Kennedy Plus-Mars 85 jaar RWV 2013 85 km verslag en foto’s

Een jubileum Kennedy plus mars die wat ons betreft alleen maar plusjes telde.

Het begint met weer  een lange trein reis, nog een stukje met de metro en dan nog een kleine 2 kilometer lopen naar de start locatie  de kantine van VV PSV  Poortugaal, waar we droog aankomen.

Die kantine is bijna hutje mutje vol, maar we vinden in de vergaderzaal nog plek om ons te kunnen kleden voor de Kennedymars. Er zijn 160 deelnemers en 149 deelnemers zullen finishen.

Er is nog tijd om met veel bekenden even te praten of de hand te schudden. Appie krijgt nog vele felicitaties voor zijn prestatie in Weert toen hij CC 398 werd en dat blijft nog steeds een ongelofelijke prestatie en ervaring. Fijn dat Ilonka ook deze Kennedymars gaat lopen, ze hoopt dat ze geen blaren narigheid krijgt. Jammer genoeg bleek dat wel zo te zijn en stopte ze op 14 km. Beterschap met de blaren en hopelijk op tijd heel voor de Nijmeegse vierdaagse!

En dan is de tijd om naar buiten te gaan maar niet zonder beschermende regenkleding, want het regent ……………………. Titia loopt deze KM samen met ons op, gezellig.

Gijs stuurt ons tegen 22.00 uur weg en de eerste uren zijn niet fijn, het blijft regenen en regenen met behoorlijke tegenwind zodat je soms de pijlen mist en daardoor de toeristische route loopt.

Onze eerste misser is vlak voor de rust in V.V. Zwatewaal, we weten niet of we links of rechts moeten. Mike die ook bij ons is aangesloten, loopt de weg af en ziet daar een pijl naar links en dus gaan we rechts af. Later we blijkt dat we daar al op de weg naar Brielle zaten. Er is nog naar ons geroepen maar omdat we goed dachten te zijn. Op de weg naar Brielle, lopen Herwin en Rob ons voorbij en die vertellen dat we de rust in VV Zwartewaal gemist hebben. Wij hadden die natuurlijk ook gemist en dus maar terug, want we waren na 21 km ( voor ons 21 km + )wel toe aan droge sokken en kleren en even kunnen zitten en naar toilet was ook wel even nodig.

Het regenen, zal tot 02.00uur aanhouden daarna wordt het droog en zaterdag middag komt zelfs de zon nog even om de hoek kijken!

Kennedy plus mars RWV 2013

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Met frisse moed weer verder, maar de regen bleef hinderlijk aanwezig en weer missen we een pijl, die na later bleek op de linker kant van de weg was en omdat wij rechts liepen!
Dit was na wagenrust 4 bij hotel Marion we misten dus de afslag naar het hek bij Z.H Landschap, maar omdat we geen pijlen zagen, zijn we maar weer terug gelopen en toen we zagen we de gemiste pijl.
Daar komen we ook Anita tegen die tot dan steeds goed had gelopen.

Anita sluit zich bij ons aan en niet heel veel later lopen we voor de derde keer mis, we komen uit bij het strand en na een telefoontje van Jeroen naar de organisatie spreken we met hun af het strand af te lopen naar strandgang 2 waarna we dan door lopen naar de rust in Rockanje op 43.9 km ( voor ons 44 + km ) Wij zijn met een groep van 8 wandelaars en als we langs het strand lopen en na enige tijd achterom kijken zien we tot onze verbazing dat er nog vele anderen zijn die hetzelfde is overkomen.
Maar ondanks het mislopen hebben we veel plezier Gijs staat ons op te wachten bij strandafgang 2 en heeft zelfs de route naar de rust gepijld!
In Rockanje kan de regenkleding uit en voor zien van weer droge schoenen en sokken gaan we opgewekt verder.

Daarna hebben we niet meer mis gelopen, drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.

De verzorging tijdens deze Jubileum tocht is super goed, we worden bij iedere verzorgingspost verwend met lekkers, wat te denken van luxe koeken, een broodje kip shoarma, soep met een broodje, vla flip met aardbei, fruitcocktail met vers fruit, steeds vers gezette koffie.
In het extra rondje voor degene die dat wilden een vers gebakken pannenkoek door Gijs en die was heerlijk! En bij de laatste verzorgingspost kon je een stukje taart kiezen uit verschillende taarten.
Geweldig allemaal.

De route van deze Kennedymars was heel afwisselend en de route door het Zuid-Hollands landschap in de nacht vonden wij leuk en ook over de grasdijken in het donker, zolang je er een zaklamp bij hebt is goed te doen. Ik ben zelfs weer, weliswaar met knikkende knieën en misselijk over die 3 hoge bruggen gekomen. Het maken van foto’s was in de eerste helft niet mogelijk, door de regen.
De camera was zelfs iets vochtig geworden maar hij deed het gelukkig wel.
Het uitpijlen van de route was goed, maar de omstandigheden zorgden ervoor dat ze door de regen wegspoelden en ook de pijlen aan de bomen en palen lieten los, we kwamen veel afgewaaide pijlen tegen. Wij hebben ook pijlen gemist doordat we niet goed om ons heen konden kijken door de regen. Overdag ging dat alles veel beter.

Doordat we bij ieder verzorgings post  zijn gaan zitten, hebben we  ook extra lang over  deze mars gedaan, niet voor niets pakt deze vereniging uit en dan willen we daar ook graag van genieten.
En het was ook gezellig samen met Titia, Anita en Mike op te lopen, samen uit samen thuis.

Alle deelnemers proficiat met het behalen van deze Kennedyplus mars.

RWV gefeliciteerd met jullie 85 jarig jubileum het was een mooi feest deze Kennedymars plus! Voor ons was het een Kennedymars plus plus. En dat kwam niet door de extra km, die wij ook nog hebben gelopen,  maar door jullie fantastische inzet bij deze mars! We danken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
Een extra bedankje is denken we op zijn plaats voor Cock van Europe pallet, een sponsor die het verschil maakt, Cock bedankt voor die heerlijke cake, de klaphandjes en niet te vergeten de lift terug naar het station.

Oant sjen maar weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

5 Responses to “Kennedy Plus-Mars 85 jaar RWV 2013 85 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74