijkerk, waar WS78 zijn wandeling organiseert.

Bij WS78 kun je vandaag kiezen uit 3 afstanden, 20 km, 40 km en 60 km. De meesten zullen weten dat de lange afstand ons na aan het hart ligt.
Het mooie is dat ik na een lange blessure aan mijn voet, heel langzaam aan weer een beetje aan het terug komen ben, naar die lange afstand toe. Na een gedegen opbouw ga ik vandaag de uitdaging aan om weer eens 60 km te wandelen en bij Hermien die deze wandeling de Nijkerkse Landschapstocht in elkaar heeft geknutseld ,zijn we aan het goede wandeladres.

Een en ander betekend wel dat we op 4.15 uur opstaan en even voor 5 uur rijden we naar Nijkerk.
We arriveren daar al om 6.20 uur, het rijden ging dus voorspoedig.
De begroeting met de andere wandelaars is erg hartelijk, want ook nu komen we weer wandelaars tegen die we niet wekelijks zien.
Na een kop koffie, bij praten gaan we naar buiten om de route beschrijving te verkrijgen.

Op de afstand van 60 km lopen maar liefst 133 wandelaars, echt geweldig, dat is toch een teken dat deze wandelafstand graag gewandeld word. Op de 40 km kwamen 214 wandelaars af en op de 20 km 311 wandelaars, totaal 658 wandelaars vandaag, wat een succes voor WS78.

Om 07.00 uur gaan we van start en meteen vanaf de start is het super gezellig wandelen met de andere wandelaars. Het is bij aanvang lekker fris weer maar in de loop van de ochtend komt daar een lekker zonnetje bij waardoor het wandelen nog aangenamer wordt. Een jaar geleden was het bitter koud om maar even een vergelijking te maken.

De route is afwisselend over verharde paden en lopen over  landerijen en door bosrijke omgeving, alles zit er weer in wat het wandelen voor ons zo aantrekkelijk maakt.
De eerste ( koffie) post is alweer snel bereikt op 8 km, terwijl ik even sta te wachten voor het toilet, komt Hermien naar mij toe. Ik krijg een heel hartelijk welkom en ik vraag meteen of zij alvast koffie voor mij klaar wil zetten, dan kan die ondertussen even afkoelen.
Het blijkt dat Appie is gevallen en zijn hand flink heeft opengehaald, gelukkig is er bij deze rust voldoende water om de hand even flink uit te spoelen, waarna ik er een pleister op plak.
De koffie is ondertussen voldoende afgekoeld dus die kan meteen gedronken worden.
Cora heeft zich bij deze rust bij ons aangesloten, ze had zich verslapen, maar is meteen door gereden naar de eerste rust, auto aan de kant en hup lekker mee lopen.

De volgende rust is bij sportcomplex De Ebbenhorst, wat goed om van deze gelegenheden gebruik te maken, of misschien, fijn dat het kan. De jas kan ondertussen uit, lekker zeg. De jas in de rugzak voor het geval het in de middag gaat afkoelen.
Een kop koffie even iets eten en weer verder. Deze route en het gezelschap van de wandelaars maakt deze wandeling super leuk en gezellig, er wordt heel wat afgepraat en gelachen.
Bij de soeppost aangekomen, zie ik ineens Bert Pakvis een wandelaar die we jaren geleden hebben leren kennen tijdens menige Kennedymars. We halen herinnering naar boven, wat ontzettend leuk.
Bert is na 100 Kennedymarsen verder gegaan als marathon loper en hij is nu zo ver dat hij een hele marathon van 42 km kan hardlopen, respect!

De rusten tijdens deze 60 km zijn mooi verdeeld, er zijn er maar liefst 6, waarvan 4 mobiele rustposten van WS78 perfect. Je kunt er even zitten en er zijn dixies aanwezig op deze rustposten.

Mijn dag kan helemaal niet meer stuk als ik na de rust in bij Rood Wit in Putten een citroenvlinder zie vliegen, jeetje wat vroeg in het jaar. Jammer genoeg wil hij niet even poseren voor een foto, maar ik zeg tegen Cora en Appie jullie zijn mijn bewijs dat we hem  echt hebben gezien!

We komen onderweg nog wat lat-leden tegen, Alex, Antoine en Remco, even dag zeggen natuurlijk!
Zo rijgt zich de dag aan een, een prachtige route, gezellige wandelaars, vele lieve vrienden en vriendinnen.
De 60 km loop ik probleemloos, relaxt gelopen en op alle rusten even zitten, dit geeft weer vertrouwen voor de rest van dit wandeljaar.
Net even voor 18.00 uur lopen we de voetbal kantine binnen, waar Hermien aanwezig is, zodat we haar kunnen bedanken voor deze schitterende wandeling, we hebben van iedere km genoten.
WS78 heeft een stelletje puike parkoersbouwers, die al voor vele mooie wandelingen hebben gezorgd en dit hopelijk kunnen blijven doen.

We blijven niet napraten, er is nog een flink eind sturen voor de boeg, maar dat hadden we er graag voor over. Bij gelegenheid komen we zeker bij deze wandelvereniging terug.
Hopelijk blijft ook de 60 km afstand op het wandelprogramma staan. Er gaan geruchten dat deze afstand afgeschaft wordt, ik hoop het niet want je ziet steeds meer dat de kortere wandelafstanden het winnen van de langere. Het mooiste is als ze samen kunnen worden georganiseerd, net zoals vandaag.
Bedankt allemaal voor deze mooie wandeldag.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.