Havelte wandeltocht TIGO 2017 35 km verslag en foto’s

Sinds jaren was ik vandaag eindelijk weer eens in de gelegenheid om samen met Appie een wandeltocht uit de winterserie van TIGO te lopen. In mijn herinnering waren het altijd pittige wandeltochten met veel onverharde paden en altijd 40 km. Je kon natuurlijk ook kiezen voor een kortere tocht, voor een ieder wat wils dus.
Ook vandaag kon je kiezen uit meerdere afstanden, de langste was 35 km, waarom die nu geen 40 km was? Er zijn totaal ruim 400 wandelaars op deze tocht afgekomen, niet veel als je in aanmerking neemt dat er meestal heel veel wandelaars afkomen op de kortere afstanden.
Het kan aan het weer hebben gelegen, ik weet het niet.

Omdat Darp niet de wereld uit is, arriveren we niet laat. We schrijven ons in en hebben de tijd om even lekker bij te kletsen. Ik zit om mij heen te kijken of Titia er al aankomt, ze zou ook komen….maar nee ik zie geen Titia en ze zal ook niet komen.
Fijn dat Elly vandaag samen met Liana de wandeltocht van 10 km kan lopen!
Iets na negen uur mogen we starten voor onze afstand de 35 km. Op dat moment zijn er nog veel wandelaars onderweg die nog moeten in schrijven en starten, maar er is voldoende tijd.

Niet lang na de start kan de jas al uit, het is niet koud en droog. Dat droge weer houden we niet de hele dag, soms regent het even flink maar als snel wordt het ook weer droog. Het zonnetje komt er ook bij heerlijk. Een mooie regenboog is het resultaat na de regen en dat is mooi om te zien.

Vanaf het begin lopen we verhard en ik denk maar steeds dat het mooie nog komt, eerst even een aanloopje…. Nou dat wordt hem dus niet. De enige keer dat we echt onverhard lopen is een stukje na de rust op ongeveer 16 km, we lopen nu echt door het Holtingerveld. Het is 4/5 km genieten maar dan is het weer uit met de pret. We lopen weer langs het Holtingerveld op de fietspaden.

Om eerlijk te zijn vind ik er zo niets aan, het is ook nog lastig op de fietspaden want er zijn ook fietsers die flink op tempo over de paden racen en ons na roepen dat we op het fietspad zijn!
Alsof ik dat nog niet wist!
Spijt dat we vanmorgen niet zijn door gereden naar Heilloo voor de wandeltocht van WS 78, die lopen vandaag door 3 Egmonden. Maar ja we zijn nu hier en moeten er maar het beste van maken.

Is het allemaal kommer en kwel, natuurlijk niet want het weer is ons op die enkele regenbui goed gezind en het is gezellig. De route is op zich duidelijk te volgen er is goed gepijld en op de geschreven route zie je hoe lang de stukken zijn tussen de verschillende pijlen, iedere route verandering heeft ook een nummer. De kleuren van de pijlen vertellen welke kant we uit moeten, groen recht door, oranje rechtsaf en geel links af. Niets op aan te merken, behalve dat foutje in het optellen van het aantal km op de route dan.

Een uur of drie zijn we weer terug, melden ons af, plaatje stempeltje en nog even na zitten.
Al met al vond ik er vandaag niet veel aan, jammer want al gezegd in mijn herinnering waren de wandeltochten van TIGO, altijd pittig, mooi en 40 km! Vandaag  vond ik het meer een fietstocht dan een wandeltocht.
Natuurlijk hoeft een wandeling niet helemaal onverhard te zijn maar een kleine 4/5 km onverhard door het bos is wel heel weinig voor een wandeling van 35 km.

Oant sjen

Bekijk de foto’s hier

Tags:

One Response to “Havelte wandeltocht TIGO 2017 35 km verslag en foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(174): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(135): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(370): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2097): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74