Meul’ndob Wandeltocht in Gasselte verslag en foto’s

Op 13 januari van dit jaar liep ik mijn voorlopig laatste langere wandeltocht.
Vandaag durfde ik weer 15 km aan, maar dan wel met 2 lange rusten en tussen door afwisselend lopen. Het advies van de fysio opvolgen.
Het grootste voordeel vandaag, vond ik dat ik dat we eigenlijk allemaal min of meer tegelijk mochten starten. Natuurlijk de 40 km eerst, dan de 30 km, 20 km en als laatste de groep van 15 km.
Omdat het meisje dat de routes uitdeelde het er erg druk mee had, bood ik aan even te helpen met het uitdelen van de routes.

De start is in Gasselte ( provincie Drenthe) niet heel erg ver bij ons uit de buurt.
Roelof de parkoersbouwer kennen we van vorige wandeltochten, hij staat garant voor mooie wandelingen.
En toen iedereen weg was, na het uitdelen van de route ging ik dus ook van start, eigenlijk best wel een beetje raar in de achterhoede te lopen, maar alles went zullen we maar zeggen.
Ik geniet vanaf de start, van het mooie parkoers, het meest is onverhard en door bos en heide.
Er zijn verschillende splitsingen voor de afstand die ik loop. Na 5.5km is de eerste rust, ik neem mij voor hier minstens 30 min. te blijven zitten. Nu was dat niet heel moeilijk want de koffie was erg lekker dus 2 bakkies gingen er wel in. Tijdens deze rust, de jas in de rugzak gedaan, want koud was het niet, lopen in shirt kon best. Na deze eerste rust wandel ik weer verder door de natuur.

Bij de volgende splitsing blijf ik zo’n beetje alleen over op de 15 km afstand, net als Remi alleen op de wereld en vond ik dat erg, nou helemaal niet, heerlijk gewoon. Je hoort de vogels zingen en op de achtergrond hoor je het verkeer, volop genieten, zo nu en dan een foto maken.
Er is geen tweede rust gepland op deze 15 km, normaal gesproken is dat natuurlijk ook niet nodig, maar ja ik zou in etappes lopen dus op zoek naar een zitplaats, ik vind een paal waarop ik kan zitten vlak bij een manege. Gek als je op zoek bent naar een bankje is er nooit eentje.
Tijdens deze rust geniet ik van een snee Paasbrood, na 20 minuten ga ik weer verder.

Eén keer twijfel ik aan de route, gelukkig kom ik er wel achter, ik mis een pijl op een lantaarnpaal ja dat krijg je van het om je heen kijken. De geschreven route is heel duidelijk, het lag echt aan mij.
Bij de historische spoorbrug is warempel een bankje en even verder nog eentje!
Maar nu loop ik door naar de finish die is nu niet ver meer en met 2 rusten van 40/50 minuten, is een derde rust niet nodig.
Onderweg kom ik Roelof tegen, hij heeft deze route gemaakt, zo krijg ik mooi de gelegenheid hem hiervoor te bedanken!

Bij de finish een kom soep in plaats van gebak, want dat hebben ze hier niet. Na anderhalf uur, besluit ik eens te kijken of er ergens ook een bakker is, wie weet. Er blijkt één warme bakker in Gasselte te zijn en daar is gebak te koop. Drents Turf heet dat gebakje en buiten zittend smikkel ik dit lekker op, het tweede gebakje bewaar ik voor Appie!
Al met al een mooie wandeling, waar ik volop van genoten heb, mijn voet heeft nog wel lange tijd nodig voor herstel, maar een begin is er. En ach ik verveel mij echt niet hoor!
Als Appie er ook weer is, rij ik onze auto naar huis.

Oant sjen maar weer.
Bekijk de foto’s hier

Tags:

Comments are closed.