Herfstwandeling Ekehaar 2018 25 km verslag en foto’s

De Ekehaar herfstwandeling van vandaag was een beauty in alle opzichten, deze wandelvereniging weet hoe het moet.
De start van de wandeling is om 09.00 uur dus kunnen we ook nog een beetje uitslapen!

Het is nog rustig als we ons aanmelden, maar het wordt vast druk dat kan bijna niet anders, het is weer schitterend wandelweer, met gelukkig een frisse wind! De temperatuur is hoog, boven de 25 graden, extreem voor de tijd van het jaar.

We krijgen een route beschrijving uitgedeeld om 09.00 uur en daar gaan we weer.
Meteen al het weiland in, afgewisseld met bos, zand paden en verharde wegen.

Na 5 km is daar al de eerste wagenrust + dixie waar ik meteen gebruik van maak.
We besluiten door te lopen en bij het dorpshuis te gaan rusten, dan zijn we ongeveer op de helft.

De route beschrijving is overduidelijk, met de splitsing van de andere afstanden er bij vermeld, prima! Ook de tussen afstanden staan erbij, dan weet je dat ook maar.

De naam van deze wandeling, herfstwandeling doet zijn naam alle eer aan, het is echt herfst met de bijhorende prachtige kleuren, paddenstoelen en de zon kleurt de wandeling extra mooi.

De rust in het dorpshuis is wel even fijn, koffie met een lekkere koek, goed verzorgt.

Na deze rust zal er nog eentje volgen op ongeveer 21 km, dat wordt dan nummer 3 op een afstand van 25 km perfect zal ik maar zeggen.

Bij de splitsingen komen we de andere wandelaars tegen en dat zijn er best veel dat verdiend deze tocht ook. Wat ook opvalt, is dat bij de onbewaakte spoorweg overgangen borden staan die ons daar op wijzen en hoe actueel in deze tijd.

We genieten weer volop maar we zijn ook al weer snel bij de finish, waar we een bon krijgen voor een kop snert, dat is traditie bij deze herfst wandeling. Geloof het of niet maar het smaakt heerlijk!
We bedanken de organisatie voor een prachtige wandeling met alles wat het extra mooi maakt, echt een 10 waard!

Buiten gekomen proeven we de vers geperste appelsap en de appel-peren sap en omdat we de appel-perensap het lekkerst vinden nemen we daarvan een fles mee, die is vast snel leeg.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.