Klaverblad van Noordenveld 2018 -30 km verslag en foto’s

Wandelen op 6 oktober, betekende vandaag kiezen uit 3 wandeltochten in onze omgeving, of waren het er vier? Voor ons was de keuze niet moeilijk.
We kozen voor de wandeltocht in Roden, het Klaverblad van Noordenveld.
Wij houden voor zover dat nog niet bekend is van onverhard en natuur, dus dachten we vandaag goed gekozen te hebben? Maar was dat ook zo?
Op tijd arriveren we in Roden, een parkeerplaats voor de auto was snel gevonden, vlak achter het de startplaats Hotel restaurant het Wapen van Drenthe, we hebben tenslotte een hekel aan lopen!

Inschrijven was snel gedaan en omdat het nog vroeg was, ook nog tijd voor een kop koffie.
Tegen 08.00 uur verzamelen we ons bij de uitgang van het restaurant waar de start is van de wandeltocht. We konden nog een snelle Jelle mee krijgen gesponsord door de plaatselijke Albert Hein.

Ik ben al snel weg, gevolgd door vele andere wandelaars,  Titia zij sluit bij mij aan en Appie gaat samen met Gerrit verder wandelen.
Vanaf het begin hebben Titia  en ik het weer gezellig en al kletsend genieten we van de natuur, het is tenslotte herfst en hier en daar kleuren de bomen en stuiken al mooi in de herfstkleur. Natuurlijk zijn er ook de vele paddenstoelen, altijd leuk om op de foto te zetten.
Vervelend dat we door het kletsen toch een pijl misten, maar al snel komen we  daar achter.
We konden natuurlijk doorlopen en in Langelo weer terug op de route aansluiten, maar wij kozen ervoor om toch terug te lopen op zoek naar de juiste route, want die was super mooi!!

De eerste rust op 6 km slaan we over op toilet bezoek na, natuurlijk betalen we wel voor dit bezoek.
In Langelo, nemen we wel de tijd voor een rust en met ons vele anderen.

Appie belt mij nog even om ons te attenderen op de een volgende mogelijkheid om verkeerd te lopen.
We moeten na de rust bij de eerste woning buiten Langelo oversteken en  bij het hek rechts af.
Daardoor letten we nog eens scherp op en inderdaad, je zou de pijl bijna missen. De pijl staat laag opgesteld in het gras op een plek waar je eigenlijk ook geen oversteek zou verwachten, maar dit maakt de tocht nog leuker, want de mooie paadjes worden opgezocht!

Gelukkig zag ik deze pijl dus wel en kunnen we verder gaan met het genieten van deze wandeltocht, want dat blijft het. Natuurlijk het weer speelt ook een mooie rol in deze wandeling.
Ik zie nog een Icarus blauwtje vliegen en kan hem nog op de foto zetten, je kunt heel goed zien dat deze vlinder bijna aan het end van zijn Latijn was.

Op 3 km voor de finish is er nog een mogelijkheid om te rusten, maar die slaan we over, de finish lonkt. De wandeling is wat langer geworden dan de werkelijke afstand, die 33 km bleek te zijn en omdat wij een pijl misten, werd die bijna 34 km maar het was het vandaag echt wel waard.

We bedanken de organisatie voor een super mooie wandeltocht, veel onverhard en mooie natuur.
Titia bedankt voor je gezelligheid en werkse morgen.

 

 

 

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.