Eendracht wandeltocht in Assen 07-04-2018 15/40 km verslag en foto’s

Vandaag weer een wandeltocht van 15 km gelopen, dit ging prima. Heb er geen training van gemaakt, maar wel gezellig samen op met Anneke deze wandeling gelopen.

De start is pas om 9.15 uur, persoonlijk vind ik dat laat, het liefst start ik meteen achter de 40/25 km wandelaars, maar dat kan niet overal blijkt. Niet denken dat ik de tijd niet om krijg hoor, dat is geen probleem. Er was een vrouw die voor het eerst aan een wandeltocht meedeed en een beetje onzeker was hoe alles ging. We hebben haar een beetje weg wijs gemaakt, zodat ze hopelijk een volgende keer weer meeloopt. Ze liep de 10 km wandeltocht een mooi eerste begin.

Om 9.15 uur mogen we dus weg, je kunt merken dat de grootste groep weg is, ik hoorde dat er om en nabij 300 wandelaars op deze wandeltocht af zijn gekomen, terecht vind ik.
De eerste km kunnen mij niet echt boeien, veel asfalt maar ik weet uit ervaring dat het ook naar iets moois kan leiden. De eerste rust is op ruim 9 km. Anneke en ik vermaken ons prima, er zijn wat obstakels, regelrechte echte blubbernatte paden, zo nat dat ik mijn schoenen niet droog heb kunnen houden, maar dat was geen probleem, ze waren ook snel weer droog.

Twee wandelaars, durfden niet langs dit natte pad, eentje werd alleen al duizelig bij het zien, de andere man liep met een blinde geleide stok, maar gelukkig waren er twee wandelaarsters net voor ons die één van die mannen bij de hand nam en hem veilig over de plank die natuurlijk allang verzopen was heen leidde, de andere man kon zelfstandig volgen. Jammer alleen wel was dat er vervolgens twee wandelaars aan kwamen die dachten hier wel even snel langs konden. Ik heb hen toch even terecht gezet, om te voorkomen dat de man die geholpen werd zou vallen! Hij zei ook steeds dat hij zich zou laten vallen……………
Maar goed alles ging gelukkig goed en de mannen konden hun tocht vervolgen, net als wij.

We liepen langzaam aan naar de rust, bij zorgboerderij Balloohoeve, op het attentie bord stond, koffie met appeltaart en wie mij een beetje kent weer dat ik dat niet kan weerstaan! Het doel was om bij de plaatselijke bakker het gebakje van de dag te halen, maar bij een zorgboerderij waar veel te koop was, allemaal of zelf gemaakt of de verkoop van waren van de andere collega’s uit de buurt was de keus al snel gemaakt. Anneke en ik lusten die appeltaart wel, hij werd nog even warm gemaakt en met een toef slagroom een traktatie. Een half uur later gingen we weer verder, we hoeven nog maar een kleine 5 km. Ik koop nog een leuk eenjarig plantje en Anne neemt dat voor mij mee in de auto, bedankt hiervoor Anne!

We lopen veel onverhard, heerlijk en de zon komt goed te voor schijnt wat is het leven toch goed zo.
Die laatste km zijn ook maar weer zo voorbij, dan, is het wachten op Appie die 40 km loopt, maar eigenlijk hoef ik niet zolang te wachten, trouwens de tijd vliegt om, vooral in gesprek met Janke.
Ik bedank de organisatie voor een mooie 15 km tocht maar ook voor die super goed verzorgde rust bij de zorgboerderij. Anneke en Anne bedankt voor een mooie wandeldag!

Oant sjen!

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.