Kennedymars Winterswijk 2013 80 km verslag en foto’s

Over de Kennedymars van Winterswijk Arnhem kun je zeggen dat die altijd anders is maar hij is nooit saai, deze Kennedymars is zonder overdrijving een topper. Als wandelaar houd je de weersvoorspelling met extra aandacht in de gaten want het is nog wel winter, dus kun je van alles verwachten. Maar deze keer geen vorst of nieuwe sneeuwval  wel kan het gaan regenen en temperaturen zijn boven nul.

In Heerenveen staan Janny, Geertje, Titia en Dirkje al op ons te wachten, gezellig met zijn allen naar Winterswijk. Deze keer geen Annie, maar gelukkig gaat haar hersteld zo goed dat wie weet.
In Winterswijk is het maar een klein stukje wandelen naar de nieuwe startlocatie waar het al behoorlijk druk is.

Tijdens het klaarmaken voor de mars, valt mij Gerrie ineens weer op, maar wat een verschil met vorig jaar. Toen liep ze nog met een kruk, nu zonder en het ziet er goed uit. We praten even bij want dit is toch wel heel bijzonder. Gerrie gaat ook deze editie foto’s maken van de Kennedymars dus komen we haar vast nog wel tegen.
We treffen Douwien en Ben nog die voor het eerst deze Kennesymars gaan lopen( die wij hebben aan bevolen) en ze hebben er veel zin.
Het is echt heel gezellig dat bij kletsen met iedereen, maar dat stopt, als  Wim Freriks het woord neemt om alle bijzonderheden over deze Kennedymars  te gaan  vertellen.

Ook worden weer oorkondes uitgereikt, Isis krijgt haar bronzen Kennedywalker opgespeld en Hein krijgt zijn bord voor 100 gelopen Kennedymarsen, Aad de Bie krijgt ook een oorkonde voor 40 gelopen kennedymarsen.  Toch nog een beetje verrast krijgen wij ook onze oorkonde voor 40 gelopen Kennedymarsen en daar zijn we erg blij mee, wie had dit ooit gedacht.
Dan is daar dan om 23.00 uur eindelijk de start en  nadat we de route voor de eerste 20 km hebben gekregen gaan we weg.

 

Kennedymars Winterswijk 2013

Op de foto klikken voor het foto verslag.

Het is heerlijk wandelweer, het is boven nul en droog. Doordat het wel een donkere nacht is heb ik de zaklamp aan want ik wil geen pijlen missen en ook dat lukt aardig deze keer, want ook nu zullen we niet verkeerd lopen.

Bij de eerste wagen rust ( 11 km) kun je een broodje knakworst, krentenbol, broodjes kaas, fruit, cola, koffie, thee, bouillon enz. krijgen, wat een keuze.
We gaan verder de nacht in en er wordt heel wat afgekletst met Dirkje, Janny, Rein, Hein en dat is natuurlijk fijn want dan gaan de kilometers snel.

In Varsseveld is de eerste cáferust (22,2 km) en daar hebben we een half uur over dat we weer verder mogen, gelukkig zijn er nog zitplaatsen, maar we zitten vlak bij de deur die natuurlijk steeds open en gaat en er koude lucht naar binnen stroomt, wij doen de jassen maar weer aan want door die binnen stromende kou krijgen wij het koud.
Maar eenmaal weer aan de wandel hebben we het ook weer snel warm. We krijgen nog even te maken met een paar lichte regenbuitjes maar gelukkig zijn  ook weer snel voorbij.

We lopen een binnenrust op ( 32,6 km )binnen waar je nog even op een bankje kunt zitten.
Daarna gaat het verder en komen we weer ruim op tijd aan bij de binnenrust in Doetinchem waar we de helft van deze Kennedymars er op hebben zitten. ( 39,7 km)  Bij deze rust kun je ook bij je tas, dit is wel de enige mogelijkheid.
Ik wissel van schoenen, want ik wil mijn oude goed ingelopen schoenen aan. Na een kom erwtensoep en een muesli bol gaan we voor de tweede helft verder, het is dan 6.30 uur.

Onder tussen wordt het langzaam licht en kunnen we ook weer genieten van de omgeving en kan de zaklamp opgeborgen. Het is wel behoorlijk mistig, maar dat levert ook weer mooie plaatsjes op en zeker als je dan langs de IJsel loopt. Onderweg krijg ik een belletje van Rinda, die bij het pontje uitrust van haar taak het uitpijlen van de route. Ik spreek met haar af dat zij op ons wacht en we dan samen terug wandelen, kunnen we weer bij praten.

Bij de pont aangekomen is die dan net aan de overkant bij het rustpunt, maar we wachten geduldig en ondertussen komen er meer wandelaars aan zodat we gezamenlijk oversteken.
Het broodje hamburger een breaker, wat te drinken laten we ons goed smaken en daarna kunnen we weer verder.
Rinda gaat de laatste 20 km met ons mee en dat is gezellig.

Deze 20 km is weer erg pittig want in de bossen hebben we behoorlijk  last van de smeltende sneeuw waardoor de paden nat, glibberig en glad zijn!
Daardoor, speelt mijn rug weer op en ga ik langzamer lopen en dat helpt enigszins.
Maar ik heb dit ongemak er graag voorover want wat genieten we weer van deze omgeving, er is geen jaar gelijk en de omgeving ziet er door de weersomstandigheden steeds anders uit.

Op de Posbank nog een kop koffie en dan rest nog 11 km.
Het uitzicht op de Posbank is weer schitterend door de besneeuwde heuvels, Gerrie maakt daar nog even een foto van mij en Rinda samen, Appie was al door gelopen.
Onderweg sluit Aart zich ook bij ons aan en na nog een wagenrust op 74,5 km waar we afscheid van Luc nemen en bedanken ook de vrijwilligers.

Het is bijna 14.00uur als we de finish bereiken, daar komen we Dirkje nog tegen en kunnen we elkaar feliciteren, dat geldt ook voor Janny en Geertje.
We melden ons af en kunnen dan in de douche, want dat is wel even lekker.
Douwien en Ben zijn in de tussen tijd ook gearriveerd en vertellen dat ze hebben genoten van deze Kennedymars en er geen spijt van hebben gekregen dat ze hier naar toe zijn gegaan.

Uiteindelijk zitten wij om 16.10 uur in de trein onderweg naar huis en komen toevallig in Heerenveen Henri Floor nog tegen die na de Flal wandeltocht in Bakhuizen ook onderweg naar huis is.
Iedereen weer bedankt voor de gezelligheid onderweg en ook weer alle volgers bedankt voor de support. Alle deelnemers gefeliciteerd met het behalen van deze Kennedymars.

Tot slot willen we de organisatie van deze Kennedymars bedanken en alle vrijwilligers voor weer een prefect georganiseerde mars, route, eten en drinken geweldig! Tige bedankt voor alles en tot volgend jaar.

Oant sjen maar weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,

9 Responses to “Kennedymars Winterswijk 2013 80 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74