Elfsteden wandeltocht 2016 Dag 4 verslag en foto’s

Vandaag liepen we van Franeker naar Dokkum , 44 km.

Dit jaar is Iedere dag een feestje in de Elfstedenwandeltocht, de stemming onder de wandelaars is super het weer is super en de route is door het schitterende weer machtig mooi om door te lopen.

Het was niet koud vanmorgen een mooie opmaat over hoe het vandaag zou worden.

Een leuke bijkomstigheid is dat ik vandaag jarig ben, net als 11 jaar geleden toen ik 50 jaar werd. Toen wilde ik iets bijzonders doen. Ik heb toen voor het eerst kennis gemaakt met het lopen van de Elfstedenwandeltocht.

Een eerste keer de Elfstedenwandeltocht lopen was geweldig wat een ervaring, het maakte dat ook Appie besmet raakte met het wandelvirus en sinds die tijd lopen we ieder jaar als het kan deze Elfstedenwandeltocht, want het is een blijvertje geworden.

Tijdens mijn eerste Elfstedenwandeltocht maakte ik o.a. kennis met Anne Molenaar een hele aardige wandelaar een wandelvriend voor het leven, Anne samen met zijn vrouw Anneke een wandelstel dat in Friesland en omstreken zeer bekend is om hun vrijwillige inzet bij vele wandeltochten.

Bij de start in Dokkum wordt ik door vele wandelvrienden gefeliciteerd want er zijn zoveel lieve wandelvrienden bij gekomen ongelofelijk eigenlijk! Omdat ik ook wilde trakteren had ik in mijn rugzak vele lolly’s gestopt die ik aan mijn wandelvrienden kon uitdelen een aardigheidje. Ook heb ik ze uitgedeeld aan de vele vrijwilligers die deze Elfstedenwandeltocht voor ons mogelijk maken een geweldige prestatie zonder hun inzet kunnen wij niet wandelen.

 

Ook deze dag is er eentje van tradities, zoals gebak in Berltsum, nou dat laten we ons weer goed smaken. We misten wel het appeltje, maar daar zal wel een goede reden voor zijn. De vele muziekkorpsen onderweg. Het lieve bosje rozen van Sonja die na bijna een jaar van blessure leed weer terug aan het wandelen is, nog geen 5 dagen maar ze geniet volop! De droge worst van slagerij Spijkerman uit Akkrum. Die heerlijke soep in Bartlehiem.

De vele bijzondere momenten met wandelaars gewoon weg geweldig en ik bedank jullie daar allemaal voor. Gerrit jij ook bedankt voor de rozen en Anne en Anneke ook bedankt.

Elfstedenwandeltocht 2016 Dag 4

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

En voor je het weet loop je Dokkum binnen samen met een muziekgroep geweldig het swingt ieder jaar in Dokkum bij binnenkomst. Dan is er weer de reis terug naar huis, even weer bijslapen en dan morgen de finale van deze vijfdaagse en dat gaat ook een klapper worden dat kan bijna niet anders.

 

Oant moarn,

 

 

Tags:

Comments are closed.