Elfsteden wandeltocht 2016 Dag 2 verslag en foto’s

Vandaag liepen we van Sloten naar Workum, bijna 44 km

Als ik nog niet verliefd was op ons mooie Friesland dan zou ik dat vandaag zijn geworden! Friesland op zijn mooist vandaag, het was volop genieten en dat deden we met zijn allen.

Het begon met mist over de velden, die langzaam wegtrok en plaats maakte voor een zon die iedereen en alles deed stralen en Friesland om toverde in een schitterend landschap. De route van vandaag een beetje anders, door Sondel wat mooi! Het bewijst maar weer eens dat verandering niet slechter hoeft te zijn. Tom de voorzitter vertelde vanmorgen bij de start dat er gisteren maar 2 uitvallers waren! Hoe mooi is dat?

Na het weg schieten van de burgervader, gingen Appie en ik vlot van start, we hadden zin in de koffie en appelgebak in Oudermirdum, bij hotel Berglust.

Andere jaren stond de deur daar al voor ons open, maar vanmorgen waren de wandelaars wat vroeger doordat de route naar Oudemirdum iets korter was. Maar de koffie en het gebak stonden snel voor onze neuzen. Deze traditie is van jaren en we hopen dit nog lang te kunnen doen. De koffie en het appelgebak smaakte weer heerlijk en konden we weer verder.

Op naar de 70 km waar het volgende gebak ter ere van het 70 jarig jubileum van de Elfsteden op ons wachtte. De Penningmeester die vandaag haar 70e ste verjaardag vierde mocht uitdelen! Wat een feest.

Nog een traditie is het eten van vis bij Doede Bleeker in Stavoren, toevallig kregen we daar ook nog een roggebroodje met haring van de organisatie! De zoute haring die lekker door de keel gleed smaakte weer super wat is dat toch verrukkelijk, vis!

&

Elfstedenwandeltocht 2016 Dag 2

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

 

Het weer het tegen komen van Sonja, het meelopen met Linda het was een feestje vandaag.

De foto’s komen of vanavond of anders wat later. Even nagenieten.

 

Oant moarn.

Tags:

Comments are closed.