Kleasterfeart wandeltocht in Wommels 40 km verslag en foto’s

Fijn we kunnen vandaag weer wandelen, op het programma staat de Kleasterfeart wandeltocht in Wommels, de derde alweer uit de winterserie 2018-2019 van de Flal.
De Parkoersbouwers van deze tocht zijn Klaas van der Wolf en Jan Drost.
Voor ons is de keuze niet zo moeilijk, de Flal is er voor de lange afstand-wandelaar en 40 km lopen wij graag. Ik vind het super dat ik weer 40 km wandelen kan, dus op naar Wommels!

In Wommels treffen we Linda en Peter, die helemaal vanuit het Brabantse land, speciaal voor deze Flal wandeling naar Friesland afreizen, ze maken er een Fries weekend van, hoe mooi is dat!
De start is in café It Reade Hynder, een klein maar gezellig café, het raakt al snel vol en daardoor erg warm, zodat we iets voor 09.00uur naar buiten gaan om daar de start af te wachten.
Er komen totaal 80 wandelaars af op de 40 km, de overige wandelaars van in totaal 336 wandelaars wandelen vandaag de 25 km route.

Appie loopt vandaag niet samen met mij en Linda, hij wil zijn nieuwe wandelschoenen even testen.
Maar Linda en ik houden het wel samen aan de praat en het is weer ouderwets gezellig! We treffen Peter steeds bij de rusten en onderweg maakt hij foto’s en laat zijn drone even vliegen.

De route sprak ons erg aan, onderweg veel herinnering aan de helaas ter ziele gegane Meerslag om Bolsward. Linda heeft deze nooit kunnen lopen maar na vandaag heeft ze er toch een mooi idee van gekregen. We lopen op duizend jaar oude zeedijken, over wandelpaden met bruggetjes en loopplanken, dwars door de landerijen. We moeten onze klim-spieren ook nog even gebruiken, want ook over het hek klimmen, hoort er bij vandaag.
De route, vanaf Wommels naar Burgwerd , waar Anja achter het raam naar ons zwaait!, naar Bolsward, Nijland, Hartwerd, de Kliuw, Tirns, Reâhus, Easterein, Skrok en weer naar Wommels.

Wandelen door Reahûs, mijn geboorte dorp, is altijd leuk. Het dorpshuis in Reahûs zit afgeladen vol, we zien Gooitzen Ykema vlak voor het raam zitten, samen met iemand anders waarvan ik de naam niet weet, maar hij maakte ook deel uit van de Bleekersploeg. We zwaaien even naar elkaar, leuk.

Het is een frisse dag vandaag, maar daar hebben we geen last van, goed aangekleed kunnen wij er wel tegen. De rusten zijn weer goed verzorgd, drie in totaal op deze 40 km. Vooral de gevulde koek met een kop koffie bij de eerste rust gaat er wel in!

Al met al weer een prachtige Flal wandeltocht, Klaas en Jan tige bedankt voor deze wandeltocht, wij hebben er van genoten.
Linda en Peter weer bedankt voor de gezelligheid, we hopen elkaar weer snel ergens te treffen.

Volgende week staat er alweer een Flal wandeltocht op de agenda, de Boermarken wandeltocht in Gees.
Oant sjen!

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.