Eurohal wandeltocht Flal 2018 verslag en foto’s

 

Eurohal wandeltocht Zuidbroek 10-11-2018  Flal 2018-2019

De Eurohal wandeltocht in Zuidbroek, wat hadden we daar zin in, de tweede Flal tocht uit de winterserie 2018-2019.
Jacob en Ubo hebben deze uitgezet, ik weet niet of Jan of Lodewijk er ook nog deel van uitgemaakt hebben? Maar dat hoor ik vast nog wel. En ja hoor , Jacob Mook, Jan Schokker, Jaap v.d. Molen en Eisse de Haan de vervanger van Ubo Hes, hebben deze Eurohal wandeltocht in elkaar geknutseld.
Bedankt Jacob.

Op nieuw zijn de weergoden ons niet gunstig gezind maar we gaan toch, want de thuisblijver heeft altijd ongelijk!

Fris is het maar dat vind ik persoonlijk wel fijn, het is gewoon veel te warm de laatste maanden, niet leuk meer.
Bij aankomst in de Eurohal verbaas ik mij over deze ruimte, dat had ik niet verwacht, groot koud en ongezellig. Maar de aanwezige wandelaars en de koffie geven ons weer net dat warme gevoel dat je nodig hebt. En ook het zien en even praten met Ubo is erg fijn!
Ik twijfel of ik 40 km of 25 km ga lopen, maar besluit in te schrijven voor de 40 km, ik kan altijd bij de splitsing de 25 km route oppakken, toch?

En zo starten we voor de 40 km, de regen is verdwenen en dat zal ook lange tijd zo blijven op één miezerig regenbuitje na. Wel een pittige zuidenwind en dat zijn we ook bijna niet meer gewend.

Jacob en Ubo kennende kunnen we rekenen op een mooie  wandeltocht, met veel onverharde paden en als het kan bos, natuur en cultuur. Eigenlijk zijn dit de ingrediënten die de Flal tochten zo’n beetje denk ik omschrijven.
En ja hoor, we blijven ons  verbazen deze wandeltocht, want inderdaad waar we ook maar kunnen worden we door bos, weiland, graspaden enz. geleid, smullen dus!

Jacob had nog een grapje voor Tom onderweg uitgezet, richting het vlonderpad in het Dannemeer, jammer dat Tom van deze unieke route geen gebruik maakte, mar fijn dat we daar toch nog even deelgenoot van waren.

De kerk in Noordbroek was geopend voor de wandelaars, een mooie gelegenheid om deze kerk eens van binnen te bekijken. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat we zijn doorgelopen.
Natuurlijk genieten we van die andere kunst onderweg en ik bedoel dan in het Slochterbos, met zijn vele beelden en andere kunstuitingen. Want de herfstkleuren accentueerden deze kunst, waardoor ze nog mooier uitkwamen, dik genieten.
Wat te denken van al die hoge en grote herenhuizen en grote boerderijen, prachtig.

Ook op deze wandeltocht, 3 rusten waar we gebruik van maken, goed verdeeld.
Op de splitsing besluit ik om toch de 40 km wandeltocht te blijven lopen, hij is té mooi om nu al over te gaan naar de 25 km. Ik heb ook geen route van de 25 km wandeltocht en zonder route wil ik eigenlijk ook niet lopen.

Iedere km van deze wandeling is de moeite waard, ook gezellig natuurlijk door de mede wandelaars.
Tegen een uur of vier zijn we weer terug in de Eurohal, waar het nog steeds koud is, dat moet voor de achterblijvers niet comfortabel zijn geweest. Bij navraag hadden ze het ook koud gehad, nog meer respect voor deze mensen die achterblijven voor ons.

De tweede Flal wandeltocht was dus wederom een flink schot in de roos, wij hebben zoals gezegd van iedere km genoten, bedankt parkoersbouwers!!

Oant sjen maar weer tot over 2 weken in Wommels.

bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.