Kerstwandeling Bakkeveen 2018 15 km verslag en foto’s

Vandaag tweede kerstdag, is het weer tijd voor de traditionele kerstwandeling in Bakkeveen.
Het is voor de organisatie de 43e keer dat deze gehouden wordt een echte blijver dus.

Wij zijn niet de eerste die vanmorgen arriveren, dat is Gerrit, maar ook hij heeft er weer zin in.
In schrijven kan nog niet, maar dat zal niet lang duren, even bij praten onder het genot van een kop koffie dan verstrijkt de tijd snel.

Het valt op dat er pinautomaten op de inschrijftafel staan, hoe modern is dat!!! We hadden niet eens hoeven pinnen van te voren.
Ook aan het vroeg starten wordt niet moeilijk gedaan, vorige jaren mocht/kon je niet eerder weg dan om 10.00 uur, maar nu mochten we eigenlijk meteen na het inschrijven al weg, want ook de route kregen we meteen mee, wel fijn vinden wij, zo spreiden de wandelaars ook meer.

Ik gok dat het ongeveer 09.45 uur was dat we op weg gingen, maar net voor de start komen we Titia en Alie tegen, net even bijpraten en een paar foto’s maken en dan op weg.

Het is geen kerstweer, het is nevelig, maar koud is het dus echt niet! De nevel geeft wel weer een mooie sfeer.
We wandelen  over alle soorten terrein, heide, bos, weiland, duinen, kreupelhout, fietspaden en maar een heel klein stukje bebouwde kom.
Boswachterij de Slotplaats en de Friese Wouden zijn het speelterrein van deze wandeling.

Op ongeveer 4 km, lopen we langs de Stripe, in Wijnjewoude, daar steken we even aan
Daar genieten we van warme chocolade melk, uiteraard met slagroom. Berend en Francis nemen de gelegenheid ook even te baat. Het is hier lekker rustig plus even naar toilet kunnen, altijd handig.
Nadat we weer zijn gaan wandelen, komen we Titia en Alie tegen, zij zijn later gestart, maar doordat wij even gerust hebben komen we elkaar toch nog tegen. Gezellig natuurlijk want Titia en ik hebben elkaar altijd veel te vertellen. Later lopen Appie en ik weer samen verder, als de dames even een toiletplaats in het bos zoeken…………

De route is goed gemarkeerd en op sommige plaatsen ook nog met rood lint. Ook de route splitsingen zijn heel duidelijk aangegeven, compliment voor de uitzetters.
De pijlen hangen voor het grootste deel erg hoog, waarschijnlijk om te voorkomen dat onverlaten deze eraf halen!
Bij de koek en zopie tent ( op 7 km) halen we een de route voor de tweede helft van de route. We rusten hier nu niet, dat vinden we nu niet meer nodig.

Als we weer bij de finish aankomen, valt mijn oog op het bord bij de ingang, IngridAnna, kinder en opvoedcoach, wat leuk, een paar jaar geleden waren we nog collega’s! Maar Ingrid is net als ik een andere weg in geslagen en als opvoedcoach is ze heel succesvol.

We melden ons weer af en genieten daarna van de lekkere snert, je kunt ook patat krijgen trouwens.
Het delen van de snert en of patat verloopt erg efficiënt, dat kunnen ze goed in Dundelle.

Al met al een prachtige kerstwandeling waar we weer van genoten hebben!
Organisatie bedankt, alles was weer tip top, tot volgend jaar.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s  hier

Tags:

Comments are closed.