Elfsteden wandeltocht 2016 dag 3 verslag en foto’s

Vandaag liepen we van Workum naar Franeker, bijna 42 km

Wandelen in Friesland het blijft een feestje.
De dag begon fris, bibberen geblazen in de rok, maar  door te wachten tussen de wandelaars in viel dat weer mee.
De traditie wil dat de mannen uit de omgeving strijden om wie het eerst in de Broerekerk arriveert, dat liep dit jaar een beetje anders. Ik was vandaag niet van plan om als eerste vrouw in de Broerekerk in Bolsward, te arriveren en was dus ook niet van plan om de eerste 13 km snel te gaan lopen, maar het liep anders.
Na de start liep Appie snel weg net als Tinus en anderen, een man die naast mij liep zei, goh Appie loopt zo snel weg die haal jij nooit meer in! Nou de toon was toen gezet, ik riep iets dergelijks van, nou geen probleem hoor in loop zo bij! En dat bijlopen ging eigenlijk heel gemakkelijk, ik was er redelijk snel bij en ook gelijk weer lekker warm. Bij blijven was ook geen probleem, wel het laatste stuk daar moest ik wel ff door bikkelen maar het lukte wonderwel, we kwamen gezamenlijk aan in de Broerekerk om 8.38 uur, de eerste 13 km zaten er op!! we gingen weer over op het normale wandel tempo.
En genieten van het appelgebak met slagroom en koffie in Schettens, waar we een half uurtje heerlijk konden uitblazen!

De rest van de dag bleef een feestje, overal gezellige wandelaars. Wat te denken van het fantastische weer het kan gewoon niet beter, Friesland is op zijn best. Anneke stond ook weer traditie getrouw in Herbayum met koffie, cake of cola super lief!

In Franeker gezellig met de groep na kletsen en drinken maar dan toch weer huiswaarts.

De foto’s komen weer later.

 

Oant moarn.

 

 

 

Tags: , ,

Comments are closed.