Boermarkenwandeltocht in Gees 2018 verslag en foto’s

Wat is het fijn om zonder veel problemen te kunnen wandelen en helemaal vandaag waar we weer 35 km lang hebben kunnen genieten van alweer een prachtige Flal wandeltocht.
En alweer een mooie mengeling van verhard, maar het grootste deel onverhard. Natuurlijk we wandelen in Drenthe dus kan het op wandelgebied eigenlijk niet mis gaan, ik weet dat Ineke Cleveringa samen met iemand anders deze wandeling heeft gemaakt, maar wie die andere is weet ik niet. Hopelijk kom ik daar nog achter zodat ik diegene ook kan bedanken voor deze mooie wandeling.

Vanmorgen onderweg naar de start, ziet Appie Henri Floor en Coos Verburg wachtend op de bus naar Gees bij een bushalte staan, hij stopt meteen en bied hun een lift aan naar Gees. Ze stappen beide in en zo rijden we gezellig pratend naar de start. Henri en Coos zijn de gisteravond al gearriveerd om zodoende fit aan de start te kunnen komen. Met openbaar vervoer zouden ze minstens 3 uur onderweg zijn geweest en dat is best lang als je ook nog 35 km wilt lopen.

Na het aanmelden nog even een kop koffie en bijpraten met Joop en Annie, dat was ook alweer een tijd geleden. Even voor de start naar buiten, voor de route, die we deze keer van Anne Molenaar krijgen. Ik sluit aan bij Titia en ook Agnes loopt een stuk met ons op, we hebben elkaar veel te vertellen.

Als we na ongeveer 6 km weer bij het begin punt komen, lopen Titia en ik meteen door, we willen iets van onze kleding uit en kunnen dit zo mooi in de auto van Titia achterlaten. Appie is samen met Jelle aan de wandel, dus zo kan ik toch mooi de overbodige warme kleding kwijt in plaats van mee nemen in de rugzak.

Na 16 km is er de tweede rust, daar maken we wel gebruik van, ook weer lekker even zitten. José verteld dat er geen gebak is en dat is natuurlijk erg jammer!!!
Maar goed het is niet anders, na deze rust gewoon weer door.

We maken best veel foto’s vandaag, dat gaat weer vanzelf.

Volgens de beschrijving van de route komen we geen hunnebedden tegen, maar wel een hunnekerkhof, gelukkig zijn we dat niet zomaar voorbij gelopen.

Er viel best weer heel veel te zien, bv het oude kerkje in Zweeloo, het kunstenaarsdorp.
In Meppen is aan de grote gedenksteen niet te ontkomen, prachtig, jammer dat de bijhorende beschrijving bijna niet meer te lezen is.

Ook in Meppen de derde rust, waar we weer dankbaar gebruik van maken.
Daarna rest nog 8 km en die gaan door boswachterij Gees weer terug naar de start locatie.
Met recht een prachtige wandeling, waarvan we weer genoten hebben.

Met Titia weer gezellig gewandeld, bedankt voor je gezelligheid!

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.