Kerkdorpen wandeltocht 35/25 km verslag en foto’s

Wandelen daar hadden we wel weer zin in, deze keer naar Tietsjerk,  georganiseerd door de Flal voor ons maar een klein stukje rijden. Als we vlak bij Tietsjerk zijn rijden we Titia voorbij, hoe toevallig. We parkeren onze auto’s achterelkaar en lopen naar het startgebouw. Het inscannen verloopt vlot, hoe handig is dit.
Dan de tijd kletsend doorbrengen tot aan de start, want er zijn weer vele bekenden.
De start verloopt rustig.

Vandaag loop ik weer samen met Titia, Appie loopt weer zijn eigen tempo.
Vanaf de start is het wel opletten en kijken waar je loopt, want het is verraderlijk glad hier en daar.

Maar wij arriveren zonder ongelukken bij de eerste rust bij dorpshuis De Mounestien in Molenend.
De beheerder van het dorpshuis strooit met zout, want ook daar is het glad.
Na een bezoek aan het toilet besluiten we door te lopen, we hebben er nu ruim 10 km opzitten.

De route vind ik prachtig, een mooie mix van hard en onverharde paden, wel oppassen dat je geen kletspoot oploopt. Het heeft veel geregend en ook dooi van de sneeuw zorgt voor kletsnatte paden. Het zonnetje komt zo nu en dan ook even om de hoek schijnen, maar ook krijgen we te maken met regen. Het is een fikse regenbui, die gelukkig niet echt lang duurt. Tijdens deze regenbui vraagt een schuilende vrouw bij een benzine pomp aan wat voor wandeltocht we mee doen?
Ik leg haar uit dat de Flal een wandeltocht heeft uitgezet en dat deze wandelvereniging dat iedere winterserie 12 x doen! Mijn advies is om op de website van de Flat te gaan kijken en dat zou ze doen.

Bij de tweede rust in Oentsjerk treffen we Anne en Anneke, ik wil eigenlijk iets drinken, maar het personeel is zo druk bezig, dus laat ik het maar.
We besluiten met zijn drietjes verder lopen, Anneke loopt de laatste 7 km mee, na het oversteken van de weg missen we een afslag en lopen een heel eind door. We komen er niet achter waar we verder moeten, Titia loopt weer terug naar de rust, Anneke loopt nog een stukje door en ik blijf halverwege hangen.
Ik bel Titia op en zei verteld dat we een pijl gemist hebben we moesten rechtsaf en niet rechtdoor. Titia spreekt af dat zij doorloopt en zo lopen Anneke en ik samen verder.
De regen is inmiddels ook weer opgehouden en zonder verdere regen lopen we verder.

En al kletsend en kijkend lopen we richting Tietsjerk, waar we vlak bij de finish nog aangehouden worden door een automobilist die vraagt of we naar dorpshuis Yn de Mande gaan? Op mijn ja vraag hij of we een poster ( voor een kerstwandeling ) willen mee nemen en of die door de beheerder van het dorpshuis daar opgehangen kan worden? Ik spreek af dat ik dat zal vragen en doe dat ook.
Dan nog even afmelden een stempeltje halen bij Elly en wat voor eentje! Ik wil ze voortaan altijd zo hebben Elly.
Dan nog even na zitten en kletsen en zo vliegt de tijd weer om. We hebben genoten van deze wandeling van Johan Vellinga. We kijken alweer uit naar de volgende Flal wandeltocht vanuit Appelscha op 30 december aanstaande.

Oant sjen.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.