12e Sagambiara-walk 25 km verslag en foto’s

Om vandaag in Putten bij wandelvereniging Samen op Pad te kunnen wandelen moest er eerst 127 km gereden worden.
En het was weer de moeite waard, wat een prachtige wandeltocht, maar je moet wel van bos houden en blubberige bospaden, want dat was voornamelijk waar we op getrakteerd werden.
De wandeling ging het meest  door het Veluwse Speulder en Spielderbos.

Appie en ik houden van wandelen op onverharde paden, struinen door de bossen, over heidevelden, langs smalle paden dus vandaag kwamen we volop aan onze trekken.

Al meteen bij het parkeren van de auto, krijgen we een warm welkom van Henk Dikken en bij binnenkomst is Gerrie blij verrast dat er ook weer wandelaars uit Friesland zijn gekomen.

Appie schrijft ons in en meteen daarna kunnen we vertrekken.
De start is heel gemoedelijk, je krijgt de route beschrijving meteen bij inschrijven
Melden onderweg hoeft ook niet, je moet je natuurlijk wel afmelden bij terugkeer.

De route beschrijving is duidelijk en de pijlen zijn genummerd zodat je weet op welk punt je op de route bent. Het is natuurlijk wel zaak dan de nummers bij te houden!
Het wandelweer is super, van winter is geen sprake, daarvoor is de temperatuur van 9 graden veel te hoog. Het is droog en dat zal ook zo blijven. We komen we onderweg zelfs nog sneeuwresten tegen!!

Al na een paar kilometer krijgen we het traditionele mandarijntje aan geboden, lekker hoor!
Na ongeveer 5 km is er een wagenrust met dixie, we kunnen zelfs zitten en een vuurtje erbij in de vuurkorf houd je warm, een brandblusser staat er voor de zekerheid bij, je weet maar nooit.

Vlak na de rust worden we door een pijl op een boom rechtsaf gestuurd en dat doen we dan ook trouw, in de verte zien we wandelaars rechtdoor lopen en we proberen die nog door flink te schreeuwen te waarschuwen, maar ze horen ons niet.
Maar als wij onze weg vervolgen komen we er stil aan achter dat dit toch waarschijnlijk niet de juiste weg is. Na een telefoontje blijkt dat we inderdaad niet goed zijn en ook anderen wandelaars komen terug lopen. De pijl die ons naar rechts stuurde was verkeerd geplaatst, ook dat kan gebeuren.
Als wij weer terug op dat punt zijn is deze bewuste pijl ondertussen door de organisatie verwijderd.

Zonder problemen lopen weer verder naar de rust in de rozentuin, waar we Agnes, Siemen, Paul Marjolein, Veronica enz. tegen komen. We rusten hier niet, want echt moe zijn we niet.
Na deze rust komen we Jan tegen, Jan troffen we in het verleden wel bij de Flal maar ook bij de Achterhoekse vierdaagse wandeltochten, waar we warme herinneringen aan over hebben gehouden.

Het lusje na de rust in de rozentuin is pittig te noemen, we komen veel obstakels in vorm van omgevallen bomen, takken tegen, die onze weg willen versperren. We zien het als een mooie training voor de Bossche 100, niet dat we die volgend jaar lopen, maar toch.

We komen na 21 km weer terug bij de eerste wagenrust, daar is nog van alles te krijgen, warme of koude chocolade melk, erwtensoep enz. We gaan even zitten en drinken en kletsen wat.
Na een bedankje aan de vrijwilligers bij deze post vervolgen we onze weg.
We lopen nog 5 heerlijke meest onverharde km als we weer arriveren bij de startlocatie.
Afmelden natuurlijk en na praten, met Gerrie, Aad en daar is ook Hermien, die gastvrouw is samen met haar schoondochter. Hoe leuk is dit weer.
Na nog wat gedronken te hebben gaan we weer richting Friesland, Appie reed heen, ik mag ons weer veilig terug sturen, toch maar mooi dat ik dat rijbewijs heb!

Wandelvereniging samen op pad, bedankt voor een schitterende 12e Sagambiara-walk, bij gelegenheid komen wij zeker terug.

Oant sjen.

Bekijk de foto’s hier 

Tags:

Comments are closed.