Arm en Rijk-wandeltocht Flal 2017 25 en 50 km verslag en foto’s

We zijn weer LOS, de Flal winterserie 2017-2018 is begonnen!

Misschien viel het aantal deelnemers iets tegen, maar mij viel het mee, toch nog 426 deelnemers.
De weersvoorspelling was niet in het voordeel van de wandelaar, regen maar achteraf viel dat ook weer mee. Gisteren is er zoveel regen gevallen dat het niet vertrouwd was om de auto’s in het weiland te parkeren, dus toch maar parkeren in het dorp zelf.
Voor ons was het weer geen belemmering om naar Beetsterzwaag af te reizen en waarom ook niet, je zou het bijna een thuiswedstrijd kunnen noemen.

Vooraf had ik mij voorgenomen om niet te starten voor de 50 km, daarvoor heb ik gewoon te weinig km in de benen plus het feit dat ik morgen nog mag werken. Dus de 40 km was de optie.
Appie wilde toch wel graag de 50 km lopen en mocht het door omstandigheden toch tegenvallen kon hij altijd overstappen op een kortere afstand.

Alle Flal leden hebben de afgelopen tijd hun nieuwe lidmaatschapskaart, de scan versie binnen gekregen. Vandaag de allereerste keer dat we gescand werden, maar ook nog één keer het papieren inschrijfformulier erbij in leveren en dan zijn we start klaar. Ik moet zeggen alles verliep vlot en soepel.

Ik wandel vandaag samen met Titia, die wil ook liever geen 50 km lopen, maar 40 km is een goede tweede. Al kletsend gaan we samen van start en ik moet eerlijk zeggen volgens mij is het geen moment stil gevallen! Jammer dat na een kilometer of 8 het toch gaat regenen en dat blijft best wel een tijdje doorgaan, bij het Damshús in Beets aangekomen, op bijna 12 km is daar de eerste rust.
We drinken daar een kop koffie en gaan daarna weer met frisse moed verder.
Op de splitsing aangekomen van de 25 en 40/50 km besluiten we dat vandaag 25 km wel genoeg is.
Titia heeft nog wat klusjes thuis die ze ook nog wil doen en mijn natte voeten nopen mij ook om vooral geen 40 km te gaan lopen.
Wat leuk dat ik bij de boerderij mijn collega Joke tegen kom, zij en haar man zijn eigenaar van de boerderij en hebben toestemming gegeven dat wij over hun land mogen leuk, hoe mooi is dat!

En weer verder, ondertussen is het opgehouden met regenen en wordt het een beetje klammig warm weer, we lopen richting Boorn Bergum waar de tweede rust is in dorpshuis t Bynt, waar geen nee te krijgen is!
Titia en ik besluiten ons alleen te melden om daarna meteen door te lopen naar Beetsterzwaag.
We arriveren volgens mij om 13.45 uur maar zeker weten doe ik het niet, maakt ook helemaal niet uit. We melden dat we 25 km hebben gelopen in plaats van 40 km en met een klik van de muis is dat veranderd. Ik vraag nog even om mijn totaal stand bij de Flal en dan neem ik afscheid van Titia, het was weer erg gezellig.

Later op de middag haal ik Appie weer op, het was een thuiswedstrijd dus dat kon mooi.

De Flal wordt bedankt voor een prachtige eerste wandeltocht, veel onverhard zoals we het graag hebben. Nog maar  14 nachtjes slapen en dan mogen we weer!

Oant sjen!

Bekijk de foto’s hier

Tags:

One Response to “Arm en Rijk-wandeltocht Flal 2017 25 en 50 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74