4e Billie Turf Tocht in Zevenhuizen – 2010 – Verslag + foto’s

Het was de 4e editie maar voor ons de eerste kennismaking met de Billie Turf Tocht.

Het plan was om vandaag geen lange wandeltocht te lopen, maar 40 km moest toch wel kunnen, gewoon rustig wandelen.

Billie Turf Tocht Zevenhuizen 2010

Op de foto klikken voor het foto verslag en het filmpje

Als we arriveren in Zevenhuizen is het nog erg rustig, we schrijven ons in en daar maken we kennis met   Anne en Pietsje, die samen met Rob en Aartje de Omloop van de Krimpenerwaard hadden gelopen. Ze hebben erg veel zin in hun eerste Kennedymars in Someren en zijn daar voor aan het trainen, alvast heel veel succes !

De start van de 40 km is al om 07.30 uur en die verloopt erg rustig, er zullen ongeveer 200 mensen de 40 km tocht lopen en de verwachting was dat er ongeveer 1000 mensen totaal  aan de diverse afstanden gaan deelnemen.

Bij de start krijgen we  een mooi verzorgt route boekje waarin alle bijzonderheden over de wandeltocht staan en waarin ook gestempeld moet worden bij de controleposten , totaal 5 stempels dus valt dat weer mee.

De wandeltocht  is geweldig!  Wat een prachtige route, alle ingrediënten zitten er in, heel veel onverharde paden, mooie natuur, zoals we het graag hebben, een heel hoog FLAL gehalte. Toneelspelers, muziek en ook veel gezellige wandelaars maken  deze wandeltocht onvergetelijk.  Er zijn 3 café rusten, prima.

De organisatie heeft alles goed voor elkaar en  wat een werk, al die bruggetjes maken, toestemming vragen en krijgen  om over het erf van boeren te mogen wandelen. Prima gepijld eigenlijk konden we geen min puntje vinden.

We komen ook kinderen tegen die meewandelen bv Jordi en Lana,  12 jaar en wandelen voor het eerst 25 km en het gaat hen zo te zien gemakkelijk af en ze vinden het geweldig en zijn van plan vaker te gaan wandelen.

Ook het weer is een meevaller, het heeft even wat gespetterd maar geen regen van betekenis. Het zonnetje komt er bij en daardoor lijkt alles nog mooier.

Al met al een super mooie en verzorgde wandeltocht in Zevenhuizen, de organisatie mag trots op zich zelf zijn, dat geldt natuurlijk ook voor alle vrijwilligers. De tocht koste € 4,50, een koopje als je ziet wat je er voor terug kreeg.

Wij weten het zeker,  volgend jaar komen we terug!

Achter de foto’s aan een filmpje over Hielke die door de kapper van Een aan een nieuwe haardos wordt geholpen.

Oant sjen maar weer!

6 Responses to “4e Billie Turf Tocht in Zevenhuizen – 2010 – Verslag + foto’s”

  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php:74 Stack trace: #0 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php(31): the_commenter_link() #1 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(387): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #5 /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #6 /c in /customers/3/c/e/bestgenog.nl/httpd.www/wp-content/themes/deliciousmagazine/includes/theme-comments.php on line 74