Elfsteden wandeltocht 2016 Dag 5 verslag en foto’s

De laatste dag alweer, we liepen van Dokkum de slotafstand van 28 km naar Leeuwarden.

Een slotdag overgoten met een heerlijk sausje van enthousiasme, zon en nog maar 28 km.
Voor de dag lopers nog een mooie kans om eens te zien hoe mooi ons Friesland is en hoe wij onze laatste wandel dag beleven. Veel wandelaars kleden zich om in Friese kleding dit om nog meer glans aan deze dag te geven.
Ook ik had mijn speciale Friese jurk uit de kast gehaald en dit jaar vond ik er ook nog passende rode schoenen bij.

De bussen arriveerden op tijd in Leeuwarden zodat we mooi op tijd in Dokkum zijn voor het laatste bakkie koffie bij de start. Het is dan al heerlijk weer en zonder jas is het goed toeven, er worden nieuwe vrienden verwelkomt en er wordt gezongen.
Rob en zijn maat brengen er ieder ochtend de stemming goed in door de wandelaars op te warmen met hun muziek. Stee vast als laatste zingen we dan ons eigen Friese volkslied en dan kunnen we vertrekken voor onze laatste tocht naar Leeuwarden.

Dit jaar worden we vooraf gegaan door 2 stel Friese paarden met sjees met daarachter de militairen en nog een peloton van justitie en wat leuk om daar achter of naast te lopen. De militairen zingen hun eigen lied en lopen zo natuurlijk een mooi mars tempo. Ik loop een heel stuk samen op met Gerrit erg gezellig! Dit jaar geen stukje worst bij de slager en ook geen roze koek bij Jeltje, want die laatste loopt de laatste dag ook zelf mee.

In dorpshuis de Beijer in Rinsumageast staat de koffie en koek klaar en is het er ook dit jaar weer super gezellig, er wordt gezongen en gehost geklapt, kortom er wordt feest gevierd! Na dit feestje gaan we weer verder nu loop ik samen met Jeltje ook weer super gezellig ach iedereen is vandaag blij de toeschouwers klappen voor ons en het zonnetje blijf schijnen.

Ook de Oldtimers rijden ons voorbij en we zwaaien naar elkaar ook voor hun is dit mooie weer een kadootje.
Onderweg komen we Jan tegen die er een beetje doorheen zit, Jeltje en ik nemen Jan de laatste km mee want haast hebben we niet. Appie was al eerder door gelopen die loopt altijd van achteraan naar voren de laatste dag.
In Leeuwarden aangekomen is er veel muziek in de Prinsentuin en er zijn veel toeschouwers. Bij de Harmonie aangekomen is het feest al in volle gang!!! Jan, Jeltje en ik gaan ons eerst afmelden en we krijgen ons Fries Elfsteden kruisje eentje met nummer 70 erop! Ook weer een mooi embleem voor op de rugzak geweldig allemaal.

Elfstedenwandeltocht 2016 Dag 5

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Iedereen feliciteert elkaar want dat is natuurlijk de gewoonte, 207 km hebben we gelopen deze vijf dagen en lief en leed gedeeld. Het was weer fantastisch ik kan het niet anders zeggen vijf dagen prachtig wandelweer hoe mooi is dat!

De organisatie en alle vrijwilligers tige dank voor jullie inzet en plezier een groot compliment is weer op zijn plaats.

Oant sjen allemaal.

Binnenkort plaats ik nog een foto link┬ámet de foto’s die Peter gemaakt heeft van deze 70e Elfstedenwandeltocht dus houd de site in de gaten.

Tags:

Comments are closed.