de 21 van Lekkerkerk 21 km verslag en foto’s

Omdat we voor een verjaardag een weekendje onderweg waren, kwam de Wandelmarathon in Lekkerkerk als mogelijke wandeling voor ons in beeld.
De wandeling wordt georganiseerd door de Atletiek Vereniging Start en start bij de Hooiberg in het Loetbos in Lekkerkerk. De wandeling vindt plaats op zondag 30 september en er zijn 2 te wandelen afstanden, de 21 km en de 42 km. De wandeling is uit gezet over verharde en onverharde paden in de Krimpernerwaard.
De deelname is gratis ( donatie mag) en inschrijven kon al om 6.00 uur bij de hooiberg in het Loetbos, de start is om 06.30 uur.

Wij staan daarom al vroeg op om vanuit Steenbergen af te reizen naar Lekkerkerk, het is nog wel even rijden. We arriveren mooi op tijd en het blijkt dat de inschrijving onder de hooiberg in de buitenlucht plaats vind, erg fijn is dat er koffie en thee wordt geschonken en die is gratis.
Toiletten zijn er ook, die behoren toe aan de roeivereniging.
De opkomst lijkt best aardig en helemaal als je in ogenschouw neemt dat het deze zondagochtend behoorlijk koud is, 4 graden. Het schijnt ook de koudste nacht geweest te zijn.
Maar de kou kan ons niet deren, wij zijn warm aangekleed en we hoeven niet lang te wachten voor de start. We krijgen nog de nodige instructies mee. Met de route ( geschreven ) gaan we beginnen aan onze 42 km. Als verwende wandelaars dachten wij dat de route gepijld was maar dat is dus niet het geval. Dus al lezend wandelen, de ochtend mist tovert mooie plaatjes, het is genieten.

Maar we moeten ook vooral opletten om niet mis te lopen en dat kan nu heel gemakkelijk omdat je door de mist niet echt vooruit kan kijken.
Als heel snel mogen we over een hek het weiland in, waar de schoenen en sokken al heel snel doornat zijn, wat soppige voeten oplevert. Er is toestemming van boeren gekregen om door hun weilanden te mogen lopen daarom zal ook menig hekĀ  beklommen moeten worden.
Maar dat alles ondergaan we met veel plezier en het is en blijft genieten. Al snel komen we aan bij zorgboerderij De Hoekse Gang waar we even gaan pauzeren voor koffie en koek, gebak is er niet!
Daarna gaan we verder, we mogen zelf met het zelfbedieningstrekpont over naar de Nessepolder.
Een prachtige wandeling door de natuur, van de Krimpenerwaard.

Ook leuk die bruggetjes waar we over moeten tussen de verschillende gebieden, maar ook de polderwegen zijn niet vervelend om over te wandelen.
Het duurt niet lang voordat het zonnetje er ook nog bij komt en dan zijn de voeten ook alweer snel droog en warm.

Als we op de splitsing aankomen van de 21 en 42 km besluiten we om toch maar de 21 km te gaan wandelen, het lezen van de route neemt gewoon veel meer tijd dan wanneer je gewoon, pijlen volgt. We willen wel graag de drukte op de weg terug naar huis een beetje mijden en het is gewoon nog wel 2 uur sturen.

Maar al met al zijn we heel blij dat we aan deze wandeling hebben kunnen mee doen.
Bijna op het einde ziet ik een fazant ritselen in het struikgewas en kan hem nog op de foto zetten.
Weer terug bij de finish krijgen we zelfs nog een oorkonde voor deze wandeling, erg aardig.
We doen een donatie in de bus want dat was het zeker waard. We bedanken de organisatie voor deze prachtige wandeling en mocht het weer zo uitkomenā€¦.!

Ik weet niet of er nog sprake is van een te organiseren Kennedymars door de Krimpenerwaard, maar als die er komt en hij gaat ook over en langs de paden waar we vandaag zijn geweest dan gaat dat zeker een optie worden om er aan mee te gaan doen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.