Nieuwjaarswandeltocht Harkema W.I.K. 25 km verslag en foto’s

Het was alweer een tijdje geleden, dat ik bij de W.I.K., heb gelopen.
Ook voor vandaag was het een twijfel geval omdat Appie mee deed aan het voorlopen van de Flal wandeltocht in Noordwolde. Voor mij zaak om een lift te vragen, of lopend naar Harkema, ook een optie. Het gemakkelijkst was een lift te vragen.
Titia met wie ik wel vaker wandel, had vrij en wilde ook graag naar de W.I.K. en meerijden kon. Ook Anne Molenaar bood mij een lift aan, hoe lief is dat.

Appie is vanmorgen , om 07.00 uur vertrokken en even na 08.00 uur staat Titia op de oprit. Het is maar een klein eindje rijden naar het clubhuis van VV Harkema-Opeinde in Harkema.

Bij aankomst is het echt al een drukte van belang, we voorspellen een hoge opkomst.
Het is nu zaak de tijd tot 09.00 uur vol te praten, maar echt dat kost geen moeite.

Om kwart voor negen ontvluchten we de warme voetbalkantine voor de frisse lucht, nu is het zaak warm te blijven, voordat Anne Molenaar de routes uitdeelt. Als hij buiten komt vliegt iedereen op hem af als vliegen op de honingpot. Als wij onze route hebben gaan we snel van start, onwillekeurig heb ik het toch iets koud gekregen maar al snel krijg ik het weer warm en kan de jas los…….

Na ongeveer 2,5 km is daar de eerste rustpost, maar die slaan we over, deze is ook waarschijnlijk voor de korte afstand van 5 km bedoeld. Onze eerste rust is in Eastermar op 6 km. Daar maken we gebruik van het toilet en lopen weer door. We laten wel geld achter voor het gebruik van het toilet.

Deze wandeltocht vertoont enige overeenkomsten met de tocht van vorige week van de Flal.
Dat vinden wij niet erg, want ook die was net als deze zal blijken, erg mooi.
We houden wel van het coulisse landschap, van graspaden, half verharde en zandpaden en asfalt.
Deze ingrediënten zitten allemaal in deze wandeling van 25 km, dit is ook de langste vandaag.

In Jistrum is onze tweede rust en daar maken we wel gebruik van. Op mijn vraag of er ook chocolade melk is krijg ik te horen dat ze dat nooit hebben, een beetje raar vind ik dat wel. Maar voetballers drinken natuurlijk altijd bier of iets anders. Over gebak zal ik het maar helemaal niet hebben.

Titia en ik vermaken ons prima, we kletsen weer heel wat af en kijken rond. Titia maakt foto’s en ik laat het fototoestel in de tas zitten. Titia stuurt mij straks haar foto’s dan plak ik die in de link vandaag.

De derde rust is in Kootstertille, waar we ons melden en weer doorgaan. Op 25 km vinden wij één lange rust op de helft voor vandaag voldoende. Drie rusten op deze afstand is wel supergoed geregeld.
Je merkt dat veel wandelaars onderweg zijn, de meeste waarschijnlijk op de kortere afstanden.
Want je kunt, 5, 10,15, 20 of 25 km wandelen vandaag dat is de kracht van deze wandelvereniging.

Bij de finish aangekomen blijkt dat er ruim 800 wandelaar zijn geweest, net geen record.
Henk is terecht trots en dat mag hij zijn. De wandeltochten van de W.I.K. zijn altijd goed verzorgd en goed gepijld. Henk drukt mij nog het wandelprogramma van de W.I.K. in de handen, altijd handig.
Net als ik weg ga, loop ik een oude collega tegen het lijf en je gelooft het of niet maar vorig jaar kwam ik haar op deze zelfde plek ook tegen!

Titia bedankt voor de lift en je gezelligheid.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s van Titia hier

Tags:

Comments are closed.