Gebroeders Hogerhuis wandeltocht Flal 2019 40km verslag en foto’s

Wat kunnen ze dat toch goed bij de Flal, alweer werden we getrakteerd op een prachtige wandeling door het Friese platteland. Het grappige vond ik dat we door 11 dorpen liepen, een overeenkomst met de Friese 11 steden wandeltocht is snel gemaakt. We hadden van deze vijfdaagse ook een erg mooi stukje in de route. De mooiste vond ik langs de vaart naar Berlikum. Maar natuurlijk was er geen appeltje aan het einde zelfs geen spelend orkest. De meeste wandelaars zullen begrijpen wat ik hier bedoel. Ook vele bekende stukken van de long distance Amsterdam Leeuwarden, leuk hoor.

Maar het begint vanmorgen met op tijd aanwezig zijn, want vandaag had ik tafeldienst, ook heel leuk om weer te doen. Op tijd zijn we natuurlijk, alleen jammer dat de weergoden ons weer in de steek laten, want na een fantastische winterweek, slaat het weer compleet om. De sneeuw en het ijs is in één nacht compleet verdwenen en de temperatuur meteen 6 graden warmer, de ene dag winter de volgende dag herfst!
Vandaag regent het zo nu en dan, het valt eigenlijk mee, dat zal door de wind gekomen zijn want die blaast behoorlijk vandaag en doordat we veel in de weidsheid van het Friese landschap wandelen is het ook meteen een pittige wandeling geworden, heerlijk!

Maar deze keer ben ik goed gekleed op regen en wind. Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen.
11 dorpen, volgens mij waren het achtereenvolgens, Bitgummole, Engelum, Ritsumazijl, Dronrijp, Skingen, Slappeterp, Peins, Ried, Klooster Anjum en Berlikum.
Ik zal er wel eentje fout hebben, want volgens mij kwamen we ook door Boer, het toeval wilde dat er net allemaal kippen rond dat bord liepen, waardoor ik spontaan het liedje Boer wat zeg je van mijn kippen begon te zingen… kinderachtig natuurlijk.

De rusten waren goed verzorgd, de eerste op 13 km waar de koffie en het koekje goed smaakte.
Bij de tweede rust heerste wat willekeur, want op mijn vraag of er ook warme chocolade melk was kreeg ik een ontkennend antwoord alleen koud, nou ja dan maar koud. Het toeval wilde dat twee wandelvrienden bij ons aan de tafel kwamen te zitten en ja hoor beide een beker warme chocolade melk! Dat wilde ze niet iedere keer doen! Nou ja, zeg. Appie had er geen last van, hij zat aan de snert.

We hebben na deze rust er inmiddels alweer 26 km opzitten dus rest er nog maar 14, ook hier is nog één rust, maar die slaan we over omdat dit volgens mijn echtgenoot geen rust was, een kleine vergissing die ik hem natuurlijk vergeef.
De laatste kilometers lopen we samen met Janny en Anneke op, altijd gezellig en dat maakt ook dat de km snel verdwijnen.
Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt, met mijn telefoon, hopelijk kan over twee weken het foto toestel weer eens mee, dat laat ik nu nog thuis. Net nieuw en met het regenachtige weer dat steeds de Flal wandeltochten treft.

Het aantal wandelaars zal door veel mensen zijn tegengevallen, maar ik vind 200 deelnemers best veel gezien de weersvoorspelling.

Jammer dat we door een route wijziging niet door het voor deze gelegenheid opengesteld weiland hebben kunnen wandelen, ben vergeten te vragen waarom dat was?
Zo rond 16.00 uur komen we weer bij de start, waar ik mij nog even laat scannen, want dat was vanmorgen niet goed gegaan, mijn nummer correspondeerde niet op de lijst. Maar Liana herstelde e.a. bij de finish dus al is wel zullen we maar zeggen.
Extra fijn was dat Ben en Douwien bij de finish aanwezig waren, zodoende konden we hun complimenteren met deze mooie wandeling, zij waren de bouwers van deze wandeling.

Bij binnenkomst werden we attent gemaakt op 5 kaarten die klaar lagen om getekend te worden voor zieke Flal leden, we wensen hun allen beterschap. We weten dat niet iedereen beter gaat worden daarom langs deze weg heel veel sterkte.

Oant sjen.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.