De Omloop van Goeree Overflakkee 2014 110 km verslag en foto’s

 

De Omloop van Goeree Overflakkee is een long distance met een bite en dat bleek ook deze 25e omloop maar weer eens.
De weersomstandigheden waren niet echt betrouwbaar, de buienradar ging alle kanten op.
Omdat het spoken kan tijdens de Omloop zorgen we er voor dat we de juiste kleding bij ons hebben voor alle omstandigheden. Dat betekent vooral dat je goede regenkleding bij je moet hebben de hele Omloop lang!

We komen mooi op tijd aan in Middelharnis en kletsen de tijd vol tot aan de start. Het start pistool is in handen van de zanger Ben Kramer en die lost dat schot iets na 19.00 uur.
Albert, Sonja, Ilonka en Appie en ik hadden afgesproken om deze tocht bij elkaar te blijven, voor Ilonka en Sonja zou het hun eerst 110 km worden, we passen ons tempo daarop aan.

Vrijdagavond vooraf gaand aan de Omloop, krijg ik een verzoek van de Omloop nieuws radio of we tijdens de Omloop verslag van onze ervaringen willen doen en omdat we met een groep van vijf lopen, lijkt ons dat wel leuk. Ik geef ons 06 nummer en de namen van groepje door.

De eerste km verlopen voorspoedig, maar al snel als we op de eerste grasdijk lopen gaat het ineens regenen een fikse regenbui, de regencape moet nu echt aan! Met enige moeite krijg ik mijn regencape aan en als ik dan weer verder ga, zijn mijn wandelmaatjes verdwenen, het kan niet anders dan dat ze voor mij lopen en dat blijkt na enig loopwerk ook zo te zijn! We zijn blij elkaar weer te zien. Zo snel als de regen naar beneden komt zo snel houd hij ook weer op en dan is het weer aangenaam wandelweer.

Omloop nieuws radio belt als we net bij de eerste doorlooppost in Scheelhoek zijn. Appie en Ilonka geven doen verslag, alleen jammer dat door de wind Ilonka niet alle vragen goed kan verstaan.

Het is gezellig onderweg, we spreken veel met deelnemers uit de regio en we horen van hun dat we een speciale medaille krijgen als je vijf x de Omloop hebt gelopen, nou we zijn benieuwd want dat wisten we niet.
Ondertussen belt de Omroep nieuws radio weer en ik geef dan verslag, we zijn dan in de duinen en zullen weldra op het strand zijn. Het strand is heel goed te belopen, dat komt natuurlijk door al die regen van de laatste tijd, we laten dan ook in no time het strand achter ons.
Altijd fijn dat na het strand een rust post is waar weer van alles te krijgen is, we zijn dan op 24.7 km.

Sonja en Albert lopen dan op ons vooruit, wij blijven bij Ilonka en treffen Albert en Sonja weer als we in de schuur Westhoeve aanschuiven voor de warme maaltijd.
De warme maaltijd is heerlijk, lekkere bami met saté en een salade en natuurlijk een toetje en wat je nog maar meer wilt. Ook kunnen we hier voor de eerste keer bij onze tas.
Na de maaltijd verzorgt Ilonka haar voeten want die zijn dan al super gevoelig en Sonja laat zich door de EHBO helpen want ze heeft een blaar op haar hak.

Na de uitgang van de Slikken krijgen we alweer te maken met een fikse regenbui, net als de radio belt, dit keer haak ik snel af omdat ik toch echt een regenjas aan moet doen, die ik een beetje beschut achter de vrachtauto aan doe.

De grasdijken lopen vooral erg moeilijk in het donker Ilonka die heel gevoelig is voor blaren, voelt dan juist daar een blaar op een hak niet fijn! Ze loopt mede daarom voorzichtig over deze grasdijken, het kost veel moeite doen om op het platste deel van de dijk te lopen, omdat die dat bijna nergens is.
De schapenstront zorgt ervoor dat het ook nog eens glad kan zijn en je daarop kan uitglijden, mij overkomt dat 2 x.

In Herkingen op 59.4 km komen we Albert en Sonja weer tegen, die liepen net iets gemakkelijker over de dijken. Met enige moeite vinden we daar stoelen om te kunnen uitrusten. Ilonka laat mij dan daar haar voeten zien en dat ziet er niet fijn uit, een flinke blaar op een hak, de huid van haar voeten zien er rood, dun en gevoelig uit, ik stel voor om toch maar even bij de EHBO langs te gaan om ze te laten afplakken, Ilonka wil liever niet, maar na mijn aandringen, laat ze haar voeten volgens haar wens verzorgen. Ook Sonja voelt een blaar onder de blaar die ze eerder al had laten afplakken en ook zij gaat op mijn aandringen naar de EHBO.
Het ongelijke lopen op de grasdijken heeft mij een pijnlijk linker bovenbeen bezorgd en ik besluit omdat we toch op elkaar wachten bij de masseur langs te gaan. Hij constateert dat de aanhechting van een pees geïrriteerd is door dat ongelijke lopen.
Na deze verzorging gaan we een hele poos later weer verder, nu gaan we de asfaltdijken op naar de Galatheese haven. We zijn nog maar net onderweg of het gaat weer regenen en alweer niet een klein beetje, Albert zijn regencape is door de wind kapot gegaan en heeft daardoor geen bescherming, gelukkig heeft Appie een reserve cape voor hem. Ook nu houd het snel weer op met regenen.

De masseur heeft zijn werk goed gedaan, want de pijn is een stuk minder en de olie die hij op mijn been heeft gesmeerd zorgt ervoor dat dat even zo blijft. Ilonka blijft veel last van haar voeten houden, echt balen maar op het asfalt is dat veel minder dan op de grasdijken.

 

Als we Oude Tongen kaal  bereikt hebben is het zonnetje er ook weer bij en dat maakt iedereen vrolijk, we zitten op ruim 70 km.
Als we na de rust weer op de asfaltdijk lopen richting Galatheese haven krijgen we wederom te maken met regen, niet alleen regen ook gaat het onweren en donderen, doodeng!
En of dat alles nog niet genoeg is gaat het ook nog eens flink hagelen en die hagel en regen loopt als een ijskoude douche je schoenen in, vreselijk! Je moet ook veel moeite doen om je hoofd te beschermen want die hagel op je hoofd is ook niet echt fijn! Nergens is een plek om te schuilen het enige wat we kunnen doen is doorlopen en hopen dat dit onweren, regen en hagelen snel is afgelopen, toch duurt het even!!!!!

Als eindelijk  ophoudt met regenen, hagelen en onweren, hebben we allemaal koude natte voeten in de schoenen en we willen eigenlijk maar één ding, droge sokken en schoenen en geen regen meer!

De Omloop van Goeree Overflakkee 2014 110 km

Op de foto klikken voor mijn foto verslag

Na dit noodweer is het gelukkig droog gebleven, we lopen nu in 2 groepjes verder, Appie met Ilonka die met zijn tweetjes tot Middelharnis samen blijven en Sonja Albert en ik die in een iets hoger tempo verder gaan. Ik wil graag bij Ilonka blijven maar mijn blessure speelt dan behoorlijk op en het enige dat helpt is een klein beetje sneller doorlopen. Bij ieder post wachten we op elkaar.
In Ooltgensplaat is de laatste rust waar we bij onze tas kunnen en we genieten van de heerlijke soep die we daar krijgen. En kunnen we droge sokken en schoenen aan!
We rusten hier even weer uit maar niet lang daarna gaan we toch weer verder, we moeten nog een stukje.
We krijgen nog 13 km grasdijken voor de voeten en die maken het slotstuk erg zwaar en het trekt een wissel op ons allemaal. Als we de grasdijken achter ons laten resten ons nog 7 km naar de finish in Middelharnis, die we om 16.30 uur bereiken.
De finish is fantastisch want na een zeer zware Omloop hebben we het allemaal gehaald!
Super goed gedaan door Ilonka en Sonja hun eerste en wat voor eentje! Voor Albert was het zijn vierde, ook geweldig gedaan weer.

We krijgen ieder een gladiool en bij de finish een diploma en medaille, ook wordt er nog een foto van ons vijven gemaakt die we op de website van de Omloop terug kunnen vinden.

Jammer dat we zelf moeten vragen om die speciale medaille die we na 5 x de Omloop zouden moeten krijgen, het blijkt een speldje te zijn! En deze kregen we alleen omdat we er om vroegen.
Ook jammer dat op de oorkonde staat dat het de 24e editie is, in plaats van de 25e!

Maar al met al overheerst de tevredenheid, een prachtige maar zware Omloop die uitstekend verzorgd was, maar wel met minder verzorgingsposten, die we node misten.
De vrijwilligers verdienen weer een groot compliment voor hun inzet, zonder hun niet aflatende zorg kunnen wij niet lopen, hiervoor hulde!

De organisatie bedankt voor een goed verlopen Omloop, wij komen graag weer terug.
Omroep nieuws radio bedankt, het was erg leuk om verslag te kunnen doen tijdens de Omloop.

Alle deelnemers van harte proficiat met jullie prestatie!

Albert, Sonja en Ilonka tige dank voor de gezelligheid onderweg
Marian fijn dat je toch nog hebt kunnen meelopen.

Eilanden-nieuws heeft ons geïnterviewd over deze tocht en via deze link is dat interview te lezen.

Oant sjen maar weer!

 

Tags: ,

16 Responses to “De Omloop van Goeree Overflakkee 2014 110 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74