Kikkers en duinenwandeltocht- Flal 2017 verslag en foto’s

Om je vingers bij af te likken, wat een super mooie  Flal wandeltocht heeft Henk van Veen voor ons gebouwd!
Het uitzetten gisteren was een uitdaging voor Henk , Henk Gorter , Henk Andrea en Liana, daarvoor veel respect.
Ook het wandelen  vandaag werd een uitdaging want het weer speelde niet mee, hadden we gisteren het zonnetje er bij en geen regen, nou vandaag bleef het maar regenen en dat maakte van bijna alle paden gewoon drek en de grond raakte doordrenkt van het vele regenwater, de kunst was om met droge voeten over te komen, maar helaas dat is mij niet gelukt. Ik denk dat ruim 95 % van deze wandeling onverhard was, een echte Flal tocht.

Vorige week was de wandeling in Putten een mooie training voor de Bossche 100, nou die van vandaag was ook een prima training hiervoor!
Maar ondanks de regen, hebben we volop genoten, van de prachtige omgeving, we starten van uit de Boerestreek, richting de kleine zandvlakte, via de Valouwe en De Hildenberg naar de rust De Roggeberg. Na deze rust lopen we naar en door het Aekingerzand, waar ook de tweede rustlocatie is.
Na deze rust is er voor de 35 km nog een lusje door het Aekingerzand maar Appie en ik besluiten deze lus niet meer te lopen. We vinden 25 km wel voldoende voor vandaag. Ook de laatste 8 km zijn om te smullen maar tegelijk ook behoorlijk pittig het venijn zit ook in de staart. Tegen de tijd dat we de finish bereiken is het droog en dat is fijn voor de wandelaars die nog onderweg zijn.

Foto’s maken kon bijna niet, maar een paar heb ik wel gemaakt. Er zullen vast wel anderen zijn die het wel gelukt is, straks maar even rond kijken.
Na deze kikkers en duinen tocht zijn we alweer op de helft van de winterserie, vandaag kwamen er 339 wandelaars op af, dat viel ons nog mee, gezien het weer.
Wat ons betreft kan deze prachtige wandeltocht nog wel eens op de wandelplanning komen en wie weet treffen we dan ook wat droger weer zodat er nog meer wandelaars van kunnen genieten.

Na afloop nog even na praten om daarna snel richting huis te sturen, er moeten nog oliebollen gehaald worden.

Allen een veilige en mooie jaarwisseling en een prachtig wandeljaar met vele gezonde wandeltochten gewenst!

Oant oare jier!

Bekijk de foto’s hier

 

 

 

Tags:

Comments are closed.