Nieuwjaarswandeltocht WIK 2018 25 km verslag en foto’s

 

Wat is wandelvereninging WIK toch goed bezig! Daardoor zijn ze ook niet meer weg te denken uit de wandelwereld.
Professioneel, veel actieve leden, wandeltochten, waar de mooie paadjes opgezocht worden.
Voor veel wandelaars de mogelijkheid om mee te wandelen want er is voor een iedere wandelaar een afstand, 5, 10, 15, 20 of 25 km. Voor langere wandelingen kun je bv bij de Flal terecht. Duidelijke route beschrijvingen en duidelijke pijlen en niet te vergeten, meerdere plaatsen waar je even kunt rusten, met toilet mogelijkheid.

Toen ik nog werkte, kwam ik bijna nooit bij deze wandelvereniging, dit had alles te maken de werk weekenden en keuzes die gemaakt moesten worden. Appie ging natuurlijk wel altijd. Maar er zijn andere tijden aangebroken waardoor ik nu ook bij de WIK zal kunnen wandelen.

Vanmorgen waren we al vroeg paraat bij de start, mooi dicht bij je auto kunnen parkeren is ook wel handig toch? En zo konden we wandelaars nog de beste wensen voor 2018 geven. En er moest natuurlijk na gepraat worden over de bekende loterij…………………

Vanwege de drukte mochten we iets eerder vertrekken, ik meen 8.50 uur en na het krijgen van een route gingen we op weg in oostelijke richting en lopen via de Feansterfeart naar Augustinusga, ook een stukje door het bos, wat gelukkig goed te lopen was, bijna geen drek van betekenis.

De charme van onverhard lopen heeft bij mij enigszins wat aan populariteit ingeboet, je kunt ook téveel drek om de bek krijgen. Dat laatste daar kunnen alle wandelverenigingen natuurlijk niets aan doen, daar is dat natte weer van de laatste weken schuld aan. Jonge jonge wat is het toch overal een natte boel, we hebben wel enige weken nodig om de boel weer een beetje droog te krijgen, dacht ik zo. Onverhard lopen is nu meestal gewoon door de drek lopen en dat is gewoon niet meer leuk.

Gelukkig troffen we vandaag maar 1 x een drek pad maar ook meteen een ECHT DREK pad, maar daarna was het leed geleden. Wat we wel weer te verduren hadden was een flinke regenbui, die was toch echt door de buien radar over het hoofd gezien. Maar niet getreurd na deze bui bleef het op die enkele spetter op het end helemaal droog en dat mag ook haast bijzonder genoemd worden!

We wandelen door richting Surhuisterveen en naar Petersburg, via de Miedwei naar Peebos en weer richting Harkema. De rusten waren ook weer prima verzorgd er waren er zelfs 3 op de 25 km route.
De route was dus overwegend verhard en veel weidsheid in het landschap dat was genieten.

Al met al een mooie wandeling waar we met genoegen op terug kijken. Er kwamen maar liefst 859 wandelaars op af.

Oant sjen

Bekijk de foto’s hier

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Comments are closed.