De Bossche 100 2014 110 km verslag en foto’s

Vrijdagavond zijn we weer van te start gegaan met alweer de eerste long distance wandeltocht in 2014
de Bossche 100.    De Bossche 100 is voor ons ieder jaar weer een uitdaging, dit jaar voor de vijfde keer. De uitdaging ligt in het feit dat de route steeds anders is, je moet er rekening mee houden dat de route voor het grootste deel onverhard is, je komt langs de meest onmogelijke paden, dwars door weilanden, over grasdijken enz. enz. , de weersomstandigheden, we zijn tenslotte eind januari en hoe sta je er zelf voor?

Nou aan dat laatste kun je wat doen, er voor zorgen dat je fit en getraind aan de start komt, nou is dat geen garantie voor een goede afloop want een ongeluk zit in een klein hoekje, maar ik denk maar zo een ongelukje kan je overal gebeuren. Je loopt 100 km maar je kunt ook nog het extra lusje lopen als je binnen de tijdslimiet bij de derde café rust bent.
Wij hadden ons voorgenomen als het een beetje kon, om voor de 110 km te gaan, maar dat laten we altijd afhangen van de omstandigheden en hoe we ons voelen.

De treinreis naar Den Bosch duurt altijd even, we zijn ruim 3 uur onderweg maar samen met de andere Friezen, Annie, Sybe, Sonja, Janny, Durkje en ik zelf dan, was het gezellig en verloopt de reis voorspoedig. In Den Bosch staat de pendeldienst alweer op de wandelaars te wachten en zo komen we ruim op tijd aan.
Bij aanmelden worden we weer hartelijk welkom geheten en iedereen is weer blij om elkaar weer te zien en ook heeft iedereen weer zin in een seizoen lekker knallen op de long distance!.

 

De Bossche 100 2014

op de foto klikken voor mijn foto verslag

De tijd voor de start verloopt snel en ruim voor de start staan we buiten al te wachten want het is veel te warm in de kantine. Wel hebben we ons goed aangekleed, met een extra laagje ( in Friesland was het een stuk kouder )

Boetje verwelkomd iedereen en maakt gewag van het feit dat we een internationaal gezelschap zijn, 30 Belgen en 7 Friezen, ha ha!

En dan gaat het los, de route gaat in het begin veel over verharde paden, maar dat blijft niet zo, want de onverharde gedeeltes van de route lopen door de weilanden en over grasdijken en dan is het zaak goed uit te kijken, door de vele blubber en de nattigheid.
De val kans in de blubber is groot en dat overkomt ook menig wandelaar, ook Appie maakt een duikeling, maar kan gelukkig zonder problemen verder.

Uitvoorzorg hadden we de gamaschen over de broekspijpen en schoenen gedaan, dat scheelt al snel een paar natte sokken en schoenen. Of het daar nou door kwam of niet, een feit is dat we onze voeten droog heb kunnen houden, ik heb zelfs dezelfde schoenen aan gehouden, alleen bij de eerste en tweede café rust andere sokken aangedaan, dat voelt altijd even beter.

We komen steeds op tijd bij de café rusten aan en hebben dan ongeveer een uur rusttijd. Bij de wagenrusten blijf je meestal ook even hangen om rustig iets te eten of te drinken. Jammer genoeg hebben we de boerenkool met worst gemist, de afslag naar deze wagenrust hebben we niet gezien en zonder erg hebben we de route gelopen, we bleven ook gewoon op de route, vandaar we dat ook niet gemerkt hebben? Wel hadden we zoiets van, nou het duurt wel erg lang voordat we bij de rust zijn! Van anderen hoorden we dat we deze rust gemist hebben, we bleken niet de enige te zijn, er waren meer die dit is overkomen.

Het extra laagje dat we bij het begin van de wandeltocht aan hebben gedaan gaat bij het eerste café rust weer uit, dat is nu niet nodig, want koud hebben we het niet. Maar je kunt beter eerst iets teveel aan hebben, dat is beter dan het koud hebben.

Het lopen gaat prima en het tempo, blijft min of meer gelijk, op de onverharde, blubber stukken kunnen we hetzelfde tempo blijven lopen.
Gevoelsmatig is deze Bossche 100 minder zwaar dan vorig jaar, maar daar spelen de weersomstandigheden een rol bij, het is nu geen winter.

De route loopt zo’n beetje van  Den Bosch, Vlijmen, Bokhoven, Hedel, Kerkdriel, Rossum, Appeltern, Oss, Nuland, Rosmalen en Den Bosch. We kwamen veel obstakels tegen, zoals over prikkeldraad en hekken klimmen en  zand happen hoort er natuurlijk ook bij. En  niet te vergeten dat Janny met behulp van drie mannen bevrijd moest worden uit het prikkeldraad, ze zat met haar broek, tas en jas vastgeprikt en dat is nou typisch de Bossche 100 waar je van alles mee maakt!

Na de tweede café rust is het vertrek weer gezamenlijk maar Boetje  lijdt nu  groep naar het pontje waar we  met de hele groep tegelijk over gaan, op het pontje aangekomen, vraagt Hanny aan Boetje waar toch  de suikerklontjes met cognac zijn gebleven, over tradities gesproken.

Ik loop in dit gedeelte een heel stuk op met Janny, Sonja en Durkje die erg genieten van deze Bossche 100, Sonja vind de sfeer hier erg bijzonder en relaxt.
Ondertussen is Appie wat in de achterhoede geraakt, het klimmen over hekken enz. heeft tijd gekost en ook het opnieuw strikken van de veters in zijn schoenen.
Ik besluit gewoon door te lopen en niet op hem te wachten, hij loopt wel vaker los. Als er wat is dat belt hij wel.

Het lopen gaat zo lekker, ik kan zelfs nog versnellen zonder dat het extra kracht kost, ik loop bij Janny, Sonja en Durkje weg en arriveer om 12.30 uur bij het derde café rust, ik haal mijn oranje kaart op voor het extra lusje en zie daar ook Sybe, die moet ook nog voor het extra lusje, we besluiten samen op te lopen, dat hebben we al eens eerder gedaan, twee jaar geleden.

Tijdens het lusje loopt ook Richard een stuk met ons op, Joop staat halverwege het lusje met het stempeltje en zo gaat ook dit lusje snel onder de voeten door.
Bij terug komst in het café nemen we de tijd om even iets drinken en te praten. Ester zit verdiend met haar benen op de stoel uit te rusten, zo’n hele nacht in de verzorging telt natuurlijk dubbel op, ook Tony geniet van zijn verdiende rust, straks staan ze weer voor klaar op de wagenrust, wat een kanjers al deze vrijwilligers!! Anita heeft het erg zwaar, door een val en blaren die ze heeft, later zal ze uitvallen en gaat Frans alleen verder.

Ik zie dat de tas van Appie er ook nog staat dus dat betekent dat hij ook het extra lusje loopt, jammer genoeg weet ik niet of Janny, Sonja en Durkje dat ook hebben gedaan? Later blijkt van niet, volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Voor Sybe en mij resten dan nog 20 km en ook die verlopen snel, 16.55uur arriveren we bij de startlocatie waar ik Jack nog net tref. Ik ben erg tevreden over mijn gelopen tijd, 19 uur over deze wandeltocht ( inclusief rusten)
Ik meld mij af maar ga dan direct naar de kleedruimtes om mij even lekker op te frissen met body gloves en andere kleren aan te trekken.

Lekker opgefrist, ga ik mijn verdiende stempel, diploma en niet te vergeten de Bossche bol halen, die laatste bewaar ik weer voor morgen bij de koffie, om dan nog even heerlijk na te genieten.

Dan begint het wachten op Appie. Janny, Sonja en Durkje zijn dan al onderweg naar huis na hun 100 km, bij deze gefeliciteerd met jullie prestatie en bedankt voor de gezelligheid en graag tot een andere keer.

Als Appie ook terug is en zich verkleed heeft, nemen we, samen met Sybe en Annie, nog even de tijd om iets te snacken en na te praten met de andere deelnemers en natuurlijk feliciteren we elkaar. We worden met de pendeldienst terug naar het stadion gereden en zitten dan om 19.08 uur in de trein terug naar Friesland.
Om 22.00 uur zijn we weer terug waar we terug kunnen kijken op alweer een geslaagde Bossche 100. Misschien niet zo zwaar als andere jaren, maar wij hebben genoten van alles!

De organisatie wordt hartelijk bedankt voor een mooie route, de prima verzorging en bepijling, dat we de pijl naar de boerenkool hebben gemist, het zij zo.

Speciale dank aan allen die bij deze tocht in de verzorging zaten, top dames en heren ik noem jullie niet allen bij naam want ik wil niemand vergeten, zonder jullie inzet kunnen wij niet lopen.

Tenslotte, alle deelnemers van harte proficiat met jullie prestatie.

Oant sjen maar weer.

 

Tags:

22 Responses to “De Bossche 100 2014 110 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74