Kennedymars Haaksbergen 2018 80 km verslag.

 

Een Kennedymars lopen, dat was voorheen appeltje eitje toch, nou nee.
Ik heb de lange afstand nooit licht ingeschat, ik denk dat ik er talent voor heb.
Trainen deed ik zeker voor de prestatie tochten en daar beleefde ik veel plezier van.

Maar goed de laatste drie jaren zat mijn wandelen een beetje in het slob, dat kwam door mijn voet blessure. Het heeft lang geduurd voordat de juiste diagnose werd gesteld, het echte probleem. Mensen hebben het idee dat ik te snel weer ben gaan wandelen waardoor de blessure nooit over is gegaan. Dit is niet het geval, eind vorig jaar ben ik ten einde raad naar de orthopeed gegaan. Deze man legde meteen de vinger op de zere plek en stuurde mij naar de fysio. Toen ik vertelde dat ik ook dat traject al had gehad, inclusief shock wave, zei de beste man, dat hij mij stuurde naar zijn fysio! Omdat daar een wachtlijst voor was, duurde het nog enige weken voordat ik langs kon komen.

Deze fysio opende mijn ogen, zijn diagnose en aanpak was zeer verhelderend maar hield meteen ook in dat lange afstand wandelen misschien niet meer mogelijk zou zijn. Mijn blessure was ondertussen chronisch geworden. Erg fijn was dat hij open stond voor het wandelen van lange afstanden, dat is mijn passie.

Zijn behandeling hield o.a. in de te wandelende afstand niet meteen met meer dan bv 2 km te gaan verlengen, maar steeds kleine afstanden er bij doen. Die afstand regelmatig lopen en als dat goed gaat zo verder bouwen. Natuurlijk zou het pijnlijk kunnen zijn, maar als de pijn ook weer snel weg ging wat het geval was, dan is er hoop.
Door deze aanpak werd het mij duidelijk dat lange afstanden lopen in 2018 niet mogelijk zouden zijn.

Maar ook aan vrijwilligers in de wandelwereld is vraag dus kon ik toch fijn contact houden met wandelaars en dat vrijwilligers werk geeft heel veel voldoening. Dat laatste neemt niet weg dat ik het mijzelf niet altijd zag doen………….dat gevoel kwam altijd als ik zelf weer aan een wandeltocht mee deed. Onwillekeurig mis je het wandelen toch ook al heb je dat uit je systeem gezet, ik deed dat de meeste wandelaars wel snappen wat ik hiermee bedoel.

Dit jaar heb ik  bij menige wandeltocht mee mogen helpen bij de verzorging van wandelaars en zonder te overdrijven dat was meestal een pittige klus. Maar een vrijwilliger gaat altijd door.
Bareld zei altijd, ALLES voor de wandelaar!

Voor mij stond het jaar 2018 in teken van herstel voor zo ver mogelijk.

De behandeling van de fysio, werpt in de laatste helft van dit jaar echt zijn vruchten af, het is zelfs alweer mogelijk om meerdere dagen achtereen 40 km te lopen. Langzaam aan bedenk ik mij dat er misschien wel een Kennedymars in zit? Haaksbergen leent zich hier voor, 2 rondjes van 40 km. Het gaat onze vierde keer worden in Haaksbergen.

Appie en ik maken een plan, bij iedere rust even gaan zitten, op de helft zullen we een lange rust nemen. Maar goed een plan maken en uitvoeren zijn twee verschillende dingen.

Afgelopen vrijdag slaat het weer om, veel regen en onweer zullen ons deel kunnen worden.
Op weg naar Haaksbergen, krijgen we hier al mee te maken, ondanks dat de voorspelling later droog weer voorspeld. In Haaksbergen treffen we Mari, hij weet waar wel langs moeten lopen om bij de aanmeldplaats te komen. Deze is in het gemeentehuis. De dame die onze aanmelding regelt is erg vriendelijk en behulpzaam.
We kunnen in de raadszaal verder de start afwachten. Daar treffen we ook veel bekenden dus de tijd naar de start verloopt snel.
Onze tas kunnen we achterlaten in een tent naast de tent van het Rode Kruis, alleen jammer is wel dat deze op eigen risico onbeheerd daar blijft staan! We zijn hier niet echt blij mee, maar we kunnen er nu niets meer aan veranderen.

Bij de start,wordt door iemand de tijd vol gepraat, maar echt de man is gewoon niet te verstaan!
Dan  volgt een startschot maar we moeten eerst een knipje in de startkaart halen voordat we echt mogen gaan lopen.

We lopen een 2x een rondje om Haaksbergen voordat we aan de echte eerste ronde beginnen.
Het regent zo nu en dan, dus regenkleding is wel noodzakelijk, gelukkig alleen het eerste stuk hebben wij hier last van gehad.
De route valt ons zeker niet tegen, nou ja het grootste deel loop je in het donker, maar de onverharde paden zijn er zeker. Een zaklamp is zeker op de erg donkere stukken noodzakelijk maar ook om de juiste richting van de volgpijlen te zien. De pijlen zijn allemaal voorzien van een breaker lichtje, echt goed gedaan.
De eerste twee posten zijn doorloopposten dus even zitten is niet aan de orde, bij de Brandweer wilde ik even binnen schuilen maar dat mocht niet op last van de Brandweer.
Bij iedere volgend post kon je gewoon naar binnen, perfect was dat je ook bij ieder post naar een toilet kon, of er stond een dixie, echt prima geregeld.

De verzorging was voldoende, je wist van te voren wat je kreeg dus had ik daar rekening mee gehouden.
Op 32 km was er soep, alleen toen Appie tegen mij zei dat de soep zout was, wist ik voldoende, na één hap heb ik deze doorgeschoven naar Appie die houd van zout, maar zo zout wil ik het niet eten.
Toen we weg gingen riep een vrijwilligster dat ze nog brood had, misschien een volgende keer bij binnenkomst dit melden?

Jammer dat de rust op de helft in een tent op het plein was, niet echt comfortabel en ook de mogelijkheid om daar bij je tas te kunnen was niet optimaal omdat er ook geen ruimte was om er iets mee te kunnen doen. Ik benutte de mogelijkheid wel om e.a. in mijn rugzak te aan te vullen.

We gingen dus vlot weer door, het was zaak niet het niet koud te krijgen je koelt snel af bij dergelijke rusten.

Appie en ik genoten van deze Kennedymars echt de route valt zeker niet tegen en de rusten volgen elkaar zeker de tweede helft vlot op, ook in de eerste helft waren de afstanden tussen de rusten niet echt lang. Het feit dat mijn voet nimmer heeft geprotesteerd betekend dat ik goed op weg was tijdens deze Kennedymars.
Steeds even pauzeren op de rusten, voor zover mogelijk heeft daarbij goed geholpen. De verse taart in Duitsland met slagroom was erg lekker en gaf weer energie om door te gaan. Want de laatste kilometer waren niet echt gemakkelijk, mijn conditie is natuurlijk nog niet optimaal, maar wel fijn dat het kon.

We verbaasden ons dat we om 12.20 uur Haaksbergen alweer binnen liepen. De oorkonde en medaille werden ons door de organisatie persoonlijk overhandigd met felicitatie, erg leuk.

Al met al een goed geslaagde Kennedymars, met maar weinig min puntjes. Het vele stempelen onderweg vind ik niet echt fijn, maar gelukkig nam Appie weer de stempelen honneurs waar.
Jammer van die tent op het plein, ik weet niet waarom dit zo geregeld was?
Hopelijk volgend jaar weer gewoon een vaste overdekte ( start en finish)  eentje waar ook je tas onbezorgd kan wachten op zijn of haar eigenaar.

Mijn Kennedy avontuur is goed afgelopen, mijn herstel plan werkt goed en daar ga ik nog mee door, want mijn blessure is chronisch geworden dus ik zal met beleid blijven wandelen.
Wat nog mogelijk is weet ik niet. Zeker is dat ik het wandelen, zal blijven combineren met vrijwilligers werk want ook dat vond ik erg leuk om te doen.

Zo weten jullie er weer wat van en o ja, ik heb maar een paar foto’s gemaakt, mijn energie ging in het wandelen zitten dat was het belangrijkste.

De organisatie van deze Kennedymars wordt bedankt, wie weet komen we nog eens terug?
Natuurlijk is een bedankje op zijn plaats voor de inzet en het enthousiasme van de vrijwilligers.

Oant sjen!

 

 

Tags:

2 Responses to “Kennedymars Haaksbergen 2018 80 km verslag.”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74