Kennedymars Someren 2017 Verslag en foto’s

Kennedymars Someren is een aanrader om eens te wandelen en bij gelegenheid zeker vaker.

Deze Kennedymars verveelt eigenlijk niet, de organisatie probeert zich aan te passen aan de tijd door ook nieuwe dingen te introduceren. Als voorbeeld noem ik de chip die we dit jaar aan onze veter moesten bevestigen, dit in plaats van je deelnemer kaart te scannen. Deze chip moest dus bevestigd worden tussen je veter, maar dan het liefst niet hoog omdat dan geen accurate registratie gegarandeerd kon worden. Best een werkje want je veter moest daarvoor bijna helemaal uit je schoen. Ik heb de organisatie meteen voorgesteld volgend jaar er een tie wrap bij te geven, dan kun je hem zonder je veter los te maken bevestigen. Deze tip werd meteen doorgegeven, want dan kunnen ze deze chip na de finish direct losknippen, scheelt heel veel werk!
Deze chip was verbonden met een mobiele app, waarmee je familie of anderen je konden volgen, het maakt het volgen van zo’n Kennedymars leuker.

Voor ons was het de vierde kennismaking met deze Kennedymars. Vorig jaar had ik hem niet uitgelopen, vanwege mijn nog niet herstelde blessure. Appie liep hem wel uit, dus voor hem de vierde en voor mij de derde als we hem uit zouden lopen.

Weer mooi op tijd bij de start, we willen graag een beetje vooraan staan, zodat je niet in de massa terecht komt. Ook Nico en zijn wandelvriendin zijn ook lekker vroeg, we maken er een zit in van, gezellig. De tijd verstrijkt snel doordat er best veel om je heen gebeurd. Sabine wil graag in haar handbike deze mars rollen, maar vanaf de start heeft ze problemen met de handbike, een aanpassing van deze handbike  pakt niet goed uit en mede daardoor breekt er een krank waardoor ze al heel snel moet besluiten te stoppen, echt balen is dat!

De muziek swingt het plein uit en zo blijf je ook lekker warm. De vlaggen worden weer binnen gedragen en het vuur aan gestoken. De Amerikaanse vlag wordt gehangen en tegelijk wordt het Amerikaanse volkslied gespeeld, daarna word de Nederlandse vlag gehesen en ook nu wordt tegelijk het Nederlandse volkslied gespeeld. Een mooie traditie!
De voorzitter van de Joek organisatie en de burgemeester van Someren nemen met deze Kennedymars afscheid we zullen hun volgend jaar niet weer op dit podium zien.
Als het tegen 22.00 uur loopt is het gezamenlijk aftellen en dan kunnen we alle ruim 1600 deelnemers vertrekken. Volgens mij gaat de start van de deelnemers nu een stuk sneller, want er is geen opstopping bij het scannen van de kaart, we kunnen nu immers over de matten lopen.

Net als anders lopen we eerste een rondje door en om Someren om na 14 km weer in Someren uit te komen, je voelt je wel een bezienswaardigheid door al die mensen achter de hekken, op de terrassen en in alle dorpen waar je door heen loopt. Het enthousiasme is ook weer als vanouds de muziek schalt door de nacht. Het is overal feest, erg gezellig!

Het weer is gelukkig vandaag opgeknapt, geen regen van betekenis tijdens deze mars, hoe anders was dat afgelopen dagen! Alleen de eerste kilometers heb ik nog een jasje aangehad maar al snel had ik het warm genoeg en heb deze hele mars geen jas meer nodig gehad. Ik houd van fris weer dan zit er zuurstof in de lucht en voel ik mij een stuk fitter dan wanneer het warm en klam weer is.

Ook heel fijn dat we om 22.00 uur gestart zijn, dat scheelt s’morgens zo’n stuk want je bent al een heel end verder. Ook deze nacht was het gekwaak van de kikkers te horen en s morgens weer het gezang van de vogels. De route is ieder jaar hetzelfde, ook auto luw, zodat we geen reflectie vest aan hoeven. De route is goed gepijld op donkere stukken hadden de pijlen verlichting alleen jammer dat niet alle pijlen zo verlicht waren, want soms waren de pijlen moeilijk te zien in het donker. Sommige wandelaars  wij niet hoor misten daardoor pijlen waardoor er weer extra km werden gelopen.

De verzorging is prima, er zijn ruim voldoende doorloop posten met drinken en versnaperingen.
Halverwege op 38 km en op 60 km kon je bij je tas. Op deze posten kon je ook even lekker zitten.
Er was bouillon en brood halverwege en op 60 km was er vooral heel veel lekkers zoals vlaai, gebak enz. En gebak of vlaai dat zijn van die verwen momentjes, lekker lekker!

Heel veel vrijwilligers valt op, heel toevallig ook Appie zijn jongste broer, die als verkeersregelaar in Mierlo staat. Zonder deze vrijwilligers kunnen wij niet wandelen daarom HULDE voor deze mensen.

Doordat er veel posten onderweg zijn is het net alsof je sneller bij die posten bent? Persoonlijk vind ik het wel fijn dat er in het begin veel km tussen de posten zit en later wat minder.

Het lopen zelf gaat prima, we zijn al mooi op tijd op 38 km, ruim binnen de 6 uur, dus besluiten we de andere helft langzamer te lopen. Het lopen door de Strabrechtse heide is als altijd prachtig de natuur is weer goed hersteld na de brand in 2010.

We lopen zonder problemen deze Kennedymars uit, op de laatste km samen met Dick en Gerda.
Als we de finish passeren is het 10.24 uur en nog te vroeg voor de binnen prater, die begint om
11.00 uur, maar dat vinden wij helemaal niet erg.
Direct na binnen komst krijgen we een medaille omgehangen en krijg je hulp bij het afhalen van je chip en nu blijkt hoe vervelend het is dat deze laag op de schoen zit, want nu moet ook weer de hele veter los……………. en de tas met andere schoenen staat een end verder op.
Maar ik krijg hulp bij het weghalen van deze chip, hoe handig was een tie wrap geweest, die is er vast volgend jaar!
Daarna krijgen we onze oorkonde met daarop de tussentijden en de eindtijd.

Dan op zoek naar onze tassen en dat is een beetje een punt, waar wel iets aan gedaan kan worden.
Bij het inleveren van de tassen krijg je een gekleurde label aan je tas en bij de eerste keer als je bij je tas kunt staan die mooi op kleur op gesteld dus vind je hem gemakkelijk. Maar bij de andere keren kan dat natuurlijk niet. Toen stonden tassen gewoon boven op elkaar opgestapeld en is het niet gemakkelijk je tas daar tussen te vinden en steeds stonden er tassen bovenop de onze wat het vinden echt moeilijk maakt en je moet zelf heel veel tassen versjouwen een beetje een irritatie puntje.

Maar verder niets dan lof, ruim 1600 deelnemers goed door deze Kennedymars leiden een prestatie, waarvoor veel dank alles liep in onze ogen gesmeerd!
Ook alle vrijwilligers hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme!
Theo bedankt voor het logeren, tot snel.

Alle deelnemers gefeliciteerd met jullie prestatie en mocht je door welke oorzaak dan ook zijn uitgevallen toch gefeliciteerd.

Oant sjen maar weer.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.