Funs wandeltocht 2017 verslag en foto’s van 60 km pijlen plukken

 

Pijlen plukken bij de Flal het was alweer even geleden

Appie en ik stonden voor deze laatste wandeltocht van de Flal uit de winterserie 2016-2017 op papier om de pijlen te plukken van de 60 km, dus zo gezegd zo gedaan.
Ook deze keer was de weersvoorspelling niet té best, veel regen en wind.
Gelukkig viel de meeste regen in de nacht vooraf en hebben we er zaterdag overdag geen spetter last van gehad. Wat wel een beetje lastig was, die wind vooral op de ruimte dat was wel eens knokken.

Bij start waren er 21 deelnemers voor de 60 km, niet veel maar toch 21 deelnemers.
Totaal kwamen er 402 wandelaars naar Winsum.
Wij besluiten niet veel later na de start van de 60 km om ook te vertrekken.
Een beetje balen was wel dat de tweede pijl na het startgebouw gedraaid was, waardoor wij dus meteen al verkeerd liepen, maar goed met hernieuwde frisse moed maar weer vanaf de start begonnen.

Als je als hekkensluiter begint zie je meestal de hele dag geen wandelaar meer, vandaag konden we in het begin heel in de verte wel groepjes wandelaars zie lopen, maar dat was het dan wel.
Pijlen plukken begon na ruim 24  km, de lus voor de 60 km.

De eerste rust is na 14 km en de tweede na 24 km prima, maar dan moeten we de extra lus van de 60 km en dat is ruim 18 km zonder rust dat is best lang. Dus toen we na 42.5 km weer op de rust terug in Hilaard aankwamen was even zitten geen luxe. Gelukkig is Anne Molenaar daar ook  zodat we de geplukte pijlen tot dan aan hem kunnen geven, niet dat het er héél veel waren maar toch het scheelt in gewicht!

Steeds als we bij een rust kwamen, gingen de laatste wandelaars van de 60 km net weer weg, dus was er geen probleem. Op 52 km is de laatste rust waar we nog even zitten en iets drinken, om vervolgens aan de laatste 8 km te beginnen.

De route is niet geheel auto luw wat, dus goed uit kijken, want er zijn automobilisten die geen of weinig rekening met wandelaars houden. De route is meest verhard, beton paden door de weilanden en langs fietspaden. Op de laatste kilometers komen we het enige stuk onverhard tegen en daar worden we dan ook weer blij van. Een aanwonende bewoner zag dat wij de pijlen aan het plukken waren en gaf ons daarvoor een compliment, hij was blij verrast, dat wij ook de pijlen weer opruimen!! Iets wat wij heel gewoon vinden.

Jammer van de wind en ook zonde dat het zonnetje niet even om de hoek kwam kijken want daar fleurt een wandeltocht van op. Maar de bewolking deed de lucht wel weer mooi kleuren.

Als we Winsum binnen lopen, slaat net de kerkklok 19.00 uur.
Bij binnenkomst in MFC de Helling worden we met applaus binnen gehaald hoe leuk is dat!
Ik moet eerlijk zeggen ik was blij dat ik er was en ook best moe!

We praten nog even na met het bijna het nog hele aanwezige Flal bestuur, mooi want zo konden we iedereen nog persoonlijk bedanken voor een prachtige winterserie, waarin dit nieuwe bestuur het ons inziens prima heeft gedaan.
Wij kijken uit naar de nieuwe winterserie, maar wensen iedereen eerst een prachtige zomer toe.

Oant sjen!

Omdat het laatste keer was dat Appie Zwart namens het Rode Kruis als vrijwilliger aanwezig was staat hij op de banner, Appie bedankt!

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.