Kolonie wandeltocht Noordwolde Flal 2019-50 km + 25 km verslag en foto’s

Een stormachtig wandeltochtje van 50 km vandaag, jeetje maar zo super mooi!
Appie, Sybe, Tine, Liane, Johan en Tineke hadden vandaag de taak om deze Kolonie wandeltocht van pijlen te voorzien, voorwaar geen makkelijke taak, maar ze hebben het prima gedaan.
Ook de pijlen plukkers hadden het druk want lopen door een bosrijke omgeving betekent ook weer veel pijlen afhalen maar dat zullen ze ook met veel plezier hebben gedaan.

Code geel vandaag, vanwege de stormachtige zuidwesten wind, die blies met 5 Bft over deze Kolonie wandeltocht.
Maar toch hadden we er eigenlijk weinig last van, we liepen meestal in de beschutting van bos.
Maar de keren dat we wind pal tegen hadden was het wel zaak stevig op de been te blijven!

We lopen vandaag door de Maatschappij van Weldadigheid de vrije kolonies van Wilhelminaoord en Boschoord. En zoals al gezegd ik vond het 50 km lang genieten. Nu houd ik ontzettend van bos, heide, smalle paadjes, drek paden enz. Ik gok dat we vandaag 5 km verhard hebben gelopen en de rest dus onverhard, wauw!!!

De eerste 13 km heb ik samen opgelopen met Jan de Vries maar na de eerste rust, weer rustig door met Titia en Coby. Deze eerste rust was in Doldersum. Tot mijn grote verrassing had de uitbater keuze uit twee gebak soorten, appelgebak en cheesecake. Nou voor de variatie de cheesecake lekker met een bakkie koffie.
Titia, Coby en ik vermaken ons prima onderweg, zo nu en dan een foto maken, wat kletsen maar vooral genieten van de omgeving.
De tweede rust is op 30 km, daar zijn we dan ook wel even aan toe, blij dat we even kunnen zitten en iets eten en drinken.
Daarna is de volgende rust op 40 km, echt lekker zo.

Code geel blijft de hele dag van kracht, het stormt echt, wel zaak om goed uit te kijken je geen tak op je kop krijgt of erger. Maar gelukkig blijft ons dat bespaard, volgens mij is al veel dood hout uit de bomen gewaaid maar voor het zelfde geld, knakt een boom ……………………

Op 40 km de laatste rust, ook nu even lekker zitten iets eten en drinken.
Ik moet zeggen dat ik mij vandaag erg fit voel en de laatste 10 km loop ik zo lekker dat ik al snel alleen loop, we lopen alle drie ons eigen tempo het is zo fijn dat dat kan. Het is een goed gevoel dat ik deze laatste 10 km snel kan lopen, ik voel gewoon geen vermoeidheid, hoe mooi is dat!
Het is lang geleden dat ik een wandeltocht van 50 km heb gelopen, maar het opbouwend lopen waar ik nu een jaar mee bezig ben begint zijn vruchten af te werpen.

Net voor 17.00 uur loop ik de Duker weer binnen. Na afmelden eerst bij Tine langs die ik hartelijk bedank voor deze super mooie Kolonie wandeltocht, zo van genoten.
Coby en Titia komen niet lang daarna ook binnen zodat we nog even kunnen napraten en terug kunnen kijken op een gezellige en mooie Flal wandeling.
Vandaag kwamen 495 wandelaars af op deze wandeling, gelukkig was en bleef het vandaag gewoon droog.

Volgende week weer een Flal wandeling, we gaan naar Bourtange.

Oant sjen!

Bekijk de foto’s hier

Bekijk de foto’s van de 25 km wandeltocht hier

Tags:

Comments are closed.