Nieuwjaarswandeltocht 2014 Verslag en foto’s 35 km

Vandaag  op 4 januari zijn we begonnen met een Flal tocht vanuit Ureterp, deze Nieuwjaarswandeltocht is uitgezet door Roel de Vlugt.
De eerste wandeltocht in het nieuwe jaar, smaakt direct al naar meer, Roel we hebben genoten van jouw Nieuwjaarswandeltocht.

Na een drukke werkweek, keek ik er echt naar uit, om even de benen te strekken, dus maar weer vroeg in bed en er weer op tijd uit.

In Ureterp staat o.a. Bonne het verkeer te regelen en kunnen we hem nog een gelukkig Nieuwjaar wensen. Niet alleen Bonne natuurlijk, binnen stond Suus ons allemaal op te wachten en kregen we een extra hartelijk welkom en de beste wensen voor dit verse jaar 2014.
Het kwam er kort gezegd op neer dat iedereen elkaar nog een hand of een zoen gaf met de beste wensen, wat een hartelijk welkom zo op de eerste wandeltocht in het nieuwe jaar.

Eén van de mooie momenten is om Ben en Douwen weer te zien, ze zaten achter de inschrijftafel, om te helpen bij het inschrijven. Ben die kort geleden nog een open hart operatie moest ondergaan, maar daar al weer prima van hersteld is, zodat er alweer gewandeld kan worden.

Maar tegen 09.00 uur wordt de route uitgedeeld en gaan we van start voor de eerste wandeltocht van dit jaar. Het is bekend terrein waar we lopen en dat maakt het ook weer leuker.

Nieuwjaarstocht in Ureterp 2014

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

We wandelen van Ureterp  naar  Siegerswoude  waar de eerste rust is, maar die slaan we over, wel even melden natuurlijk. Het is heerlijk wandelweer, want het is 10 graden boven nul en dat is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar.

Ik doe al snel mijn jas uit en loop in mijn fleece truitje en dat is warm genoeg, wel een stevige tegenwind, maar dat komt later wel weer goed.
Ik merk dat ik niet fit ben vandaag, echt snel loop ik niet, maar ach dat maakt vandaag ook niet uit, maar tijdens  de laatste 15 km komt het goede gevoel weer terug en kan ik weer stevig doorlopen.

In Donkerbroek nemen we even de tijd voor een vers bakje koffie en dan  weer verder, de route is echt genieten, alweer een mooie mix van verharde en onverharde paden en mooie natuurgebieden.
De restanten van de stormschade zijn onderweg nog goed waarneembaar, we moeten zelfs 2 x over bomen  klimmen om de tocht te kunnen vervolgen, en echte drekpaden, maar daar malen wij niet om.
In Wijnjewoude is nog een mogelijkheid voor een derde rust, maar daar hebben wij geen behoefte aan, we lopen lekker door .

Extra leuk vind ik het pad door de Merskereed, jaren geleden liep dit pad regelmatig tijdens mijn trainingsrondje.

Maar dan is daarna al snel weer de finish die we tegen half drie bereiken, wat rest is een hele gezellige nazit, ik hoor van Joke en Wietske dat de Trochsetters volgende week ook een rolstoelroute hebben in Beetsterzwaag, dus wie weet kan ik iets regelen?

Dan wordt het tijd om huiswaarts te gaan, Roel en de Flal tige bedankt voor een prachtige wandeldag.

Oant sjen allemaal!

 

 

Tags:

Comments are closed.