Klavertje 4 -Kennedymars Friesland 2017 80 km verslag en foto’s

Er worden de laatste jaren, regelmatig, dag Kennedymarsen georganiseerd, omdat die o.a. niet zo vroeg per openbaar vervoer bereikbaar zijn, lopen Appie en ik die niet.
In ons eigen Friesland is dat een uitzondering, we wonen op korte afstand van Wouterswoude, dus een ideale mogelijkheid om deze eens te lopen.
De organisatie van deze Kennedymars is een andere dan die van de eerste Friese Kennedymars, de naam van de mars heet Klavertje 4. We gaan 4 lussen lopen van ongeveer 20 km per lus. We komen steeds terug in bij de startlocatie waar onze tas staat.

Van eerder edities weten we dat dit niet een geheel verzorgde Kennedymars is dus is het zaak ook zelf voldoende proviand mee te nemen.

Omdat de start morgens om 4.30 uur is, zorgen we er voor dat we op tijd in Wouterswoude zijn.
We kunnen de auto vlak bij de start in een weiland parkeren, ideaal.
Het aanmelden gaat mooi vlot en voor we het weten staan we alweer klaar voor de start.
Ergens vlak bij het startgebouw verteld iemand de bijzonderheden over deze Kennedymars, maar volgens mij is het geen belangrijke informatie want de beste man is voor ( bijna) niemand te verstaan, jammer. Maar met de knallen van 2 party poppers weten we dat we kunnen gaan lopen en onder een wolk van confetti gaan we van start.
We mogen direct een smal op, naast elkaar lopen gaat niet, inhalen gaat niet dus gewoon achter elkaar aan. Weer leuk is de verlichting op dit pad ( daarom lopen we natuurlijk ook eerst hier)
Grote ballonen met een lichtje, later worden dat potjes met verlichting langs de weg, vuurkorven, ook weer muziek op sommige stukken en echt siervuurwerk word afgeschoten, best een leuke start van deze eerst lus die naar ons Ee voert.

Ongeveer halverwege van deze lus is de eerste rust, een lekkere krentenbol, en of appel gaat er wel in. Koffie en thee is er en water. Ook is er de mogelijkheid om naar toilet te kunnen. Ik moet zeggen dat is verder prima verzorgd. Overal kon je naar toilet of naar een dii.
Bij de start is het nog donker natuurlijk, maar al snel wordt het licht, de nevel ligt over de landerijen wat altijd weer een mooi schouwspel is.

Na 20 km zijn we weer terug bij de startlocatie, we gaan even zitten bij onze tas, die staat achteraf in het gebouw met allemaal stoelen er bij. We nemen even de tijd om iets te eten en te drinken en we moeten het drinken voor onderweg weer aan te vullen.
De tweede lus is naar Raard, leuk dat we ook veel stukken van de 11 stedenwandeltocht doorkruisen.
Onderweg komen we Ytzen en Jeltje nog tegen, even bij kletsen natuurlijk erg gezellig, na de rust in deze lus, gaan Appie en ik weer alleen verder.
We komen onderweg niet veel wandelaars tegen, natuurlijk wel wandelaars die instappen in de tweede of derde lus, maar weinig Kennedywandelaars.
Er zijn 116 deelnemers voor deze mars het schijnt dat er meer aanmeldingen waren maar niet iedereen is op komen dagen.

Ergens onderweg ziet Appie in eens Sybe een eind voor ons uit lopen, die loopt dus niet goed! We schreeuwen naar hem, maar dat heeft weinig zin dat hoort hij niet.
Gelukkig heeft Appie het telefoonnummer van hem zodat hij na een telefoontje van Appie terug kan lopen naar de juiste route.
We hebben geen route beschrijving mee, dus wordt lastig als je verkeerd loopt.

Als we halverwege zijn doen we eerst een kom soep met een broodje, lekker dat valt er wel in.
Ook weer drinken aanvullen voor de derde lus, we moeten nu naar Kollumerzwaag.

De rust in de derde lus lijken we maar nooit te bereiken, waarschijnlijk zit die op 13 of 14 km en dat is natuurlijk veel te lang. Op ieder rust is er koffie/thee en water. Krentenbollen kun je de hele dag krijgen. Op de terugweg van deze lus komen we wandelaars tegen die deze rust nog in moeten en het leuk om wandelaars tegen te komen.
Na deze lus rusten we weer even bij onze tas vullen drinken aan en gaan voor de laatste 20 km.
We stoppen nog even de regenkleding in de tas terug en zonder gaan we verder, want regen krijgen we vast niet meer………. en dat is weer vragen om regen natuurlijk!

Want er vallen meteen druppels als we starten, gelukkig zet het niet door!
De vierde en laatste lus gaat naar de Falom, ook nu weer een mooie lus, eigenlijk vinden we alle lussen mooi om te lopen, daar mankeert niets aan.
Als we halverwege de rust bereiken staat daar Nanne Nicolai om foto’s te maken, erg leuk natuurlijk!
Ook nu even bij praten en even van het lekkers snaaien dat bij deze rust te krijgen is en hier is ook meer variatie in het aanbod drinken.

Als we weer verder lopen naar de finish, komen we het komisch duo Suus en Truus tegen, we zingen even gezamenlijk en krijgen een beide een briefje met een passende tekst daarop, grappig en erg leuk!

Om 17.00 uur arriveren we weer bij het start gebouw melden ons af en nemen de medaille in ontvangst, geen oorkonde, dus bewaar ik de startkaarten als herinnering. Appie heeft ook die van mij steeds laten stempelen bij de controle posten, totaal 7 inclusief de finish, best vaak toch?

We hebben met veel genoegen deze 80 km gelopen, we misten het Kennedy gevoel wel, want eigenlijk is het gewoon een dag wandeltocht van 80 km. Gelukkig was het niet erg warm vandaag maar gewoon lekker wandelweer. En omdat het zo lekker liep ben ik niet vaak stil blijven staan om foto’s te maken.

Wat we wel misten was een route beschrijving, want als je een pijl mist en je bent niet bekend hier dan ben je het bokje. Maar eigenlijk kon je geen pijl missen want er was uitstekend gepijld en door verschillende kleuren pijlen te gebruiken wist je in welke lus je liep.
Maar meer verzorginsposten onderweg is geen luxe, ik zou kiezen voor 3 rusten in de tweede, derde en vierde lus.
Bij de finish werd ons gevraag hoe wij de start tijd vonden, nou op zich prima maar toch is het voor veel anderen denk ik niet haalbaar om Wouterswoude op tijd te bereiken of je moet een overnachting nemen.
Waarschijnlijk wordt de start tijd volgend jaar s nachts om 24.00 uur, dan is deze Kennedymars goed bereikbaar voor vele anderen en daar zouden wij voor kiezen.

Wij bedanken de organisatie voor een mooi verzorgde mars en zeer waarschijnlijk komen we terug.

Alle deelnemers van harte proficiat met jullie prestatie.
Oant sjen.

foto’s klavertje 4 -2017

Tags:

Comments are closed.